reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Test 14 boxů pro 2,5" HDD: ve jménu mobility

8.9.2008, Jan Vítek, recenze
Test 14 boxů pro 2,5" HDD: ve jménu mobility
V tomto testu se zaměříme na externí boxy pro 2,5" mobilní pevné disky. Taková zařízení se dnes velmi hodí pro přenášení dat, protože jsou malá, nemusí vyžadovat zvláštní napájení a už i 2,5" pevné disky mají dnes příjemně velké kapacity a nestojí mnoho.

Thermaltake Muse OTB2.5 N0010US


Druhý exemplář od Thermaltake víc hraje na design, což je poznat z jeho zbarvení a tvaru. Jinak jde ale o velmi podobný produkt jako Max 4, protože je složen z kombinace hliníkového pouzdra a plastových zakončení a také zde najdeme rozhraní USB i eSATA. Krom toho Thermaltake tento disk vybavil funkcí One Touch Backup.



Muse OTB2.5 je umístěn v hluboké krabici, jejíž vnitřní prostor je oddělen papírovými přepážkami a vše choulostivé je ještě dodatečně chráněno igelitovými sáčky.

Model Muse OTB2.5 - N0010US
Rozměry 146 x 78 x 20 mm
Hmotnost 110 g
Materiál hliník, plastová čela
HDD 2,5" SATA 150/300
Rozhraní USB 2.0, eSATA
Kompatibilita Windows, Mac OS
Verze modrá N0010US
černá N0002US

Box má tedy zajímavý tvar daný profilem hliníkové části, která má broušenou modrou povrchovou úpravu. Thermaltake i zde rád informuje uživatele o tom, jaký produkt vlastně drží v rikou, a tak se můžeme dočíst o podpoře USB 2.0, eSATA a zálohováním jedním stiskem tlačítka. To je mimochodem umístěno hned za předním plastovým panelem.


Na onom panelu také můžeme vidět nápisy STATUS a ACCESS, které jsou podsvíceny modrým a fialovým světlem z vnitřních LED. Spodní strana má pak k dispozici malé plastové nožky a pak jsou zde již jen informační samolepky.



Pohled na zadní panel nás nemůže překvapit - jsou zde konektory mini USB, eSATA a nakonec napájecí konektor. Do toho ale nepřijde kabel ze síťového adaptéru, ale USB konektorů.



Do boxu se dostaneme po odšroubování dvou postranních miniaturních šroubků a zevnitř pak můžeme vytáhnout plošný spoj s elektronikou, konektory, diodami, tlačítkem OTB a především volným místem pro přišroubování pevného disku.


Příslušenství


Do krabice nám Thermaltake společně s Muse OTB2.5 přibalil také jednoduchý váček pro přenášení, veškerou potřebnou kabeláž i šroubky a nakonec malé CD s ovladači.




Výsledky ATTO Disk Benchmark - USB 2.0



reklama