reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Test 14 boxů pro 2,5" HDD: ve jménu mobility

8.9.2008, Jan Vítek, recenze
Test 14 boxů pro 2,5" HDD: ve jménu mobility
V tomto testu se zaměříme na externí boxy pro 2,5" mobilní pevné disky. Taková zařízení se dnes velmi hodí pro přenášení dat, protože jsou malá, nemusí vyžadovat zvláštní napájení a už i 2,5" pevné disky mají dnes příjemně velké kapacity a nestojí mnoho.

RaidSonic Icy Box IB-290StUS-B


A nyní si představíme poslední Icy Box, který je neméně stylový jako dva předchozí, i když jiným způsobem. Celý je vyroben z kovu a sám o sobě se zaměřuje spíše na malé rozměry, což ale v kombinaci s pouzdrem už tolik neplatí. Obal je také originální a v souladu s provedením tohoto produktu. Skládá se z tuhé krabice, z níž s pomocí poutka vyjmeme papírovou vaničku, kde je vše uloženo.



Zařízení vypadá velmi jednoduše. Jeho hlavní tělo je stvořeno z jednoho kusu 1,4mm tlustého hliníku a vypadá velmi odolně.

Model Icy Box IB-283StU-B
Rozměry 134 x 85 x 16 mm
Hmotnost 140 g
Materiál hliník, plastové čelo
HDD 2,5" SATA 150/300
Rozhraní USB 2.0, eSATA
Kompatibilita Windows 98 SE/ME/2000/XP/Vista, Mac OS 9.1 a vyšší
Verze IB-290StUSD-B s dokovací stanicí do 3,5" šachty
IB-290StUS-B bez dokovací stanice

Na horní straně je zcela holé a dole má kromě samolepek velmi nízké gumové podstavce, které nejsou ani na hladkém povrchu stolu téměř znát. Na přední straně pak máme v plastovém čele bílý nápis ICY BOX.



Zadní strana boxu je pak vybavena konektorem eSATA, dále mini USB konektorem a kulatým napájecím konektorem. A nyní k otevírání tohoto boxu.



Obal je v souladu s provedením tohoto výrobku, tzn. pro otevření boxu je třeba nejdříve vytáhnout gumové poutko, čímž se uvolní dvě kovové páčky. Ty se můžeme buď pokusit vypáčit nehty, nebo budeme chytřejší a použijeme k tomu určený klíč z příslušenství. Pak nám vyjede zadní část boxu s připevněným plošným spojem, kde můžeme vidět SATA konektory a dvě postranní světelné diody. Instalace je pak již zcela jasná.




Příslušenství


Zde je součástí především velmi pěkně vyvedené pouzdro, které má po stranách pružné pásky, díky nimž v něm box dobře sedí. A poté jsou zde nezbytné datové a napájecí kabely pro USB a eSATA připojení a nakonec šroubky. Jejich účel je zde nulový, ale využití najdou u verze Icy Box IB-290StUSD-B, jež má v balení také dokovací stanici, podobně jako tomu je u recenzované Icy Box IB-266StUSD-B.




Výsledky ATTO Disk Benchmark - USB 2.0



reklama