reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Srovnání testovaných 802.11n routerů

29.3.2010, Martin Kuchař, srovnávací test
Srovnání testovaných 802.11n routerů
Podívejme se nyní na vyhodnocení testu WiFi routerů, které jsme otestovali v rámci příchodu standardu 802.11N. Který dostane nejvíce bodů za rychlost a který za výbavu? Jak dopadlo jejich vzájemné porovnání? Posuďte sami.
Dostali jsme se na závěr a nezbývá, než udělit tolik očekávaná ocenění vybraným produktům. Nebudeme je samozřejmě vybírat náhodně, ale vyvodíme je z předchozích výsledků ve srovnávacích grafech. Nemusíme snad opakovat, že jasným vítězem se stává router Tenda W311R+, který tak od nás získává ocenění BEST OF TEST.




Ocenění BEST OF TEST získává Tenda W311R+
za skvělý poměr ceny k výkonu a vysoké rychlosti. Logo ocenění je ke stažení zde.


Router si ocenění zcela jistě zaslouží a troufáme si říci, že o tom nebude ani třeba polemizovat. Nízká cena, slušné přenosové rychlosti a odpojitelné antény jsou prakticky to hlavní, co ocení běžní uživatelé – pokročilé funkce pro sdílení kamery nebo 3G modemu jsou určeny až pro ty, kdo je opravdu využijí a potřebují.




Ocenění TREFA získává Asus WL500W
za nejvyšší počet speciálních funkcí. Logo ocenění je ke stažení zde.


Ocenění TREFA si odnáší router Asus WL500W, který jej získal za perfektní přidané služby, jako jsou hned dva USB 2.0 porty podporující připojení tiskárny, kamery a samozřejmě i datového úložiště. Služby jako QoS přinesly tomuto zařízení taky pár bodů a je jen škoda, že jsme se nesetkali s gigabitovými LAN porty nebo s češtinou ve web-managementu. Těmito vlastnostmi by se router vyšvihl zase o kus dále.

Pokud tedy zrovna vybíráte router do své domácnosti, kanceláře, nebo kamkoliv jinam, snad jsme vám alespoň částečně napověděli, kam se podívat a z čeho vybírat.
reklama