reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
30.4.2009, Vít Zatloukal, recenze
Zajímáte se o počasí a chtěli byste se se svým měřením podělit s ostatními? Chcete vědět, jak bylo před týdnem, před měsícem, jaká byla nejvyšší teplota, nejnižší, kdy nejvíc foukalo, kolik spadlo srážek? To všechno vám dokáže změřit a zachytit vhodná meteostanice, Software Stribog pak tyto údaje umí přehledně prezentovat na webu.
Vita32 | 30.3.201210:17
Taky jsem si zakoupil meteostanici, vcetne noveho routeru a licenci Striboga, ale nemuzu jej doporucit.. Firma posledni dobou vubec nereaguje, zrusili diskuzni forum a jeste zavedli licenci pouze na urcite casove obdobi, coz predtim nebylo. Na to ze jsem kvuli tomuto SW vyhodil cca 7000 Kc, jsem vazne nespokojeny. Stribog vic nefunguje, nez aby fungoval nehlede na to, kolik jsem uz kvuli tomuto programu menil flashdisku, na kterem tento program funguje. Po case vzdy Stribog klekne a nezbyva cloveku nic jinyho nez nova instalace.. Pro me je to velke zklamani a zbytecne vyhozeny penize oknem.. Takze za me uz rozhodne nedoporucuji! :­-(
Odpovědět0  0
Martin Kubečka | 30.3.201220:57
Dobrý den pane Vito32. Předpokládám, že když nám zavoláte nebo napíšete email, tak s Vámi naši technici rozhodně komunikovat budou ­(jinak bychom se ani neobtěžovali reagovat na tuto diskusi nebo ne?­). Nebo se pletu? Pokud někdo z naší firmy nereaguje, tak sjednáme nápravu ­- napište mi kdo s Vámi nekomunikuje na email. Diskuzní forum jsme nezrušili, ale provozovatel forumer.com změnil konfiguraci a nedaří se nám zjistit kde je trabl v redirectu. Forum běží dočasně zde http:­/­/stribogforum.21.forumer.com. Co se týká licence, tak lokální verze časově není omezená. Co je a vždy bylo omezené časově je archiv dat na serveru pocasidoma.cz ­(provoz serverů a ukládání dat musí někdo bohužel platit­). Bohužel kvalita flashdisků omezuje stabilitu ­- jak chcípne flashdisk tak je bohužel po lokálních datech ­(kvalitnějším řešením je použití pevného disku nebo SSD disku­). Co se týká ­"kleknutí­" Striboga, tak to také může být otázka toho, zda je třeba přístupný lokální web z Internetu nebo ne. Například takový indexační robot vyhledávačů dokáže zatížit web server na routeru tak, že to bez problému slítne a Linux v routeru to neustojí. Máme např. stanice, které bez jakéhokoliv výpadku běží rok. Martin Kubečka, www.pocasidoma.cz, www.amenit.cz
Odpovědět0  0
Vita32 | 31.3.20128:26
Dobry den pane Kubecka,
Psal jsem panu Ing. Markovi 22.2.2012 14:15 s prosbou o pomoc nefunkcniho Stribogu. Na foru ­(dokud jeste fungovalo­) jsem psal nejake dotazy, nikdo z Vasi strany bohuzel nereagoval nekolik mesicu.. Tak jiste chapete, ze pak uz clovek nevi co si ma o tom vsem myslet.
Jinak dekuji za vysvetleni co se tyka platnosti licence lokalniho Stribogu, server pocasidoma.cz me popravde temer vubec nezajima. Jinak urcite bych nejen ja, ale i ostatni uzivatele ocenili, kdyby Stribog fungoval tak, ze by se z meteostanice a routeru odesilala data na nase vlastni servery a na nich by se mohly generovat grafy stejneho charakteru, jako jsou na soucasne v lokalni verzi ,ktera bezi z flashkdisku a meli bychom sva data hezky pod kontrolou. Coz by vyresilo ­(dle meho nazoru­) spoustu problemu.
Chapu ale, ze se Vam do toho z principu veci nechce, protoze byste pak prisli o penize uzivatelu za zalohy dat na strankach pocasidoma.cz.
Takze si odpovim sam ­- radeji nez spokojene zakazniky s funkcnim resenim, se zde budeme do nekonecna trapit s porad stejnymi problemy a vsichni budou akorat nastvani.
PS: Davat dalsich 1200 za SSD disk + externi ramecek, na to aby mi tam disk lezel v podstate nevyuzity, to se mi opravdu nechce. Uz tak tahle sranda stala nemale penize a spoustu nejen meho, ale i Vaseho casu.
Pekny vikend.
Odpovědět0  0
Martin Kubečka | 2.4.201216:56
Prověřím kde a proč se u nás zadrhla komunikace.
Odpovědět0  0
Stemba1 | 1.4.201023:19
Tak stanici i se softwarek jsem zakoupil a bohužel převládá nespokojenost. SW je značně nedopracovaný a plný chyb.
Plná verze se v průměru 2­-3x denně přepíná do režimu demo verze a pomůže jen manuální restart routeru. Občas si navíc započítá imaginární data ­(např přičte ke srážkám 19 000mm, čili statistika je kompletně na nic. V grafech často vyhazuje špice v řádu stovek = grafy se stávají nepoužitelnými.
Na to že SW stojí téměř to co OS je to odflinknuté. Nad nahlášenými problémy podpora zarytě mlčí :­-(
Odpovědět0  0
Martin Kubečka | 2.4.201017:37
Ano, máte naprostou pravdu, že nám v posledních verzích občas zlobí přepínání mezi trial verzí a plnou verzí v případě, že není stabilní internetové spojení. Ke změně došlo poté, co jsme vydali verzi, která umožňuje i laikovi vytvořit si na jeho flashdisku trial verzi Stribogu ­(http:­/­/www.stribog.net­/trial­-version­). Na 6.4.2010 je naplánovaná verze 1.8.9, která doufáme problém odstraní, dnes kolegové ­(společně s našimi uživateli­)konečně zjistili, kde je chyba.

Co se týká špic v grafech, tak bohužel sonda občas tato zcela nesmyslná data pošle. V chystané verzi 2.0, kterou uvedeme v průběhu cca měsíce budou grafy a logika zpracování přesunuty na centrální server, kde již budete moci provádět například editaci dat.

Pro hlášení problémů prosím použijte email podpora@amenit.cz či volejte 556706203 nebo 222360250. Je pravda, že diskusní fórum jsme poněkud opoměli sledovat. Omlouvám se, zajistím nápravu.

Martin Kubečka, vedoucí vývoje projektu Stribog
Odpovědět0  0
Stemba1 | 29.5.201111:22
Tak i po roce zůstávájí základní věci nedodělané, software se i nadále poměrně často přepíná do trial verze, jež je navíc ­"vylepšená­" tak, že už ani nezobrazuje základní údaje.
Nalezené chyby jsou bagatelizovány a před ostatními uživateli zatloukány.
Stále chybí základní možnost uložit si konfiguraci na disk uživatele, jež je zvlášť u tohoto nestabilního SW dost podstatná ­(malou oberličkou je uložení jediné verze konfigurace na externí server­).
Vývoj sw byl defakto zastaven a pracuje se jen na externím webu zobrazujícím data a balastní reklamu.
Ve stavu v jakém to je, to zatím pro mě byly vyhozené peníze a především spousta hodin času.
Odpovědět0  0
Martin Kubečka | 29.5.201120:46
Jen je škoda, že pan ­"Stemba­" ve svém příspěvku situaci tak trošku zkresluje podle toho co se mu hodí a co ne. Naštěstí je k dispozici trial verze a oficiální diskusní fórum, kde si každý může udělat svůj názor :­-­)

Martin Kubečka www.pocasidoma.cz a www.Stribog.NET.
Odpovědět0  0
Stemba1 | 30.5.201110:45
Ano, přesně tak, fórum je vhodné si pro varování přečíst, ještě doplním odkaz:
http:­/­/forum.stribog.net­/
Potenciální zájemce jistě potěší, že i po zakoupení mají často k dispozici pouze zobrazení ­"trial­" stránky :­-)
Odpovědět0  0
SAKULPOL | 3.5.200922:51
Ahoj
i predchozi clanek kde byl test meteo stanic se me libil a toto je dalsi reseni, uvitam i dalsi clanek na tuto problematiku
Diky Sakulpol
Odpovědět0  0
drk222 | 30.4.20099:19
Srandicka je to jiste pekna, jestli je ovsem ta fotka celeho zarizeni skutecna ­(a ne jen ilustracni foto­), tak si tam do ­- pripiste jeste ­"levné provedení s minimalni zivotnosti­" Zarizeni z plastu podobne konstrukce maji tendenci behem par zim skrehnout, popraskat atd. Kutilove podobne smejdy vetsinou rozeberou, ty levne plasty nahradi necim spolehlivejsim a zase slozi, cimz to pak vydrzi nekolikanasobne dele.
Odpovědět0  0
maciii (1) | 4.5.200916:37
No mám toho levného plasťáčka rok a zatím dobrý ­(ještě jsem ani neměnil baterky v čidlech­). Když vezmu, že sonda Davis Vantage Pro ­(kterou budeStribog od verze 1.7 podporovat­) stojí cca 15.000 tak vzhledem k cenovému rozdílu ta životnost nebude tak strašná. Koupil jsem si dva kusy, protože mužu mít puštěné dva displeje a sledovat tak teplotu v patře i v přízemí a chytají se oba displeje na jedno čidlo a zároveň mám náhradní externí čidla a pár let to určitě vydrží :­-­).

Mimochodem klony Watsona jsem viděl na českém internetu prodávat i za 8.000 Kč :­-­)
Odpovědět0  0
bambaro | 30.4.20097:45
PreBoha živého, co tohle dělá na PC magazíně?
Odpovědět0  0
zdenek123456 | 30.4.20098:11
Ja si zase myslim, ze to sem presne patri. Nazorna ukazka, jak se da rozsirit vyuziti domaci site o ­"pro nekoho uzitecne­" zarizeni. Me se to zarizeni moc libi. Diky za clanek.
Odpovědět0  0
Miko (230) | 30.4.20098:42
poměrně dost lidí má blbinky typu Weather Watcher, mapy oblačnosti a detekční síť bleskové aktivity na monitoru :­)
Tohle řešení mě zaujalo ­(přečtu až bude víc času :o­)­), nevidím s umístěním problém. Jestli jsem se nepřehlédl, škoda, že nebyl test pro zajímavost i s fw White Russian ­/ Kamikadze ­(OLEGův předpokládám poběží­).
Odpovědět0  0
mk11 | 30.4.200920:26
Budeš se divit, ale na něco podobnýho já čekám už dost dlouho. Ta cena je za komplet je slušná – za Davise v podobném provedení ­(a včetně napojení na web­) by to bylo tak kolem 20 tisíc – a plast je to taky. Životnost – uvidíme, Watsona jsem koupil před asi půl rokem, zatím bez problémů, uvidíme jak dál – mám ho na chatě připojený k počítači, občas se mi PC kouše takže tohle řešení s přeflešovaným routerem bude ideální.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.