reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
13.12.2005, Karel Polívka, Patrik Steiner, recenze
Dnes přišel na řadu další stroj s intelovským procesorem, tentokráte z modelové řady Triline Hobby od výrobce ATComputers. Pod označením Hobby se mi vybaví rádoby všeuměl, který by měl zvládat od všeho trochu, avšak nic obzvláště dobře - inu uvidíme.
Theo | 14.12.200517:26
Je to moc hezký . Po zvětšení obrázku s vnitřkem počítače mi normálně běhal mráz po zádech a chvílemi sem měl dojem že mi přestává tlouct srdce.Jsem totiž sadomasochista .Jen tak dál jinak bych neměl žádný vzrůšo.Když tohle vidím normálně mě omejvaj.
Odpovědět0  0
Theo | 14.12.200517:20
Je to moc hezký . Po zvětšení obrázku s vnitřkem počítače mi normálně běhal mráz po zádech a chvílemi sem měl dojem že mi přestává tlouct srdce.Jsem totiž sadomasochista .Jen tak dál jinak bych neměl žádný vzrůšo.Když tohle vidím normálně mě omejvaj.
Odpovědět0  0
mephisto (111) | 14.12.200517:37
Kámo , lepšie vystihnúť podstatu veci sa nedá. Si proste jednička.
Odpovědět0  0
Grille | 13.12.200517:30
Přál bych Vám vidět comp co prodávají v OKAY,sestava na P­-4 s integrovanou grafikou,256 RAM za cca. 25000,­-kč to je normální zlodějina.
Odpovědět0  0
-senky-cz- | 13.12.200521:31
Kdyz vidim ty letaky ve schrance ze supermarketu a v nich ty supersestavy podobny tyhle a jeste horsi chce se mi zvracet. A lidi to koupi. Tiskarna a ctecka karet zdarma a uz to frcii lidi na to daj... a nebo oblbovani lidi sleva 29 990 skrtnuty na 25 990 a lidi po tom jdou chce ce mi brecet s tohodle.
Odpovědět0  0
-senky-cz- | 13.12.200517:28
urcite se takovydle sestavicky houfne prodavaji, chudaci lide co to mu nerozumi a nachytaji se :­-­(­((
Odpovědět0  0
Extreme-cooling | 13.12.200516:46
No tak sem skočil na SHW proletěl recenze za poslední tejden se slovy... Fox .. noo to je paráda... to starší .. mno de to... ale tohle ? !!!!! Brr sice nejsem aš takovej perfekcionista ale hned po první stránce sem si přečetl diskuzi CELOU!!! a říkám humus.... totální. hoši ale nakonec sem se podíval na cenu a už sem byl málem na zemi!!! To je odrbaný ve všech směrech... A 25000,­- HAAAA.... no to snad ne ? ...se zbláznili. to by stálo tak před rokem.. vždyt můj hyperluxusní HW @ High end stál před půl rokem 42 000,­- a to je Ja sakra rozdíl.... kdo chce vydět jak velkej tak mrkněte na http:­/­/www.excool.wz.cz­/big­/big.htm
Odpovědět0  0
mephisto (111) | 13.12.200511:23
Hardwar na strašnej úrovni. Technici píše sa rok 2005 , uvedomte si to láskavo.
Dielenské spracovanie sa dá označiť len ako výsmech zákazníkom , ak by sa po tejto recenzii ešte nejaký našli.
Výkon na úrovni zastaralého soketu A od AMD , ale tak spred 2 rokov , ktorý sa dnes dá poskladať za tretinové náklady.
Nachádzam jediné slovo čo ako tak vystihne tento akože comp a to : shit , shit , shit a po našom hnus !!!

Chválim redaktorov za to , že sa snažia takouto cestou otvárať luďom oči , aspoň v to dúfam...
Odpovědět0  0
eraser (344) | 13.12.200513:33
Keby sa takto hodnotili všetky predajne a ešte by bol test distribuovaný do TV, nech sa tupí ľudia zamyslia, čo kupujú a tí tupší, čo skládajú.

Predchádzajúcu zostavu som ocenil spôsobom, akým zakončil svoju púť Duke Nukem pri posledom bossovi, no pri tejto zostave by som im tam ešte prihodil dačo priamo zo žalúdka. A keď sa pozriem na zapojenie zdroja, resp. normu dosku a zdroja, tak sa mi chce zvracať už teraz... za takéto niečo by mal byť paragraf.
Odpovědět0  0
intruder (16) | 14.12.20050:10
Normálně nezasahuji do těchto rádoby inteligentních diskusí, ale tohle jsem nevydržel.. Příspěvky očividně píšou ­"rádoby PC experti­", pravděpodobně pubertálního věku, co ví o IT firmách v ČR velké, s prominutím, kulové... Divím se autorovi, že nedokáže uvézt věci na pravou míru, jak proboha chcete srovnávat nějaké sestavy které se dělají vesměs na míru zákazníkovi ­(FOX PC­) a sestavy které se chrlí po tisících?!!! Jen pro informaci­- počítače NEVYRÁBÍ firma ATComputers ­(ta je jen distributor a velkoobchod­) ale firma ATCompus, ve které se nedělají jen počítače značky Triline, ale veškeré PC sestavy AutoCont, Comfor a Premio, mimochodem je to kolem 70tis PC ročně. Myslíte si, že by nedokázali složit solidní PC? Tohle vůbec není věc ATComputers ani ATCompus, ale firem TRILINE, AutoCont, Comfor, které si dané sestavy objednávají, takže pokud chcete někoho hanit, tak tyhle společnosti a jejich obchodníky, ti si sestavy vymyslí a u firmy ATComputers objednají. U nich je cena vždy až na prvním místě a oni jsou tedy zodpovědní za to, co v PC jeich značek najdete. Myslíte si, že to techniky, kteří se na výrobě podílí, neštve? Mohou tak akorát skřípat zuby, to je tak vše.
Odpovědět0  0
rousini (65) | 14.12.200510:34
Taky normálně nezasahuji, ale vyzrálej chlap bude ztěží intruder. Tolik úvodem. Moc jsem nepochopil, co vlastně chcete říct. Beru vše, ale zkuste mi logicky vyargumentovat, proč kepl v ceně 15000Kč stojí o 10000 víc? Tedy kromě molochu různých ATC...., které bohudík neznám. Navíc jak sám píšete jejich technici při montáži těch sr..ek skřípou zuby a my jen poukazujeme na to, co zákazník dostane za své peníze. To kdo počítače montuje, pro koho, a jak to tam chodí je mi Vážený pane odborníku úpuně u pudele...
Odpovědět0  0
mephisto (111) | 14.12.200511:45
Odborníci v spomenutých obchodoch , by mali zákazníkom vysvetliť, že za rovnaké peniaze môžu mať kvalitnejší komp. Lenže je tu jedno ale a to síce , že Tý odborníci používajú nepredajné komponenty s fantastickou maržou a nejaký LAMA sa nájde , ktorého zblbnú a komp mu predajú.
Dielenské spracovanie vypovedá o tom aký odborník comp staval a vprípade spomýnananých firiem
je strašné.Ja by som o takýchto ľudí nekúpil ani papierový obal na dvd.
Nabudúce než začnete trepať , tak sa najskôr zamislite nad marketingovými praktikami spomýnaných firiem , mne osobne je z toho na vracanie.
Odpovědět0  0
C. | 14.12.200517:44
ATC mam rad ­(maju super komponenty a dost od nich odoberam­), ale PC by som od nich nezobral z 2 dovodov:
1, Prilis masivne skrine a nie velmi tiche ­(chladice berem od inej firmy­)
2, Strasne zdroje!!! Tie ich OEM Fortrony maju 300W, ale MAXIMUM. Riadne 300W Fortrony maju 300W beznu spotrebu, spicka je daleko vyssie.

A ze si ich objednavaju firmy? Prosim ta, nebud smiesny.
1, Spominane firmy su len dcerske firmy AT Computers podobne ako AT Compus. Takze je to vsetko len a len ATComputers.
2, Podla slov jedneho zamestnanca, ktory robi uz dost dlho v tomto holdingu ­- chalani v Ostrave sa velmi snazia zladit nejako tie masiny, aby bezali...

Inac, najlepsie znackovo zlozene PC som videl HP dx2000 z Foxconnu CZ ­- to bolo fakt ze super ­(a to stalo dokopy 20 000 Sk aj s CRT monitorom a pod.­). Novsie dx2000 s P4 a IBMka uz tak dobre zlozene neboli ­(kable, upevnenia, chladenie atd...­).

C.
Odpovědět0  0
C. | 13.12.200510:25
Tak to sa ATC nepochvalilo.

Ale par upresneni:
1, Monter si preco nemal vsimnut 20pinovy konektor. U nich to je proste ako na beziacom pase ­(a nie na kolene ako inde­), takze on proste dostane prepravku plnu komponentov a ma to poskladat. To je cela jeho praca.
2, Oproti Prestigiu je to fakt menej ­"vyladene­"
3, Skrina je YeongYang
4, Zdroje, zdroje...
5, Huraaa, Fox. Vsetci sa tesime.

C.
Odpovědět0  0
eraser (344) | 13.12.200513:29
Inak, aspoň bod k dobru si pri hodnotení zaslúži tá skrinka za rámik pre uchytenie diskov, to je asi jediné plus, voči tej predchádzajúcej zostave.

A čo sa týka prídavných chladičov, radšej tam ani nemali byť, keď majú z tej zostavy vytvárať turbínu. Dačo podobné som riešil v mojej lacnej bedničke aj ja. Nakoniec som si aj tak kúpil luxus a peňazí neľutujem.

http:­/­/eraser.wz.cz­/pages­/articles­/silent­-pc.html
Odpovědět0  0
D+K | 13.12.200510:05
Tak toto bych nekoupil ani někomu za trest!! Ty kabely, mainboard, .... Proč taková OEM přídavná zvukovka? Malej HDD? A ta cena? kde to vzaly, a ještě bez DPH? To je apríl na příští rok? no potěž koště...
Odpovědět0  0
Weslo | 13.12.20059:29
Co se divíte vždyť je to úplně normální..Vetšina lidí co jsi jde koupit počítač ani neuvažuje o tom že by tam mohlo být něco špatně..JE TO PŘECE NOVÝ,VÝKONNÝ POČÍTAČ Z HITLERNOVY!!!!!!!Když tam pak zajdete tak se dozvíte i takové perly jako že Celeron pro Sock.487 je stejně výkoný jako Athlon 64 a podobně...navíc přece superrychlý pevný disk PATA 80GB 2MB cache.myslím že kdokoli kdo je natolik hloupý aby si koupil hotovou sestavu od jakkéhokoli výrobce si tento děs zaslouží..vždyť přece dneska není problém si informace o tom co je a co není dobré zjistit..takže opět platí že za blbost se platí....Mému známému postavili na míru počítač­(už hotovej z nabídky..jenom mu přečetli díly z letáku­) s Sempronem se 128Kb L2 cache a AGP slotem­(bez grafiky a s 256MB RAM a 80GB PATA diskem­) za 10000KČ.To je pak těžký .....
Odpovědět0  0
JackC | 13.12.20058:58
Vcera jsem si rikal, ze to jeste ustojim, ale dneska uz jsem to nevydrzel. To snad neni mozny. To maji v AT­-Computers a Asbisu tolik drzosti, ze takovej srot pusti ven ? To si mysli, ze v tomto state ziji sami idioti, kteri budou ty jejich sracky kupovat a tesit se z toho jaky je to vykonny pocitac ? Jeste tady chybi pocitace od Brave a Comforu a myslim ze by to bylo kompletni. Je to smutny ze u nas takove firmy dokazou prezit a dokonce vydelavat. Koukal jsem do seznamu a pokud se nemylim tak by mel zitra prijit na radu FOX , tak snad se mi zpravi chut. Zatim mne tento test znechutil jako nikdy predtim.
Takze jeste jednou. Asbis+AT Computers = nezkutecny srot za neuveritelne penize. STYDTE SE !!!!
Odpovědět0  0
rousini (65) | 13.12.20059:29
Mám podobný pocit z těchto recenzí. Na druhé straně se lze na problematiku podívat z druhé strany: WHW dělá osvětu pro lamy a pokud dovedete číst mezi řádky ­- dá se to pochopit jako varování.
Myslím, že Asbis apod. přežívají, protože u nich objednávají firmy. Co dodat? Jsou to sestavy do regálů supermarketů určené pro sekretářky! Dlužno podotknout, že za tím učelem sestavím komp. za 10000Kč bez SW a periferií.
Radši uveďte obrázkový seriál: Jak pospojovat počítačové komponenty ­- aby i negramotní pochopili, že fyzicky složit PC zvládne každý, kdo ho následně zvládne připojit do zásuvky.
Odpovědět0  0
RainMakeR (32) | 13.12.200511:24
S tím návodem na sestavení to vůbec nebyl špatenj nápad.S tím by jste nás ­"negramotné­" určitě potěšily :­))
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1065) | 13.12.200510:22
Počítač od firmy FOX Computers přijde na řadu ještě dnes ­- a je to tak, jak píšete, správí chuť nám všem :­-)
Odpovědět0  0
garat (8) | 13.12.20058:49
JA som nedavno par tyzdnov dozadu kupil zostavu : ASUS P5LD2, 250GB WDKS 16MB 7200rpm, LEADTEK Geforce PCX 6600GG 500­/1000, RAM 2*512MB KINGSTON DDR2­/533, PLEXTOR 740AK, LCD 19´´ SAMSUNG tech. a­-si­/PWA uhly 180­/180. Skrinka EuroCASE 400W tusim model 5412B s LCD.
3D mark 01 ­- 16500, 3S mark 03 ­- 9500, 3D mark 05 ­- 3500.

BEz problemov ide procesor na 3.8GH, maximalne na 3.96. Pamate idu bezproblemov na 650MHz, a co sa tyka disku, aj v recenzii tu niekde bol, je to absolutna spicka. GForce 6600 ide maximalne bez artefaktov na 565­/1160 co je dost slusne, a prejavi sa to v 3D marku na hodnote 4096bodov. KEdy som mal lepsiu grafiku, bolo by bodikov viac, ale takto je cely CPU brzdeny VGA. LCD je fakt skvely, hoci som za neho dal 18 000 s obavou, tak ta sa nenaplnila. Je to zaj bomba.

Pytam sa preco netestujete ozaj zoastavy, ktore su ozaj na hranie ? to laik zostavuje tie PC cka ? Sia.
Odpovědět0  0
Juro | 13.12.20058:36
len tak na margo, ked sa venujete tak podrobne tym zdrojom, kupil som 350W neznackovy zdroj, specifikacia na +12V je uvedena 9A, ­(zozstava pre Sempron­) Ide o preklep alebo co? Keby mi PCalert nevypisoval hlasky ze miesto 12V mam 2.1V tak ma to neserie, ale takto?
Co si mam o tom mysliet?
Odpovědět0  0
amoondre (88) | 13.12.200510:12
preboha 9A na +12V? Clovece ihned to vyhod z bedne a zozen si nieco lepsie.
Odpovědět0  0
Kligar | 13.12.20057:31
nejak mi nesedi CPU, but to tedy neni 630 nebo tam je spatnej screenshot z CPU­-Z, tam je jen 2,8GHz ­(misto 3,0­), nebo ze by jel CPU na snizenem nasobici, pak je to dosti matouci, kdyz ostatni maj normalni stav ­(tady 3,0GHz)
Odpovědět0  0
J@mezs | 16.12.200522:35
cpu z ma chybu u 630 špatně ukazuje frekvenci k vůli nasobiči, ukazuje 14 a měl by ukazovat 15 jako v BIOSu.
Tento problém sem viděl na vlastní oči, taky sem se divil, jakto že mi ukazuje u CPU 2800, když to byla 3 ­(i na krabičce byly hodnoty ok ­(tedy 3­)­). Ale pri BIOSu ­(gigabyte­) ukazuje spravne 15x200 tedy 3000. :­) ;­) problem byl i u verze tusim 1.31, asi tam hold kluci maji chybku :­) ;)
Odpovědět0  0
Eagle_tempx1 (1244) | 16.12.200522:52
630ka má EIST, v klidu se podtaktovává na 2.8 GHz. To není žádná chyba CPU­-Z, ale vlastnost procesoru!
Odpovědět0  0
amoondre (88) | 13.12.20053:05
Za taku cenu taky srot? Sa niekto musel v tej firme zblaznit!
Odpovědět0  0
Potoo | 13.12.20052:08
Tak tohle bych dal někomu pod stromeček jedině za trest ... ty sestavy začínají být čím dál tím zajímavější ...
Odpovědět0  0
Martin Štěpánek (439) | 13.12.20050:16
Kdyz jsem se tak pekne obul do sestavy od Asbisu, tak abych byl spravedlivy, tak bych mel sepsut asi i tento od AT Computers......je to naprosto stejny des :­(

Na jednu stranu je to fakt strasne, na druhou stranu je mmi jasne, ze lide chteji hodne MHz, vic MB a dost GB a jestli maji kvalitni desku, zdroj nebo jine komponenty jim je asi putna....jenom se pak divi, ze to nefunguje, a ze ten blbej Microsoft dela uplne blby programy, protoze tam ma porad ty divny pismenka na modre obrazovce.......ach jo :(
Odpovědět0  0
eraser (344) | 13.12.20050:32
Tak, tak... ľudia sú proste takí a predajca vďaka marketingu z toho taží. Ale, aby som sa neopakoval, lebo to isté som tvrdil v diskuzii pri zostave od Asbisu.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.