Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
13.6.2006, Zdeněk Kabát, recenze
Dnes se podíváme na druhou část testovaných karet GeForce 7600GS. Součástí tohoto dílu jsou velmi zajímavé karty např. od Jetway (frekvence jádra na úrovni GeForce 7600GT) či pasivně chlazené modely od Leadteku, MSI a Point of View. Opět jsou zahrnuty i údaje o teplotách a přetaktování. Příjemné čtení.
VM | 20.1.200710:59
Mám Leadtek 7600GS TDH 256­/128 a v 3Dm06 mám 3750 bodů při taktu 571­/471.... ale je fakt, že hodně dělá sestavva ­- GB 965P­-S3, E6400 2,13@ 3,44 GHz ­(x2­), A­-DATA 2x 1GB Dual 800MHz, WD Raptor 10000rpm 150 GB....
Odpovědět0  0
paia | 14.8.200610:44
od minuleho tydne mam novy pocitac, kde jsem dal kartu MSI NX7600GS­-T2D256EH, zbytek je osazen nasledovne ­- Athlon64 3500+ AM2, MSI K9N Neo­-F nForce 550, 2x512MB DDRII 533 Kingston CL4 DualCh, WD2500KS 16MB SATAII. vysledky s defaultnima hodnotama ­(nic neni pretaktovano­):

3DMark03 ­- 8721 3DMarks ­/ 902 CPUMarks
http:­/­/service.futuremark.com­/compare?2k3=4908941

3DMark05 ­- 3925 3DMarks ­/ 4404 CPUMarks
http:­/­/service.futuremark.com­/compare?3dm05=2154576

3DMark06 ­- 2089 3DMarks ­/ SM 2.0 882 Marks ­/SM 3.0 786 Marks ­/ CPU 845 Marks
http:­/­/service.futuremark.com­/compare?3dm06=429102
Odpovědět0  0
paia | 15.8.20060:14
pretaktovano na 500­/450MHz...

3DMark05 ­- 4579 3DMarks ­/ 4589 CPUMarks
http:­/­/service.futuremark.com­/compare?3dm05=2158981

3DMark06 ­- 2432 3DMarks ­/SM 2.0 1060 Marks ­/ SM 3.0 940 Marks ­/ CPU 842 Marks
http:­/­/service.futuremark.com­/compare?3dm06=433453
Odpovědět0  0
drobajz | 5.8.20069:04
zdravim...chtel bych se zeptat estli se tato graficka karta hodi k sestave:MICROSTAR K9N Ultra­-2F ­- nForce570, DualCh DDR2 800, PCIe x16, SATA II RAID, 2xGLAN, 8ch audio, scAM2,AMD Athlon A64 3500+ 64­-bit Orleans BOX socket AM2,2X512MB DDR2 667MHz PC5400 A­-DATA
Odpovědět0  0
Tonn82 | 5.8.200611:08
Kdyz nemas na nic drazsiho, tak ano .o)
Odpovědět0  0
Tonn82 | 30.7.200618:56
Jenom pro doplneni:
SM2 ­- 1053
HDR­/SM3 ­- 930
CPU ­- 1382
Odpovědět0  0
jirkaB52 | 30.7.200619:08
no jo ten procak bych taky bral :­-)
Odpovědět0  0
jirkaB52 | 30.7.200618:46
Tak jsem to zkusil pretaktovat na 560­/500 a v 3d marku 2005 mam 5060bodu. Zkusil jsem i 3dmark 2006 tam mam 2333b ­- SM2.0: 1138b, HDR­/SM3.0:1015b,CPU:532b. Ten procak mi to pekne tahne dolu :­-)
Odpovědět0  0
pricecolor | 14.8.200619:41
Já jsem tu ­"classic­" verzi od leadteku přetaktoval až na 610­/500.
A výsledky v 3DMarku05 ­(sestava A64 3500+ 2,6GHz, 1GB RAM­)
default ­(490­/350­): 4429bodů
overclock ­(610­/500­): 5234bodů
Odpovědět0  0
tonn82 | 28.7.200617:38
Hm tak 3D mark 05 je zrovna ten co nemam :c­)
3Dmark 06 ­- 2413
3Dmark 03 ­- 9484

Vse zakladni takty, Pentium D 820, 2x1GB DDRII.
Myslim ze muzem byt radi, nekoupili jsme zle.
Odpovědět0  0
Tonn82 | 30.6.200614:29
Dnes mi přišla tato karta a má jiný větrák­(??­), než testovaná. Uvidíme doma, co jsem to vlastně koupil :­-)
Odpovědět0  0
Tonn82 | 30.6.200616:36
Tak si odpovim sam, jde o verzi ­"classic­". Jestli je to lepsi nebo horsi uvidim casem ­(hlavne az kdyz ji konecne pripojim :)
Odpovědět0  0
Tonn82 | 1.7.20061:55
Hmmm, tak podle RivaTuneru má frekvenci jádra 490 Mhz. Zitra zkusim nahodit testy.
Odpovědět0  0
jirkaB52 | 28.7.20067:56
Cau, vcera mi prisla taky tato karta s jinym chladicem ­(vetsim, pokryva i pameti­) a spouze 1xDVI + 1xDSUB vystupy.
Rivatuner mi taky ukazuje ze mam jadro na 490Mhz. Prisels na neco dalsiho?
Odpovědět0  0
jirkaB52 | 28.7.20067:57
jinak v 3dmarku2005 jsem nameril 4160b
(mam Athlon64 3200+, 1gb ram)
Odpovědět0  0
JiRiKus | 21.10.200623:44
mno ja ji mam taky.. taky ma jen DVI a DSUB ­(pasivni­) a bez zatizeni se hreje jen na 45°C coz je velice prijemne..
Odpovědět0  0
™FISH™ | 28.6.200617:27
Tak sem koupil Point of Wiev 7600GS a hlasím, že teploty mám 49°C v nezatíženém stavu a max zatím 54°C po dlouhé pařbě!! Namontoval jsem na ten originální pasiv aktivní čast BOXU z Athlona 64 a chladí to jedna radost!! Výkon slušnej!!
Odpovědět0  0
boba | 24.6.200615:42
Zdravím! jak to s těmi pamětmi u MSI NX7600GS­-T2D256EH, v netshopu na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] sem ji našel ale v popisku byly infeony 2.0 ns ale tady jsou Hynyxi s 2.5 ns!! Kde je pravda!!
Odpovědět0  0
VincentVega | 13.6.200623:58
Chtěl bych poprosit, jelikož si stejně docela dost lidí koupí nějaký lepší chladiš na grafiku, nešlo by tedy všechny karty zkusit osadit stejným větráčkem a přetaktovat? Teprve pak by se ukázalo, jak tu kterou kartu je možno přetaktovat a co která zvládne a jiná už ne...
Odpovědět0  0
makakova hlava (26) | 13.6.200622:50
Tato karta by mala prekonat aj ten Gainward. 500­/1400 vs 450­/1000 default. Chladic 100%Cu.
Odpovědět0  0
ljelinek | 13.6.200622:29
Aha, omlouvam se za mou nepozornost, nevim proc, ale Gainward mi na zacatku usel ­(tak nejak jsem sel po karte od Asusu, ze se ztratil :­-| ­). Super, super, jenom ten vetrak ­- mam od G. starou 5600 a vetrak je take slabina, neprijemne piska ­(ne hlasite, ale neprijemne­). Ale predpokladam, ze i na tehle karte by sel eventuelne osadit Zalman ­- hm, koukal jsem po drazsi 7900ce, ale tohle nevypada spatne. Diky moc za recenzi!!
Odpovědět0  0
ljelinek | 13.6.200615:00
Vypada to na peknou recenzi, ale jenom dotaz ­- proc jste nezaradili Gainward? Jestli se nemylim, sveho casu to byl dvorni dodavatel vybornych nVidia karet ­(a urcite jeste je­). Mrknul jsem na jejich stranky a treba takova 7890­-BLISS 7600GS 256MB by jiste stala za to otestovat ­(ma take pasivni chlazeni, ktere se mi zda masivnejsi nez u testovanych modelu­). Ale kdyz neni, neni, neda se nic delat, snad priste.
Odpovědět0  0
pig (2) | 13.6.200616:03
zase nekdo nedaval pozor
Odpovědět0  0
makakova hlava (26) | 13.6.200617:30
Neviete, kde sa da ten Gainward zohnat?
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1097) | 13.6.200618:17
Grafickou kartu GF7600GS od společnosti Gainward nám zapůjčila firma AGEM.CZ. Přehled firem, jež grafické karty do tohoto testu zapůjčily, bude jako obvykle na závěr celého testu.
Odpovědět0  0
Werym (18) | 13.6.200614:20
http:­/­/www.dinos.cz­/product.php?productid=86882&cat=334&id_catalog=1&

ale vubec nevím jestly má vliv na to že má enom 128mb paměti večinou totiž min u GS bívá 256mb nevadí 128mb provozu nebo je to velké mínus jestly chcete vidět i overclock test tak vám pošlu odkaz na obrázek je to ale polsky ale to přečtete : ­)
http:­/­/i.frazpc.pl­/pliki­/2002­/board_graf­/114958084959693378.jpg
Odpovědět0  0
komisar.durex (41) | 13.6.200614:44
Kartu s 128MB bych uz dneska nekupoval!
Odpovědět0  0
komisar.durex (41) | 13.6.20061:09
Nejhrosi je ze overcloking je o stesti na kus i kdyz u pameti tak trochu i na vyrobci a pouzitych cipech....ale u jadra nemuze byt jistota nikdy.....nejedna­-li se napr o karty GTO2 apod. tam da 500MHz snad kazda....nektery i 560:)
Odpovědět0  0
hansoi | 13.6.20060:57
Tak sem brouzdal netem a hledal nejake informace o agp verzi a narazil jsem na tenhle test predvyrobniho vzorku od MSI http:­/­/makeashorterlink.com­/?L5435204D
Odpovědět0  0
speedsnail (149) | 13.6.20060:27
No tak to už je hotová záhada ten Jetway.. 650Mhz navíc stejný VID jako ostatní karty.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.