reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
11.12.2006, Jan Vítek, recenze
Poslední počítač je od společnosti T.S.Bohemia, jež je staví pod značkou Barbone. Počítač má základní desku i procesor od Intelu, konkrétně Core 2 Duo a 2GB RAM. Zde se objeví i u nás nepříliš známá firma eVGA a její grafická karta GeForce 7950GT.
vipe | 11.12.200620:04
tyhle skříně bez větráků ­- nic moc, chce to větrák před HD + větrák dozadu, takhle budou trpět kondenzátory na desce a HD se bude svinsky přehřívat ­(z vlastní skušenosti až 54 st.)
Odpovědět0  0
Boris111 | 11.12.200622:49
s ventilátorom pred HDD súhlasím ale žiadny iný nie je traba ­(okrem toho v zdroji­) Zadný ventilátor na case zbytočne ­"kradne­" vzduch zdroju a je to len ďaľší zdroj hluku. Kondíky a mosfet netrpý lebo tam smeruje vzduch samotný Freezer.
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 12.12.200611:16
myslíte si že ventilátor ve zdroji je opravdu optimalizovaný na takový průtok aby v dobře větrané skříni vytvářel podtlak a odsával z ní zahřátý vzduch ven ?? myslím že ne. Ventilátor na zadní straně ­(12cm pomaloběžný­) je imho nutnost.
Odpovědět0  0
Ivoss (67) | 11.12.200618:40
Super počítač. Ten výkon větráku na grafce se dá upravit.
Jen si po roce fakt myslím, že pokud nemám tři CD mechniky, tak jsou ty skříně příliš velké krávy.
Odpovědět0  0
¨ne | 11.12.200617:31
nuuuudaaaa, sakra piste o hardwaru, ne o sestavach, ktery si tu stejne kazdej sestavi sam ­- levneji a lepe!!!
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 12.12.200611:13
souhlasím.
Odpovědět0  0
jenik18 (3) | 11.12.200616:01
babelbordel jak .........nu fuj
celkově špatný pc
Odpovědět0  0
adamkopp | 11.12.200615:03
Opet spatne namonotovany Freezer.
Odpovědět0  0
Boris111 | 11.12.200615:14
čo to kecáš ?
Odpovědět0  0
adamkopp | 11.12.200615:23
Nejdriv se uklidni. Pak zacni mluvit slusne. A nakonec se mrkni na www stranky Arcticu na doporucovanou montazni polohu Freezru i se zduvodnenim proc je takova jaka je.
Odpovědět0  0
eraser (344) | 11.12.200615:27
Daj presný link, lebo ja pozerám asi niečo iné, čo mi nedáva zrejme zmyseľ, pretože podľa toho je inštalácia správna a určité množstvo prúdiaceho vzduchu pôsobí na kondíky na matičnej doske.
Odpovědět0  0
adamkopp | 11.12.200615:40
Ja vzdy vychazel z tohoto http:­/­/www.arctic­-cooling.com­/pics­/airflow_freezer7pro.gif a proto jsem to cpal tak aby to bralo vzduch z pasivu chipsetu a tim tam udelalo proudeni a vyfukovalo smerem k odtahovemu ventilatoru zdroje. Samozrejme i montaz horizontalne by mela smysl, kdyby byl na skrini odtahovy ventilator. Jenze ten tu neni.
Odpovědět0  0
eraser (344) | 11.12.200615:54
Ten som videl, je na main stránke, no taktiež je tam tento komentár:

Integrated Cooling of Voltage Converters
Air is drawn in from the side of the fan to cool the components around the CPU.
Some air is blown out towards the voltage converters o­n the mainboard with the bent fins at the bottom.

Takže, ak sa pozriem na Intel Guardfish DQ965GF, tak je umiestnené chladiča korektné, len tomu chýba jedna drobnosť, exhaust ventilátor, no to by museli ešte na tej šmejdovej EC vyraziť väčšiu dieru.

Mimochodom, ak si prezriem pôdorys chladiča, tak by som bol opatrný s ľubovoľným umiestnením.
Odpovědět0  0
Hrochy (31) | 11.12.200615:56
uh jak jsi z tohohle obrazku poznal, jak se ten chladic ma orientovat, kdyz na nem je zjevne jenom ukazano, jak proudi vzduch :)
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 12.12.200611:10
vzdyt to snad popsal ne ? proste diky tomu obrazku tak nejak tusi odkud a kam vitr vane :­-­) a tak odfujuje od pasivniho chladice chipsetu ­(ktery je pod procesorem­) smerem k vyvetravacimu ventilatoru ve zdroji ... proste mily Watsone :­-)
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 12.12.200611:12
kdybyste si vžiml že vyvětrávací ventilátor na zadní straně skříně CHYBÍ a těma dírečkama se taky ven nedostane, zjistil byste sám, že stávající směr proudění vzduchu prostě nedává v takové bedně smysl.
Odpovědět0  0
Roob (179) | 11.12.200610:38
predimenzovana kancelarska zostava, do ktorej bol pridany papierovo silny zdroj a velmi slusna graficka karta. Vykon to sice ma, ale velmi maly potencial na pretaktovanie, hlucny chod, a subjektivne spatna az nevhodna skrina ktora sa do tohoto segmentu nehodi. Takze aj ked je tato zostava najvykonnejsia, zaradil by som ju az dakde na stred pelotonu.
Odpovědět0  0
Likso | 11.12.200613:53
Na takhle silnou grafiku je ten procák slabý a taktovat nelze ­- Intel desky jsou na taktování na ho.... Čili i ten slušný chladič je k ničemu, tenhle procák nehřeje bez taktování a tak origo chladič stačí a moc nehučí.
Odpovědět0  0
Sovik | 11.12.200614:17
Jojo, jako sestava pro ­"nepretaktovavaci­" zakazniky budiz, ale proc neco takoveho poslali sem, kde se da ocekavat, ze sou lidi, kteri chteji od sestavy vic nez jen zaklad...nerozumim...
Tzn:
pryc s Intel MB ­-> Gigabyte DS4
2GB RAM ­-> 1GB RAM
E6300 ­-> E6400
160GB HDD ­-> 250GB min.
a mohlo by z toho neco byt...
Odpovědět0  0
ubral | 11.12.200620:54
opravdu nechápu snižení paměti na 1gb
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 12.12.200611:07
poslali to sem proto, ze chteji na vanoce taky neco prodat. A kdyby sem poslali super nabusenej stroj seskladanych z kvalitnich komponent ­(kdyz tak ale na ty bazmeky koukam, pochybuju ze by toho vubec byly schopni­), cena by se mohla vyhoupnout o poznani vyse a nad tim potencialni jezisek sice pronese ­"wow, to bych si dal rict­" ale nekoupi to :­-)
Odpovědět0  0
Kapounek | 11.12.200610:08
Kód: 98333793
Cena bez DPH: 25209 KčDPH: 19%
recyklační poplatek ­- RP: 24 Kč
autorský poplatek ­- AP: 50 Kč
vč. DPH, RP, AP: 30087 Kč
Dostupnost: obvykle do 14 dnů
Olomouc Brno Zlín Opava UH Hradec Jihlava Znojmo Liberec Praha Ústí
Odpovědět0  0
Sovik | 11.12.200610:21
Tak nevim jak si ji nasel ale tady neni...
http:­/­/www.barbone.cz­/index.asp?zaz=69&t=PC&dealer=&podminka=&vyrobce=&strsort=5MV&str=0&so­rt=1&pg=3&sklad=­-1000&skod=&snazev=&sfull=
A kdyz si ten jejich BARBONE W MERLOT nakonfigurujes tak aby ti vyslo to co tady vidime tak se dle ceniku dostanes na 31001,­- Kč s DPH
Tak si to kluci TSBohemiacti dejte dokupy, protoze takhle to az zavani dopingem!
Odpovědět0  0
assasin-cz | 11.12.20069:10
proč výrobci takto tíhnou ke skříním eurocase...měl jsem jednu takovou,se stejným provedením vnitřku ­(série 54XX­) a ta skříň tragická...nenašel bych na ní jediné pozitivum...jenom samá mínus...i když,pravda,je i pár horších
Odpovědět0  0
m_s | 11.12.200614:44
tak vadila čeština?
"http:­/­/www.eurocase.cz­/Czech­/Products.php?PHPSESSID=908fa1f18945deea31117d00d74cc869­"
Jinak je to bez základních úprav mizerná skřín a o zdroji nemluvě. Asi aby se ty počítače daly dobře papat...
Odpovědět0  0
Sovik | 11.12.20068:55
Zajimave je, ze kdyz sem si tuto sestavu nakonfiguroval pres web TSBohemie, tak sem se dostal na cenu 31001,­-
Asi neumim pocitat...
Odpovědět0  0
snajprik (1541) | 11.12.20069:10
však o tom hovorím len som sa pozrel na použité komponenty a hneď som sa pozeral na cenu, môj odhad bol 35k tak tých 29999 je super cena :)
Odpovědět0  0
pajosh324 | 11.12.20069:10
Hehe, fakt ze jo! :­)­)­) Asi soudruzi z TS srazili cenu tim, ze z MB vyoperovali integrovanou grafiku! Co na to autor recenze?
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 12.12.200610:50
soudruzi s TS srazili cenu tím, že sami od sebe odebírají jednotlivé komponenty za TY NEJVÝHODNĚJŠÍ MOŽNÉ CENY ... uvažujte trochu.
Odpovědět0  0
Sovik | 12.12.200613:17
Ahaaaa tak to bude urcite tim... Ale nezapomente ze kdo lze, ten i krade a muze zabit!!!
Odpovědět0  0
snajprik (1541) | 11.12.20068:49
Po prečítaní prvých 3 riadkov zostavy som hneť pozeral na cenu, že koľko to bude stať, ale vmestili sa :­) Výkon tejto bedne je bezpochyby najlepší, ale na úkor multifunkčnosti. Ale celkovo to môže aj byť, jedine čo mi vadí ta kabeláž ­( mohli sa stým viac pohrať­), ventilátor, frekvencia ramiek. No čo sa mi páči je bedňa, chladene CPU a hlavne dosiahnutý výkon.
Odpovědět0  0
Parok | 11.12.200613:36
Bedna sa ti paci? Iste si taku este nemal v rukach. Nie je ani trochu dobra.
Odpovědět0  0
Likso | 11.12.200614:02
Mě udělá v 3dmarku 2005 s grafikou X1950Pro 256 MB ­( o třídu slabší a netaktovanou ­) přes 11 tisíc bodů a ne jako tady 9400. Jen procák E6400 je taktlý na 3,2 GHz. Na téhle desce nataktuješ kulové, procesor na 1,86 MHz téhle grafice absolutně nestačí.
Odpovědět0  0
snajprik (1541) | 11.12.200614:17
Tak to by som chcel vidieť, sejvni plochu s testom 3Dmark05 a daj odkaz, nechce sa mi veriť že cez 11000 bodou nemožne.
Odpovědět0  0
amoondre (88) | 11.12.200622:10
bezproblemov, ja sa sprocakom A64 X2 na 2640MHz dostanem tesne cez 10.000
Odpovědět0  0
Likso | 11.12.20067:50
A další ­" skvost ­" na obzoru obsahující to ­" nejlepší ­" co nám současný trh dává ­- super maskovaný Eurocase case, vynikající zdroj a skvělou základní desku z integrovanou grafikou. ;­-­/­/­/.
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 12.12.200610:43
Eurocase by mohly být dobré skříně, já jenom nepochopím, proč jejich výrobce není schopen zajistit lepší proudění vzduchu pro účinější chlazení ? Pořádná bedna se od dnešního aušusového casu­-od­-eurocasu liší minimálně tím, že má vepředu i vzadu velký otvor pro ventilátory chráněný mřížkou která nebrání proudění vzduchu. Jen se podívejte jaké dírečky v plechu tam má eurocase teď, a netvrďte mi že by výrobný náklady zmíněná varianta s mřížkou jakkoliv výrazně zvýšila, a kdyby snad ano, stačilo by kdyby tam těch dírek vyřezali víc a vytvořili jakési síto, podobně jako ze zdroje.
Odpovědět0  0
mastermind (217) | 11.12.20067:45
Člověk by čekal nějakou perlu na závěr, a ono tohle Barbone. Škoda slov.

A jedna poznámka pro autora, na lepení není použit silikon ­(tím se převážně těsní, a kdo by čekal hodiny na zatuhnutí­), ale běžné tavné lepidlo například na bázi etylenvinylacetátu ­(EVA­).

Ale to jen tak, pro přesnost :)
Odpovědět0  0
skokan (22) | 11.12.20068:07
Dokelu, to ani raz nemozem byt prvy,co napise nejaky nazor :­/ ...mastermind nestvi ma lebo ta vymenim ;­)
Odpovědět0  0
Tunseng (346) | 12.12.200610:38
mno podivej, stejne to co si napsal nestalo ani za precteni, takze proc si myslis ze by to melo byt na prvnim miste ? :­-)
Odpovědět0  0
Sovik | 11.12.20069:01
No tady to stejne byl nejspis obycejny tafix.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.