18.5.2006, Martin Šejnoha, recenze

Před nedávnem jsme slíbili srovnávací testy počítačových zdrojů. Dnes přinášíme první z nich. Je rozdělen do dvou částí (dnes popis modelů, zítra testy) a je v něm zastoupeno 14 zdrojů v ceně od 1000 do 2500 Kč. Jmenovitě jde o následující značky: Enermax, Eurocase, Fortron (3x), Chill Innovation, LC Power (2x), Nexus, Seasonic, Spire, Tagan, UltraPower.

reklama
1  2  
Gembird 450W | od: Rimmerakf  30.9.20070:17
Děsíte se provedení zdrojů EC,ale pokud mi dáte mail, pošlu Vám, jak vypadá vevnitř můj Gembird ­(po 4 měsících shořel a vzal si sebou i desku a 250GB našlápnutý HDD. Takvou čunárnu v pájení není videt ani ve škole na první hodině praxí elektrotechniky.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Nejede mi 12V pro disky!!! | od: honza.h  1.11.200620:00
Nejede mi na něm 12V větev pro disky ­- disk nenajede, neroztočí se, dává asi tak 1,5V Je možné že je to nekompatibilitou s deskou ­(20pin ATX bez přidavných napájecích konektorů­) nebo mám vadný kus jen?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
zajimalo by me jako to bylo/je s EC | od: Czert1938  24.2.200822:43
jak to bylo­/je se zdroji EC ­- kdyz tady autor krasne pise o tom, ze jeden zdroj uz od pohledu nemohl projit EUJ ­(ci jak se ten urad bro bezpecnost elektrickeho zarizeni jmenuje­) ­- jestli autor­/ctrenari podali podnet k tomu, aby ho onen urad proveril a pripadne stahl z prodeje jako nebezpecny.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
kablik FAN do MB?..kde, ktery.... | od: krahulikp  21.9.200622:56
"Zdroj umožňuje monitoring otáček ventilátoru pomocí základní desky, otáčky si řídí zdroj sám dle teploty.­"
Mohl bych poprosit jakym zpusobem lze monitorovat otacky vetraku? Nejak nevidim na tom svem kablik. Dekuji
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Já nevidím nejmenší důvod proč by nemělo:) | od: Hon-za  13.8.200619:40
Takže zdroj nemusí mit označení ATX v2.0
Když tam dám kartu Sapphire Radeon X1900 GT bude zdroj stačit
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Proč to funguje a nemá to ATX 2.0 | od: Hon-za  13.8.200619:12
Procesor: Pentium 4 630 ­(3000MHz, 15 x 200, jádro Prescott­-2M, 2MB L2 cache­) ­- v BIOSu nastaveno automatické přetaktování
Základní deska: EPoX 5LDA+GLI ­(čipová sada i945P + ICH7­) ­- BIOS 08­/30­/2005
Operační paměť: 2x512MB Good RAM DDR2 533MHz ­(4­-4­-4­-12­)
Grafická karta: Sapphire Radeon X800GTO ­(256MB, 398 MHz jádro, 985MHz paměť­)
Pevný disk: WD2000JS ­(SATA 3Gb­/s, 200GB, 8MB buffer, 7200rpm­)
Optická mechanika: LG GSA­-4167B ­(firmware DL10­)
Audio: využití zvukového kodeku ALC880 na základní desce
Chladič procesoru: BOX Intel
Disketová mechanika: není
Čtečka paměťových karet: ano ­(7 v 1, CF­/MD, SD­/MMC, SM, MS­/MS Pro­)
Skříň: Eurocase ML 8023 middle tower
Zdroj: EC 400U­-SPE ­(+3.3V: 28A ­/ +5V: 35A ­/ +12V: 25A ­/ ­-5V: 0.5A ­/ ­-12V: 0.8A ­/ +5V vsb: 2.5A­) ­- 400W
Operační systém: Windows XP Home Edition, SP2
+ Wi­-Fi adaptér Level One WNC­-0301
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Proč to funguje a nemá to ATX 2.0 | od: Martin Šejnoha (242)  13.8.200619:24
Já nevidím nejmenší důvod proč by nemělo:)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Proč to funguje a nemá to ATX 2.0 | od: Hon-za  13.8.200620:09
Takže zdroj nemusí mit označení ATX v2.0
Když tam dám kartu Sapphire Radeon X1900 GT bude zdroj stačit
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Dodatek | od: Enders  26.6.200618:09
Jeste doplnim...
Pred vymenou zdroje me casto padaly aplikace.
Treba CZDC jelo tak 5h a pak spadlo. Hry taky tak ­- obcas spadly a navrat do woken.Win XP ale nespadaly prekvapive nikdy.
Po vymene zdroje je to OK a nic nepada.
Puvodni zdroj ­- FORTRON FSP300­-60BTV ­(PF­) 300W
Konfigurace kterou to neutahne je P4 2,4Ghz 512Ram 2xHDD 1xCD 2xLan a Gr.9700Radeon.
Tak pokud mate stejnej zdroj a podobnou sestavu tak radeji upgradujte.


OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Fortron GLN 400W | od: Enders  23.6.20062:10
Tak jsem si koupil za cca 2000,­- s DPH tenhle zdrojik.
(Muj puvodni FORTRON 300W toho mel dost a prehrival se..­)
Otacky na fanu sly naraz na plno a zacal delat rambajz jak vrtulnik pri startu. Tak jsem upgradoval...

Prvni dojem ­- dyk to nic nevazi 8o­)
400W zdroj je oproti 300W lehci alespon o polovinu.

Druhy dojem ­- manazeri v FORTRONU usetrili 50 haleru a dali na zdroj o koncovku mene :o­( Grrrrr
Zapojim flopinu ale uz nezapojim napajeni do GR. karty.
Neni koncovka.... Musel sem si ji zbastlit :o­(

Treti dojem ­- je to studene a nehreje to :o­)
Muzu zadelat konecne CASE :o­)­)


OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Fortron GLN 400W | od: racz  22.1.200710:42
no ja mam tuto hrkalku asi 3 mesiace a mam dojem ze to zacalo hucat
je mozne ze som uz rozmamznany a to co je uz nestaci, ale zda sa mi to tak
ten zdroj ma asi dve rychlosti otacok fanu. predcasom mi speedfan ukazoval hodnotu 30stupnov a uz nejaku tu dobu mi to ukazuje 40 a ako keby isiel stale na tie vyssie otacky.
mam v kompe uz len dva AC9 na 1500rpm a medenny primecooler na najnizsie otacky. ked vsetky zastavim tak je zjavne ze najvacsi hluk tam robi ten zdroj, aj ked tomu tak nebolo predtym.
uz som ho aj vysaval aj secko mozne, ale nic sa nezmenilo.
mozno je to len moja haluz, ale je to tak.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
SATA a 3,3 V | od: Frn  22.6.20067:21
V jedné recenzi autor zmiňuje, že na konektoru pro SATA chybí 3.3V.

Opravdu je to tam potřeba? Když jsem pořizoval další disky, sehnal jsem SATA řadič do PCI, koupil dva disky .. a protože na zdroji pro ně nemám konektory, sehnal jsem si ještě redukci, kterou se připojí na ­"běžný­" velký napájecí konektor. Přitom ta redukce je připojena do konektoru, který má jenom +5 a +12V.

Už pár let mi to takhle šlape a upřimně řečeno mě nikdy nenapadlo, že by to mělo být jinak.
Tedy ­- odkdy je potřeba pro SATA disky i napětí 3,3V ?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zdroje s otvory do case | od: ExMinistr  9.6.200611:21
PC zdroje s velkým 12cm sacím ventilátorem, které mají otvory na chlazení i směrem do skříně na straně kabelů, nedoporučuji. Jedná se o špatnou konstrukci zdroje, kde je nutno špatně rozložené součástky účinně chladit. Odpadní teplo si zase vháníte do case a to ještě směrem k mechanikám. Osobní zkušenost, nebrat!
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Fortron 350THN-P | od: s.k.  29.5.200622:12
Ja jsem pred nedavnem upgradoval 300W Eurocase ­(tzv supersilent:­-­)­) a od Fortrona 350THN­-P jsem si sliboval predevsim skoro uplne ticho!! Nevim cim si to zasluhuju, ale zlepseni se pohybovalo v radu procent, nejak mam dojem, ze vetrak se mu toci o 106:­-­( takze ted uz fakt nevim, jestli mam nejak moc vysoke naroky na tichost pocitace, nebo co... no tak aspon me clanek potesil ze z ­"elektrickeho­" hlediska se investice vyplatila.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Fortron 350THN-P | od: Martin Šejnoha (242)  29.5.200622:26
problém nemusí být jen zdroj...máte dobrý přístup vzduchu do case? třeba u ML5470 od eurocase je otvor u předního větráku naprosto nedostačující, takže prvně bych skusil zlepšit přísun vzduchu do case
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Fortron 350THN-P | od: S.K.  29.5.200622:49
Tak presne tenhle EC mam:­( A jake byste mi navrhnul upravy? Instaloval jsem 8cm tichy fan vzadu, bohuzel mam proste pocit ze akorat vyfukuje to co mu tam ten fan ze zdroje privadi:­( a s privodem cerstveho vzduchu do case jsme na tom take spatne, jelikoz tam kde je misto vepredu na ten 8cm vetrak privadejici vzduch do case mam pridavny rack a v nem umisteny druhy HDD. Vetrak do bocnice bohuzel nepripada v uvahu, protoze PC je z boku u nabytku. Za jakoukoliv ­(tedy dobrou:­-­)­) radu jsem vdecny, protoze uz ze zoufalstvi zacinam nakupovat protihlukovou izolaci case a podobne vymozenosti.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Fortron 350THN-P | od: MadCap (58)  29.5.200622:53
fan v zdroji fuka VON a nie dnu takze je vasa teoria o vyfukovani ­"privedeneho­" vzduchu trochu mimo ;)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Fortron 350THN-P | od: S.K.  29.5.200622:59
..jj,jasne..no nic, zas jsem jednou byl za blbce;)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Fortron 350THN-P | od: MadCap (58)  29.5.200622:27
uprav si ho, daj vetrak na 3,3V alebo na 4V inou modifikaciou a tiho zarucene ... samozrejme v zavislosti od toho, co mas na tom zavesene aby to nezhorelo ;)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Fortron 350THN-P | od: Martin Šejnoha (242)  29.5.200622:35
To mu tedy radíte pěknou hovadinu jen co je pravda....v žádném případě nedělat! Ten větrák se netočí tak rychle ­"len tak pre prču"
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Fortron 350THN-P | od: MadCap (58)  29.5.200622:51
Pan je mozno odbornik na zdroje ci elektriku, ale zrejme to nikdy v zivote neskusal urobit vsak? Pokial na tom ma bezny pocitac ­(tj. nezere mu to viac ako 150­-200W v loade­) a ma v bedni aj nieco ako out­-take fan, tak to moze s prehladom urobit. 300­-350W variant s upravou na 3,3V som ja osobne vyrobil asi 3 ci 4 ks a dodnes ­(2­-3roky­) funguju flawless v dlhodobej prevadzke. On to ten zdroj SKUTOCNE znesie a to je hold skusenost nie ­"teoria­", inak by som to nepisal ­"pre prcu­".
P.S.> samozrejme vsetko na vlastne riziko ;­) ale tichsi zdroj ako fortron s 3,3V fanom neexistuje ;)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Fortron 350THN-P | od: Martin Šejnoha (242)  29.5.200623:02
v tom případě doporučuju proměřit kapacity výstupních kondenzátorů ;­)­) možná se budete divit:­)­) právě to je jeden z důvodů proč bych to nedělal.
já jsem tu ML5470 upravoval následovně: musel jsem zkrátit koš na HDD a vyříznout odvor pro 12cm větrák, použil jsem ArcticFan12 na 5V protože tenhle větrák jde montovat jen aby foukal ven musel jsem vyrobit díru i do plastového panelu, to znamenalo zrušení předních USB a LED diod. Ve vašem případě bych dal větrák do dna skříně a postavil ji na vyšší nožky
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Fortron 350THN-P | od: MadCap (58)  29.5.200623:09
tak ja viem ze ich to ­"vysusuje­" respektive viacej opotrebovava ;­), ale neni to zase take tragicke, pretoze by na tu teplotu mali byt stavane ­(85 ci 100? neviem presne co su tam presne za modely, tak ci onak tam tolko nie je­).
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Fortron 350THN-P | od: Martin Šejnoha (242)  29.5.200623:21
kondíky mají snášet 105°C ale....životnost při této teplotě bývá u kvalitních typů asi 2­-3000hodin a to není mnoho, ovšem s každým snížením teploty na polovinu se životnost myslímže zdvojnásobuje, doporučuji zabrousit na www.ecom.cz a nalézt si pdf s pravidly pro používání elektrolytických kondenzátorů
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Fortron 350THN-P | od: S.K.  29.5.200623:16
inu jak se zda, skrine od Eurocase nejdou tichym PC moc naproti:­-­( kazdopadne diky za radu.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Fortron 350THN-P | od: S.K.  29.5.200622:50
no vyhorely pocitac uz me potkal, takze nez experimenty tohoto typu radsi vatu do usi:­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: konektor | od: jasp  23.5.200619:32
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: konektor | od: Eagle_tempx1 (1244)  23.5.200619:33
To asi naleznete tady ­- http:­/­/www.fsp­-group.com.tw/
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Chieftec 410W | od: vasedl (60)  20.5.200616:20
Nevíte náhodou někdo, jak je na tom zdroj Chieftec 410W?Nebo aspoň nějakej odkaz na recenzi?­-pokud možno českou.Nevím proč jste ho nedali do testu taky­-jinak je to dobrá recenze.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Opravdu pěkný článek, ale ... | od: R_B  20.5.200613:56
Musím autora pochválit za zajímavý obsah článku, který je nepochybně v dnešní době hladových sestav užitečný, ale jen bych ho chtěl poprosit, aby si příště dal trochu víc záležet i na stylistické stránce a ještě trochu vychytal i nějaké ty gramatické chybky, které trošku kazi jinak výborný dojem z článku... děkuji a přeju hodně štěstí a množství takto povedených článků...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
test KME? | od: Zonda (1)  19.5.200623:59
Taky bych byl rád za test KME zdrojů. Chci si koupit komplet case se zdrojem KME CX­-Y562.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Fortron - teplotni regulace ventilatoru | od: JohnnyX (53)  19.5.20069:26
A na to autor prisel jak? Otacky jsou zavisle na vystupnim zatizeni a nikoliv na teplotnim cidlu ­- je vibec ve Fortronu nejake?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Fortron - teplotni regulace ventilatoru | od: Martin Šejnoha (242)  19.5.200610:25
u VŠECH testovaných zdrojů byly otáčky řízené teplotním čidlem na chladiči diod a ještě jsem to jinak neviděl
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Fortron - teplotni regulace ventilatoru | od: JohnnyX (53)  19.5.200612:45
Inu v tom pripade doporucuji datasheet ­- hlucnost v zavislosti na zatezi http:­/­/johnnyho.webpark.cz­/SH­/DBreportFSP400_60THN_P.pdf
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Fortron - teplotni regulace ventilatoru | od: Zdeněk Michálek (284)  19.5.200613:26
bojím se že grafu vyvozujete špatné závěry ;­-­) schválně, podívejte se na něj ještě jednou a zkuste zapřemýšlet, jak by to ještě mohlo být myšleno..
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Fortron - teplotni regulace ventilatoru | od: JohnnyX (53)  19.5.200614:57
No vzhledem k tomu, ze doma Fortrona nemam a nemohu se mu tudis podivat na zoubek, tak kdyz pan Sejnoha rika, ze to je tak jak to je.. sem prave premyslel, premyslel nad mymi zavery ­(vyvozenymi ani ne tak z grafu, jako z toho okolo­). Nic sem nevymyslel ­- hodil sem link aby me pripadne nekdo vyvedl z omylu.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Fortron - teplotni regulace ventilatoru | od: JohnnyX (53)  19.5.200615:03
Na strankach vyrobce rovnez nikde nevidim, ze by to bylo thermal­-controlled.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Fortron - teplotni regulace ventilatoru | od: Samuraj  20.5.20069:25
Zdroj mám, a je skutečně řízen teplotně, a ne na základě zatížení. Stačí zastavit větrák, po uvolnění se rozjede naplno než se zchladí na normální teplotu.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
CHieftec | od: FilipZalud (99)  19.5.20061:56
rád bych do další várky testu požádal o nějaké Chieftec zdroje, pokud to tedy nejsou OEM­-ka :­-­) díky
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
SUPER | od: PetrD (43)  19.5.20060:06
Tak tahle recenze vypadá super! To zhodnocení konstrukce zdroje a poukázání na slabiny je bomba ­- to jsem nikde jinde zatím neviděl, protože jinde ­(i v zahraničí­) recenzují zdroje obyčejní redaktoři, kteří o elektronice nemají ponětí. Těším se na druhý díl a jen tak dál! Jenom je škoda, že se do recenze nedostal Fortron FSP400­-PNF, kterýžto je za cca. 1000,­- Kč horkým kandidátem do mnoha domácích PC...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Děkuji ... | od: bzzz  18.5.200620:16
Děkuji za pobavení, které jste mě poskytli čtením 1.části článku a těchto diskuzí. Nedávno jsem studoval recenzi zdrojů EC a srovnání s konkurencí s trochu zajímavým výsledkem. Také jsem se hodně zasmál. Ať žije demokracie po amerikánsku, kde si za peníze vysoudíš i 2+2=7. Ještě pro pana autora, příp. znalce z oboru: Existují i ručková, přesná měřidla. Tak pa, těším se na druhou část.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Děkuji ... | od: asdfa  18.5.200620:23
bože chlapče, ty jsi vůl :­-­( no, jdi si radši ­"studovat­" někam jinam
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Děkuji ... | od: Martin Šejnoha (242)  18.5.200620:32
Pane Bzz děkuji vám za pobavení tímto postem, doufám že napíšete zas:­)­)­) Já snad tvrdím že neexistují přesná ručková měřidla?? Ono taky záleží co je u vás přesné měřidlo.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Děkuji ... | od: Miko  18.5.200620:45
pán sežral moudrost světa koukám :­))
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Skvělej test! | od: Fremen (7)  18.5.200618:46
To už tady vážně chybělo. Na zdroje se v recenzích dost zapomíná ­(aspoň v těch českých­). Je taky dobře, že je to napsaný odbornějc. Uvidíme, jaká bude další část.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
KME? | od: MICT14N (11)  18.5.200618:35
budete srovnavat i KME? docala by me to zajimalo protoze jeden takovy mam o:­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
-5V větev | od: Honzased  18.5.200617:48
Dobrý den
mám desku MSI K8N SLI vyžadující napájení ­-5V pro potřeby integrovaného audia ­(SB live 24­). Z hodnocených zdrojů jsem si všiml, že ­-5V větev má pouze málo zdrojů ­- z testovaných zdrojů takto vybavených je nejlepší pravděpodobně Tagan. U ostatních zdrojů skutečně větev ­-5V neexistuje nebo není pouze výrobcem uváděna?
Děkuji
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: -5V větev | od: Eagle_tempx1 (1244)  18.5.200618:10
-5V bylo odebráno ze specifikace, takže se ani v nových zdrojích už nebude vyskytovat. Tuším, že k této změně došlo u ATX12V v1.2, tj. před cca. pěti lety.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: -5V větev | od: guru3d  18.5.200618:43
To se týká prvních revizí K8N SLI ­(cca do května 2005­). Novější verze této desky už nepotřebují ­-5V.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: -5V větev | od: Martin Šejnoha (242)  18.5.200620:39
-5V je nejspíš používáno jako záporné napětí k symetrickému napájení operačních zesilovačů a možná i D­/A převodníku, MSI tímto tahem ušetřilo jeden stabilizátor 7905 nebo spíše 79L05 a pár blokovacích kondenzátorů. Pokud byste chtěl zdroj který ­-5V nemá dalo by se dobastlit stabilizátorek který by ­-5V ­"vyráběl­" z ­-12V větve, na těch ­-5V bude nejspíš odběr v desítkách mA
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Eurocase x Fortron | od: Logout (78)  18.5.200617:13
Ahoj,
rad bych se zeptal, u Eurocase ­(nehlinikovy­) pisete:
"Provedení perforace zadní stěny je poměrně slušné i když děrovaná plocha mohla být větší.­"
U Fortrona:
"Perforace zadní stěny zdroje je provedena ukázkově, skoro celá plocha je využita pro průchod vzduchu.­"

Pricemz podle fotky je velikost perforovane plochy u obou zdroju totozna. Je tam opravdu rozdil?
Diky, hezky den, Matyas
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Eurocase x Fortron | od: rs (52)  18.5.200618:19
No na první pohled vypadají stejně. Ale ten Fortron je perforovaný lépe, rozestupy mezi dírami jsou menší a pravidelné. Ještě by to chtělo vidět ty díry zblízka, jestli tam nejsou příliš ostré hrany a otřepy.

Článek je mimořádný, jen tak dál.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Teplota boxu zdroje | od: Caderom (35)  18.5.200616:21
Když jsem měl v PC starý Eurocase 300W, tak byl na dotek chladný. Současný Akasa 400W je teplý, znamená to dobrý odvod tepla nebo je něco v nepořádku?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Seasonic S12 | od: Pecko  18.5.200615:10
Ako sa to dobre cita o Seasonic S12 430W ked som si ho asi pred 2mesiacmi kupil po hladani na nete okolo zdrojov. Mozem len potvrdit autorove slova je to pecka. Tichý, vysokoúčinný, výkonný a pekný :­-­). stal ma 2990,­-SK v SHARK­-u. P.S. ten vetrak v nom je dvojložiskový 12x12cm.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Seasonic S12 | od: Pecko  18.5.200615:12
a je to MADE IN U.S.A. ma hlavny filtracny kondenzator MADE IN JAPAN.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Seasonic S12 | od: jan kulhavy  15.7.200619:49
tento seasonic je fakt super, neni vubec slyset.vybral jsem si ho po tomto teste,je to fakt dobra volba. dekuji timto autorovi testu
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Seasonic S12 | od: VladaL  31.7.200612:25
Zdar! Mas revizi 2? Ma samostatny PCI­-Express konektor? Dik moc..
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Seasonic S12 | od: jan kulhavy  31.7.200613:01
na krabici je napsano 430W ATX12V V2.0, MADE IN CHINA
samostatny PCI­-Express konektor NEMA, JEN redukci .samostatny PCI­-Express konektor je až od 500W
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Seasonic S12 | od: Kowin (1)  22.8.200623:06
Muj Seasonic S12 430W je taky made in china ale samostatny PCI­-Express konektor MA a take ma 8pin konektor pro dualcore systemy. Bohuzel chybi sada Dr. Cable,konektor pro snimani otacek ventilatoru, redukce pro napajeni ventilatoru.Zdroj nema napajeci FDD konektory, proto je pribalena redukce molex­-2x FDD. Zdroj ma kabelaz obalenou cernym flexem,zadne spiralove hadice ­(jak se pise v recenzi­) se nekonaji. Zjevne se jedna o druhou revizi.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Vicemene podle ocekavani | od: Peter_cz (30)  18.5.200614:52
Jsem zvedavy na vysledky testu, ale hned kdyz jsem videl kandidaty, tak jsem byl doma­(u vetsiny­). Enermax,Fortron, Nexus, Seasonic a Tagan neprekvapili. Tyto firmy delaji opravdu kvalitni zdroje, takze jsem s tim co je napsano vyse i docela pocital. Na druhou stranku EC a LC taktez nezklamali. Je asi zbytecne jejich vytvory komentovat. Co se tyka Spire a Ultra power, tak se priznam ze jsem o nich nic moc neslysel, takze jsem spravne predpokladal, ze to asi nebudou zrovna 2x kvalitni zdroje. Ovsem musim se priznat, ze me nemile prekvapil Chill Innovation, o kterem jsem si doted nespravne myslel, ze patri spise k tomu lepsimu prumeru. Takze uz se tesim na testy, skoda ze co do testu hlucnosti asi nebudou takove jako na www.silentpcreview.com :­) Ale necham se prekvapit.. :)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vicemene podle ocekavani | od: Eagle_tempx1 (1244)  18.5.200615:01
Když jsem před pár měsíci vybíral zdroj, hodně jsem procházel různé recenze a diskuze. Moje postřehy:

Enermax ­- nekonzistentní kvalita, poměrně vysoký počet reklamací v poslední době, ale jinak elektricky poměrně slušný ­(Liberty­)

Seasonic ­- elektricky nejlepší, ale na některých deskách má ­(nebo aspoň měl­) problémy s kompatibilitou ­(hlavně s deskami DFI, které údajně překračují povolený 2A limit na +5Vsb­)

Tagan ­- slušný, ale nízká účinnost ­(stará koncepce­)

Nexus je přebrandovaný Fortron s jiným větrákem. To samé platí o novém 460W Zalmanu, který je přebrandovaný Fortron GLN s větrákem Panaflo.

Fortrony GLN ­- jediná stížnost na ně je na větrák, který cvaká ­(už nepoužívá Yate Loon jako starší PNka a THNka­)

O Chillu je známé, že jeho spolehlivost je dost hrozná. Reklamují se jak o život.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Vicemene podle ocekavani | od: Peter_cz (30)  18.5.200619:38
Diky za informace, ale vime, ze zijeme na zemi, kde veci nejsou dokonale, tedy ani zdroje.:­) Taky jsem patral v dobe kdy jsem vybiral a mym kriteriem tehdy byl hlavne hluk pri odberu 100­-150W a nakonec jsem si tedy vybral prebrandovany:­) fortron ­(Nexus NX­-4090­), a neudelal jsem spatne ­(i kdyz jsem chtel Seasonic, ale zadna fa. mi ho nebyla schopna dodat­). Do svych sestav uz davam v podstate jenom fortrony a reklamace zdroju se pomalu vytraceji ­(drive EC predinstalovany v jejich skrinich... :­-­/­/ )
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Preco Fortron Blue Storm a Fortron THN-P? | od: CeCo (121)  18.5.200611:55
Zdravim,

preco ste zaradili zaroven zdroje Fortron Blue storm a Fortron THN­-P s rovnakym prikonom? Vsak sa jedna o totozne zdroje, akurat je jeden urceny pre system builderov ­(balenie v pytliku­) a druhy pre retail segment ­(krabica, modry obal atd.­)... Inac su specifikacie naprosto rovnake...

C.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Preco Fortron Blue Storm a Fortron THN-P? | od: Eagle_tempx1 (1244)  18.5.200612:17
Vzaly se různé zdroje z ceníků a tohle redakce nevěděla. Upozornil jsem na to, až když se ke mně dostal seznam testovaných zdrojů. A to už byly na cestě. Dotatečně jsem navrhnul zařadit Fortron GLN ­(Green Power­), který většina obchodů ani neprodává a který podle všeho bude jeden z horkých kandidátů na nejlepší hodnocení.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Preco Fortron Blue Storm a Fortron THN-P? | od: subz3ro  18.5.200613:01
Môžem sa spýtať, prečo ste tento test nerobili vy? Vždy som si myslel, že zdroje su na SHW vaša parketa ;­)
Týmto samozrejme nechcem tvrdiť, že článok p.Šejnohu stráca na hodnote ­- práve naopak. Pripadá mi, ako by dotyčný pán bol servisný technik, alebo aspoň mal dlhoročné skúsenosti so servisom zdrojov ;)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Preco Fortron Blue Storm a Fortron THN-P? | od: Eagle_tempx1 (1244)  18.5.200614:47
Protože se nerad míchám do věcí, kterým nerozumím ­- v tomto případě to pro perfektní recenzi chce značné elekrotechnické znalosti, které postrádám. Martin je v tomto mnohem zkušenější, a tak je lepší tuto práci přenechat jemu.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Preco Fortron Blue Storm a Fortron THN-P? | od: CeCo (121)  18.5.200622:39
Pokial viem, tak seria GLN ma aktivne PFC a THNky zasa pasivne... Takze na porovnanie tychto 2 verzii sa tesim.

Kazdopadne by som privital k tomu porovnanie aj s ATX­-400PNF ­(pasivne PFC, ale mierne odlisne prudy na jednotlivych vetvach a nieco nizsia cena nez pri THN­), ale to uz je asi neskoro :­(

C.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Preco Fortron Blue Storm a Fortron THN-P? | od: Eagle_tempx1 (1244)  18.5.200622:58
ATX­-400PNF jsem chtěl do testu také, ale nějak se na něj zapomnělo a na poslední chvíli už ho nešlo sehnat. GLN je jasně lepší než THN, protože má úplně jinou konstrukci s vyšší frekvencí a o dost vyšší účinností. Mimo to GLN je základem pro 600 a 700W modely, které jsou v retailu prodávány pod značkou Epsilon ­(ale Fortron je vyrábí i pro OEM­).
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Preco Fortron Blue Storm a Fortron THN-P? | od: djWilly (32)  18.5.200613:04
Je tam jediny rozdil ­- Blue Storm ma lepsi spravu otacek ventilatoru ­- BSCC ­(Blue Storm Cooling Control­) with optimized structure for whisper­-quiet operation
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Preco Fortron Blue Storm a Fortron THN-P? | od: speedsnail (149)  18.5.200613:10
To je rozdíl v popisku výrobce.. Je otázka jestli se liší alespoň v tomhle. ­(mimo modrou barvu tedy)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Preco Fortron Blue Storm a Fortron THN-P? | od: Martin Šejnoha (242)  18.5.200613:32
ty Fortrony se opravdu liší jen v barbě a ventilátoru, jinak je vše naprosto stejné
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Preco Fortron Blue Storm a Fortron THN-P? | od: Miko  18.5.200613:50
bude mě velice zajímat zda se tedy teoreticky téměř stejné kousky budou chovat v rámci možností shodnosti identicky :)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Preco Fortron Blue Storm a Fortron THN-P? | od: Moas  18.5.200614:46
Aspon uvidime jak moc konstantni kvalitu Fortron ma...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Preco Fortron Blue Storm a Fortron THN-P? | od: Eagle_tempx1 (1244)  18.5.200614:55
Fortrony obecně patří k nejspolehlivějším zdrojům. Používá je spousta OEM výrobců a podle jistých statistik z jednoho zahraničního velkoobchodu mají asi tak 2,5x méně reklamací než Enermax a 3,5x méně reklamací než Tagan.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Preco Fortron Blue Storm a Fortron THN-P? | od: Moas  18.5.200616:20
Nedal jsem na Fortrony dopustit dokud mi nezacal slabe piskat s jednou MSI deskou, jine zdroje to nedelaly. Shodou okolnosti kamaradovi s jinym Fortronem vubec nenabehl Seagate disk s timhle zdrojem, se dvema dalsimi ­(Eurocase a Tagan­) nabihal OK.
Je mi jasny ze v tom celkovem objemu jsem proste mel jen smulu. Takze v tech dvou pocitacich ted slapou dva Chilly a bez potizi. To zas je pro zmenu stesti, jak tak koukam. :­) Co clovek, to jina zkusenost.
Ve finale je asi fuk co clovek koupi, problem muze mit vzdycky. I ty zatracovany Eurocase jsem uz hodnekrat pouzil do lowend sestav, kde nebyly pretezovane, a zatim ­(behem let­) neumrel ani jeden. Ale jak rikam, rozhodne nepracovaly naplno.
Skoda ze se v testu neobjevil nejaky fanless zdroj, jsou sice brutalne drahe, ale aspon by se videlo, ze kvalitni zdroj s dobrym ventilatorem je urcite velky problem nahradit ciste pasivnim resenim...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Preco Fortron Blue Storm a Fortron THN-P? | od: Enders  23.6.20062:27
Zdroje bez FANU jsou nebezpecne.
Ventilator ve zdroji odsava ohratej vzduch z CASE
pokud neodsava tak se teplota v CASE zvysuje a zvysuje...
Takze zdroj je sice na to dimenzovan a je OK ale ostatni komponenty uz tak HAPPY nejsou...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Preco Fortron Blue Storm a Fortron THN-P? | od: Mira___  23.6.20066:34
ty ses nebezpecnej... naprosta vetsina beden ma pod zdrojem diru na pridavnej ventilator a tam si muzes dat pomalej a treba i teplotne rizenej vetrak a ses v pohode
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Preco Fortron Blue Storm a Fortron THN-P? | od: starmen (438)  23.6.20068:55
Muzu se Vas teda zeptat k cemu je teda dobre koupit zdroj bez vetraku kdyz pak pod nej date vetrak ?
Koupite mene vykonny zdroj, ze ktereho casto ze zadu couha chlazeni aby byl bez vetrakovy a pak pod nej date vetrak. Logika mne nejak unika, ale asi jsem neco prehledl.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Preco Fortron Blue Storm a Fortron THN-P? | od: Mira___  23.6.200613:28
1­) muzu pouzit kvalitni vetrak na nizkych otackach, ci rizeny zakladni deskou = ticho
2­) zdroj by mel mit mnohem kvalitnejsi elektroniku
3­) tiche vetraky ve zdroji po nekolika mesicich zacinaji delat hluk a zde tento problem nemate
4­) pokud napr. chladite vodou, staci vam v cele bedne jediny vetrak ­(zpravidla vepredu dole, foukajici pres harddisky)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Preco Fortron Blue Storm a Fortron THN-P? | od: starmen (438)  25.6.200614:16
add 1­) kvalitni tichy vetrak muze byt i ve zdroji. Byvaji casto rizene teplotou zdroje, coz se mne osobne zda daleko lepsi nez to ridit deskou. Pokud Vam vetrak ve zdroji nevyhovuje, muzete jej vetsinou vymenit za jiny. Pripadne klidne muzete vyvest rizeni daneho vetraku do desky kdyby jste to pozadoval.
add 2­) domenka. Prece nemuzete tvrdit bezvetraku = kvalitni, s vetrakem = nekvalitni...
add 3­) muzete jej vymenit. Tak stejne muze prestat fungovat ten vetrak pod zdrojem...
add 4­) byla rec o tom, ze se da dat pod bezvetrakovy zdroj vetrak. Ne o tom, ze u vodniho chlazeni staci vetrak na disky. Coz ovsem neni vetsinou pravda, nebot se Vam mohou zacit prehrivat jine soucastky, ktere pocitaji s jistou cirkulaci vzduchu v case...
Ja osobne bych do bezvetrakoveho zdroje ­(alespon do tech co jsem videl­) nesel. Jen subjektivni nazor...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Preco Fortron Blue Storm a Fortron THN-P? | od: Mira___  26.6.200616:31
1­) ano, může ­- ale jak píšu, většinou dlouho nevydrží. A rozebrat zdroj, kterej je tou dobou ještě v záruce si netroufne každej.
2­) mel by mit soucastky dimenzovane na vetsi zatizeni, cili kvalitnejsi...
3­) jako bod 1­)

Ja osobne bych do bezvetrakoveho zdroje ­(alespon do tech co jsem videl­) taky nesel :­-­) Uvazoval jsem o tom 300W Fortronovi, ale 300W je dneska uz malo... Snazil jsem se jen pouzakat na to, ze pasivni zdroj neni uplne zbytecna pitomost, ale pri kvalitnim provedeni uzitecna vecicka.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Preco Fortron Blue Storm a Fortron THN-P? | od: idiot rimmer  18.5.200622:32
Netušíte jak je to s levnější řadou fortronů PNF? Papírově jsou na tom skoro stejně, mají dost omezenou kabeláž, ale jaký jsou uvnitř by mě dost zajímalo. Eurocase je totiž prodává v některých skříních.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Preco Fortron Blue Storm a Fortron THN-P? | od: mata  19.5.20069:33
no videl jsem od Fortronu za 2600kc ­(s DPH­) bez vetrakovy zdroj a celkem nad nim premyslim :o­)
Fortron FSP300­-60GNF Zens ­(Fanless­) 300W
http:­/­/www.czechcomputer.cz­/product.jsp?artno=30760
jinak me nenapada co jinak koupit aby to bylo tiche, protoze komp mam u postele a vetsinou jede nonstop.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Preco Fortron Blue Storm a Fortron THN-P? | od: stepz  25.4.20077:05
trebas sem porovnaval 400W a 500W verzi FSP400­-60THN­/P a Blue Storm II 500W ajsou tma rozdily BS II ma oznaceni FSP500­-60GLN a nee FSP500­-60THN­/P jak vsude tvrdi a je horsi kvality zpracovani lehci a vetrak konstantne aerodynamicky hucii.
400W verze je tedy o dost kvalitnejsi co jsem mel moznost vyzkouset
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Preco Fortron Blue Storm a Fortron THN-P? | od: Peter_cz (30)  18.5.200619:49
Mel jsem uz jak Bluestormy, tak levnejsi fortrony, a podle meho subjektivniho nazoru, je ten BS opravdu o neco malo tissi. Byly to ale rozdilne sestavy, takze berte s rezervou... :)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
zdroj eurocase | od: superbeton (8)  18.5.200611:28
musim povedat ze aj ja mam zdroj eurocase s pasivn pfc 450 W. som s nim dost sklamany a uz sa nikdy nestane ze v nudzi financii ho kupim. je tam uz v clanku spominane prekrytie polovice ventilatoru s priesvitnou tvrdou foliou­-neviem naco ! zdroj tusim nema oddelene 12 V vetvy a niekedy z neho vychadzaju vybracie hlavne kvoli priesvitnej folii a pasivne pfc tz. len tlmivka na primare vo vetve 230 V nebude dostatocne precizne zaliata smaltom lebo drnci. tento zdroj ma sklamal az natolko ze uz nebudem kupovat ziadny iny zdroj a kupim rovno notebook. zdroje eurocase mozem prirovnat k beznym zdrojom dodavane s lacnymi pc krabicami az nato ze eurocase maju pfc. eurocase uz nikdy !
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: zdroj eurocase | od: mitom  18.5.200614:50
Suhlasim. Kupil som EUROCASE ATX­-500JSP. V standby je pocut slaby piskot. Ani som ho nakoniec do PC nedal ­- kupil som serverovy Enermax a mam klud...
Eurocase nikdy viac!
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: zdroj eurocase | od: superbeton (8)  31.5.200619:24
opravujem sa. nekupim notebook ale len vymenim svoj zdroj EC za zdroj ACASA. neverim Fortronu a na drahsi peniaze nemam.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: zdroj eurocase | od: lorenn029  20.4.201117:31
Viem že reagujem na vyše 4 roky starý príspevok, ale aj tak, chcem napraviť reputáciu. Mám Eurocase 550W, aktívne PFC, 14cm fajn. Tichý, spolahlivý. Už rok ťahá Athlon II x4 ­(OC­), HD4870 ­(OC­), 1 ATA a 4 SATA zariadenia, a nikdy som s ním nemal problém. Predtým som mal Fortron, ten zahučal po roku a pol. Snáď s EC také skúsenosti mať nebudem.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Resty | od: El Zoido  18.5.200611:24
Jak je zmíněno výše, dost mi chybí aspoň orientační ceny. A navíc bych ocenil zařazení některého kousku od Coolermasteru...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Ceny testovaných zdrojů? | od: speedsnail (149)  18.5.200611:07
Myslím že by u popisu zdrojú měla být uvedena orientační cena.. 1000­-2500 v úvodu článku mi nepřijde dostatečné.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Ceny | od: alkom01 (6)  18.5.200611:07
Pro přehlednost by nebylo špatné napsat alespoň orientační ceny testovaných zdrojů, aby bylo vidět, jak cena koresponduje s provedením zdroje a jeho parametry. Jinak docela povedený článek, už se těším na druhou část.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Ceny | od: speedsnail (149)  18.5.200611:08
sakra o 3 vteřiny jsi mě předběhl.. :)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
kingabel@centrum.cz | od: Abel (8)  18.5.200611:06
opravdu clanek na urovni. uz se tesim na druhou cast. muzu se autora zeptat, jestli nekdy do budoucna planuje neco podobneho i s tzv. high end zdroji? tohle je ten mainstream... bude tedy nekdy i high end?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: kingabel@centrum.cz | od: Abel (8)  18.5.200611:08
omlouvam se za chybny ­(neumyslny­) titulek meho postu... tak brzo po ranu a z prace je clovek jeste mimo :)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Konečně | od: Hoooba (16)  18.5.200610:49
Přesně takový článek na SHW dlouho chyběl, jen tak dál. Škoda jen že jsem si zdroj koupil uz pred pul rokem. Teď bych se už nad Chillem rozmyslel.Ale pořád lepší Chill než za 700 ­"supertichej­" Eurocase kteryho mi cpali a který jsem už 2 vyhodil;­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Konečně | od: Moas  18.5.200612:27
presne... taky mam par mesicu Chill. A ted premyslim, ze ho rozeberu a krapet upravim chlazeni. Protoze je pravda, ze po delsi dobe provozu jde jeho ­"super silent­" vlastnost do kytek, ale ze by to bylo umistenim termocidla na prilis malem pasivu, to me nenapadlo...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Konečně | od: Martin Šejnoha (242)  18.5.200613:25
umístění je v pořádku ale ten chladiš je příliš malý, prpto se přez něj musí prohnat více vzduchu aby se udržel na rozumné teplotě, kterou se snaží udržet regulátor ventilátoru
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Re: Konečně | od: Orgic (43)  18.5.200613:37
Prave me prekvapilo jak spatne tady vypada ten Chill i kdyz je to nejaka levnejsi verze, mam 510W verzi ktera byla snad prvni a na ty byly ve svy dobe dobry ohlasy, ted slysim na verze ATX2.0 dost zapornejch... ja jsem se svym spokojenej, je tichej jak nic v kompu ale jak vypada venitr a jestli je kvalitni takhle asi neposoudim...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Nexus | od: Logout (78)  18.5.200610:47
Ahoj,
prosim, a neslo by dodatecne zjistit, jestli silnejsi nexusy maji dve 12V vetve?
Matyas
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
1  2  
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
reklama
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste vpravo nahoře. Pokud nemáte profil, zaregistrujte se.