reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tenda W306R: výhodná cena především

6.11.2009, Martin Kuchař, recenze
Tenda W306R: výhodná cena především
V našem seriálu testů WiFi N routerů se dnes podíváme na značku Tenda. První je v našem testu základní model, u kterého je kladen důraz především na nízkou cenu a jednoduchou obsluhu. Jde o zařízení pro nenáročné uživatele, kteří nepotřebují speciální funkce.
Routery Tenda jsme v testech zatím neměli a obecně jsou tyto zařízení na trhu spíše neznámé. Z toho důvodu jsme se je ale rozhodli zařadit a prověřit jejich kvality – hned v dalším testu se podíváme na dalšího zástupce této značky – zpět ale k dnešní recenzi. Router W306R se chlubí všemi moderními technologiemi, jako je MIMO, WPS nebo pevné nastavování přenosových rychlostí a to za velmi přijatelnou cenu.



Na první pohled jednoduchý přístroj s velmi strohým designem má na svém těle dvojici odnímatelných antén připojených skrze RSMA konektor, čili se vám nestane, že byste si je nemohli nahradit za vlastní výkonnější modely – o tom si mohou někteří testovaní konkurenti nechat jen zdát.

Relativně jednoduchý web-management s velmi strohým designem nás zaujal svou přehledností a jednoduchostí ovládání – žádné složité překlikávání, rozhodování se mezi tlačítkem Apply nebo Finish apod. Integrovaná nápověda navíc usnadní naklikání potřebných parametrů v místech, kde se až tak nevyznáte.

Z pohledu výkonu jsme zde měli spíše průměrné zařízení, které ničím neohromilo, ale také neurazilo, a tak můžeme přístroj po celkové stránce spíše pochválit. Zpočátku jsme předpokládali horší rychlosti, ale je vidět, že strohá konstrukce a jednoduchý ovládací systém nemá na tuto veličinu žádný vliv.

Pokud bychom tedy přístroj hodnotili klasickým poměrem cena/výkon, máme zde velmi silného kandidáta na vedoucí pozice. Tyto verdikty si ale ještě chvíli necháme a zopakujeme si je až ve chvíli, kdy se podíváme na všechny zastoupené routery podrobně.


Nízká cena
Nižší rychlost 802.11G
Slušná rychlost 802.11N
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 1150 Kč s DPH


Za zapůjčení routeru Tenda W306R děkujeme Inteleku.

reklama