reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Synology DS916+: výkonný čtyřdiskový NAS

14.12.2016, Jan Vítek, recenze
Synology DS916+: výkonný čtyřdiskový NAS
Dnes se blíže podíváme na Synology DS916+, aktuální čtyřdiskový NAS disponující čtyřjádrovým procesorem, který patří mezi jednodušší modely. Nemá tak žádné úzké zaměření a jde prostě a jednoduše o výkonný NAS.
Synology DS916+ je prostě a jednoduše moderní čtyřdiskový NAS vybavený slušně výkonným procesorem Intel Pentium N3710 a velice vyspělým operačním systémem DiskStation Manager. Instalace disků a celkové zprovoznění serveru je velice rychlé, snadné a maximálně uživatelsky přívětivé, takže DS916+ je jako jeden z mnoha moderních NAS určen pro ty, kteří si chtějí koupit funkční řešení, nad nímž nehodlají trávit hodiny řešením základních problémů.


- klikněte pro zvětšení -

Škoda je, že server za tuto cenu nenabízí sám o sobě HDMI nebo jiné obrazové rozhraní, takže jej nelze využít jako samostatný počítač, ačkoliv by na to měl potřebné USB porty. Jedinou další možností rozšíření je port eSATA, na který můžeme připojit pětidiskovou jednotku DX513, čímž se více než zdvojnásobí dostupný lokální prostor pro data.

Model DS916+ je prostě čistě NAS, který budeme ovládat především přes webové rozhraní a využijeme jej hlavně jako zdroj dat, ať už pro záznam kamer, streamování multimédií nebo prosté zálohování. Vybrat si můžeme mezi 2GB a 8GB verzí, přičemž běžnému uživateli v domácnosti by měla stačit levnější 2GB. Za tu 8GB si také jako v jiných případech připlatíme výrazně více, než kolik činí cenový rozdíl mezi 2 GB a 8 GB paměti DDR3.


Plusy


+ Výkonný NAS s 8 GB paměti
+ Kvalitní lokalizovaný operační systém s nabídkou aplikací
+ Možnost rozšíření o 5diskovou jednotku
+ 2x 1Gbit/s Ethernet


Minusy


- Za 8GB verzi si výrazně připlatíme
- Žádné HDMI, žádná možnost použití coby desktopu
 
 
Za zapůjčení Synology DiskStation DS916+ děkujeme Synology.

Za zapůjčení pevných disků WD Blue WD10EZEX (1TB) děkujeme T.S.Bohemia.

 
 
Cena v době testování: cca 15.200 Kč (2GB) / 17.200 Kč (8GB)



Vývoj ceny testovaného produktu:




reklama