Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
15.12.2005, Karel Polívka, Patrik Steiner, recenze
Společnost LEVI nemohla v našem testu chybět. Počítač LYNX eXpress MS Challenger 1000 dokresluje decentní design skříně, která skýtá útočiště pro komponenty značek, které jsou typické pro sortiment této společnosti. Počítač je založen na platformě AMD.
tomasjerry (219) | 16.12.200511:47
Hem je tam riadna chyba: Pod tabulkou je napisane toto ­(v tomto případě grafické karty ATi se jedná o Catalysty 5.11­), nieje tam nahodou Geforce 6600 GT?
Odpovědět0  0
martinw (1) | 15.12.200517:50
Zda se mi, ze na desce sou jeste 2 konektory pro vyvedeni USB dozadu ­(takovy ty zluty plastovy obdelnicky na urovni cervenyho PCI­) ­- takze dalsi 4 USB. To nikomu nevadi SHW, ze clovek co to skladal ­"zakaznika­" ochudil o 4 USB? Me to teda vadi vic, nez hlucny vetracky.
Odpovědět0  0
Patrik Steiner (31) | 15.12.200518:19
Mate pravdu, ale neni to zas tak jednoznacne. Zalezi z jakeho baleni ­(bulk, ratil, kit­) se ty pocitace montuji. Retail baleni obsahuje jeste D­-bracket 2, ale tady chybi uplne ­(ani jako prislusenstvi­). Tak bud to osidili nebo montuji bulk verze, ale to by zas nemeli ostatni kabelaz. Pekny postreh!
Odpovědět0  0
Poplik (29) | 15.12.200514:23
no je sice hezké že tam jsou super paměti ale přijdou mi to trochu zbytečné, podle většiny testů výkonné paměti nevylepší výkon o tolik aby ospravedlnily svou cenu, myslím že výrobce mohl přidat jinde.
Odpovědět0  0
ne-e (53) | 15.12.200510:42
Měl bych dotaz. Zaznělo to tu již u dřívějších testů sestav. Proč hodnotíte, či dokonce chválíte použití stejných výrobců komponentů...zde MSI deska + MSI grafika. Už v předešlých recenzích se ozývali názory na nesladění kompenentů co se výrobce týče. Trošku to nechápu jelikož sladit se zde asi těžko něco dá. Maximálně výrobce desky a grafiky ale grafárnu od DFI u nás moc neseženete a naopak třeba vypalovačku od MSI bych si nedal ani k P100. Osobně MSI moc nemusím i když jsem snima a AMD začínal, kdysi trumfly tři Áčka ­(Abit, Asus, Aopen­). Jinak, kdo se někdy snažil na deskách MSI rozchodit geForce4 Ti od MSI tak ví že to moc nešlo!
Odpovědět0  0
mephisto (111) | 15.12.200510:58
Dosky od MSI je kapitola sama o sebe ,čo kus to originál a nemyslím to v dobrom , ale
VGAčky majú jedny z najlepších .Zistíš to pri taktovaniach , kde väčšinou iné firmy s prehladom prevalcujú.
Odpovědět0  0
pegy (258) | 15.12.200517:54
Neda mi nevyjadrit sa k MSI.Ja som sa uz v par diskusiach vracal k tejto teme.U nas na slovensku v B.Bystrici su MSI najrozsirenejsie, Gigabyte alebo DFI u nas neexistuju a preto je jasnou volbou MSI ­(aspon u mna a kamosa­), mam uz druhy kus a uplna spokojnost, takze u mna presla.U nas sa robil v jednom casaku test MB pre soket 939 ­(ABIT, Gigabyte, MSI, ASUS, EPOX, Winfat­) a vytazom sa stala tato doska od MSI K8N NEO4, takze ja MSI verim a ako mi napisal jeden chlapik ,, Pockaj a uvidis­'­', tak cakam a cakam a stale nic.K tejto teme sa uz nebudem vyjadrovat, ale predcsa mi to nedalo :)
Odpovědět0  0
mephisto (111) | 15.12.200518:41
ZDRAVIM PEGIHO...
Pegino , DFI je ROLLS ROYCE na poli zakládných dosiek a je nemislitelné porovnávať ich s MSI.
Pegino , škoda , že si ešte nemal tú česť s MB od DFI určite by si mal iný názor.
Jediná firma , ktorá sa môže porovnávať s DFI je ABIT.
Tak sa maj.


Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 15.12.200511:02
Teď nerozumím, kde je v článku něco takového řečeno?
Odpovědět0  0
ne-e (53) | 15.12.200513:07
Jéje, to nebyla žádná vítka, ale dostaz. Někde jsem na to narazil v předcházajících diskuzích tak mě zajímalo jak to je protože nemám s různýma komponentama od stejné firmy lepší zkušenosti než s různýma. Jinak, co se týče názoru o jedno víš, že je MSI jak na tobogánu ­- jednou super, podruhé hrůza, tak stím souhlasím a to že některým jedincům to jede a měli štěstí na desku bych nebral jako bernou minci. Já se spálil koupí MSI kt3ultra ­(po přečtení sqelé recenze u konkurence :­) ­)Už tehdá se asi na testy posílaly ­"lepší­" vzorky než do obchodů. Co se pamětí týče, tak přímo test pamětí u Vás prokázal, že platit za značku se vždy nevyplatí. Takže mě v sestavách spíš sklamává, že nejsou ­(za ty peníze­) dotáhnuté do konce :(
Odpovědět0  0
mastermind (217) | 15.12.200513:19
myšleno je výkonové a kvalitativní sladění komponent, nikoli sjednocení značky výrobce.
Odpovědět0  0
gg | 15.12.200515:43
Já si v práci dal vypalovačku od MSI ­(novou, retail­) do dvou počítačů. Sakra rychle jsem se vrátil nazpět aspoň k funkční 24xCDRW od Sony. Větší šmejdy jsem neviděl, obě dvě blbnuly.
Odpovědět0  0
Xhonza (78) | 15.12.20058:48
Vidím stejné nedostatky jako hodnotitelé, hlučná grafická karta, ventilátor na základní desce. Kabeláž by i já udělal snad lépe, ta kabeláž je bezkonkurenční u Foxu.

Ach ty zdroje, správně dimenzovaný síťový zdroj zaručuje dlouhou životnost a optimální funkci z hlediska efektivnosti, teploty a ztrát výkonu. Pokud má zdroj PFC „Power Factor Correction“, zaručuje lepší využití elektrické energie než síťové zdroje, které takovou možnost nemají. Navíc PFC zabraňuje přetížení v síti nebo zpětné vazbě rušivých vyšších harmonických napětí. Ty vyšší náklady na zdroj s aktivním PFC a vysokou účinnosti jsou přece vysoce návratné.

Na síťové zdroje se vztahuje specifikace na:
http:­/­/www.formfactors.org­/
K nejdůležitějším patří ATX12V Power Supoly Design Guide, který je k dispozici ve verzi 2.2. Stanovuje všechny parametry síťového zdroje.
Odpovědět0  0
Patrik Steiner (31) | 15.12.20059:39
Kabelaz byla dobra i u prvniho recenzovaneho pocitace a to HAL3000 iPlatinum. Tam akorat bije do oci bily kulaty IDE kabel. Kdyby byl zvolen cerny, tak to vypada taky uplne jinak. No snad nastane doba, kdy bude na dennim poradku flexo na zdrojich uz primo od vyrobce a tim se prestanou aspon v tak velke mire pouzivat stahovaci buzirky, ktere obcas nadelaji problemy pri prestrizeni ­- bez klesticek ani ranu ;)
Odpovědět0  0
Jaromír Podzemný | 15.12.20058:23
Vzhledem ke většině ­"konkurence­" v tomto testu bych také udělil 2. místo hned za FOX, použití těchto pamětí je sice krásné, ale určitě se dá najít levnější varianta se stejným časováním bez ­- v tomto i jakémkoli jiném případě ­(kromě vizuálního tuningu­) zbytečných LED diod. Ten CASE je ale bolest,bolest a zase bolest! Pokud má člověk trošku starost o svá data na HDD, tak ho alespoň minimálně chladí. Ten zadní ventilátor je zde taky spíše pouze jako zdroj hluku. Když připočteme peníze za skříň a kvalitnější zvukovou kartu, odečteme za grafiku jsme +­- na ceně FOXU, pouze je sestava hůře vyvážená.

Zřejmě překlep ­"Jeho úložná kapacita činí 200GB­"
Odpovědět0  0
Jaromír Podzemný | 15.12.20058:26
Ano a ještě pořádek v case by stál za trošku práce... ne moc, ale přece to není ono
Odpovědět0  0
mephisto (111) | 15.12.20051:37
Componenty vyvážené , síce by som sa priklonil k FOXU , samozrejme po výmene VGA.
Dielenské spracovanie o niečo horšie ako pri FOXE , ale v pohode..

RESUME : druhý najlepší comp v teste.
Odpovědět0  0
pegy (258) | 15.12.20050:45
Myslim, ze toto je PC, ktore ma dobry vykon za rozumnejsie peniaze oproti FOXackemu, ale horsi dizajn ­(ale nepovazujem to za velku chybu­).PS:za maticnu by som dal 2 body, a niektore vysledky v grafike sa mi nezdaju ­(ako moze byt 6600GT horsia ako 6600 TO MI FAKT NEJDE DO HLAVY, aj ked mozne je vsetko­). :>)
Odpovědět0  0
Ansli | 15.12.20058:41
Taky mi to prijde divne, ná stejnbe grafice jsem dostal 4030 bodu :­( takze nevim kde se stala chyba?
Odpovědět0  0
mephisto (111) | 15.12.200510:29
S VGA MSI 6600GT po výmene chladiča za ARCTIC COOLING SILENCER 6 rev. 2 a po nataktovaní
v RIVA TUNERI sa dajú robiť takmer zázraky .
Tu sú mno dosiahnuté hodnoty: takty 2D ­- 355 JADRO, 3D ­- 592 JADRO , 1250 GDR 3 .
BENCHMARKY: 3DMARK 03 ­- 10080 BODOV.
3DMARK 05 ­- 4480 BODOV.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.