reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Test 14x GeForce 7600GS: testy a srovnání

14.6.2006, Zdeněk Kabát, recenze
Test 14x GeForce 7600GS: testy a srovnání
V dnešní závěrečné části testu se již podíváme na vyhodnocení všech 14 testovaných karet. Nejdříve stručně ukáži výkon v porovnání s ostatním mainstreamem, poté výkon po přetaktování a ve stěžejní části srovnám karty v aspektech jako je chlazení, hluk, multimediální možnosti, přibalený software a hry. Kdo tedy vyvstane z testu jako vítěz?

Herní výkon



A zde jsem vybral několik grafů, ve kterých je průřezově vidět herní výkon testované GeForce 7600GS a přetaktovaného Leadteku.



Ve Far Cry se GeForce 7600GS příliš nedaří a od vyšších rozlišení vedou karty s 256-bitovou sběrnicí či větším počtem pixel shaderů. Přesto je výsledek srovnatelný s Radeonem X1600XT, který bývá o dost dražší.



V Battlefieldu 2 se kartě daří o kus lépe, tedy alespoň co se týká srovnání se starší generací GeForce 6600GT a 6800XT. Hratelnost můžete posoudit sami, pro většinu bývá takové zdravé minimum kolem 40 snímků za sekundu (což ale také někteří považují za luxus, jiní za děs). Vše je nastaveno na maximální detaily.



Hra Serious Sam 2 je přiložená hned ke třem testovaným grafikám, a tak by mohl výkon 7600GS v ní mnohé zajímat. Tak tedy s nejvyššími detaily bez HDR a se 4x FSAA a 8x AF lze SS2 hrát v rozlišení 1024x768 velmi plynule a dokonce podstatně rychleji než na Radeonech série X1600. V HDR se rozdíl ještě o něco prohlubuje.



Ve hře "S.T.R.A.C.H." jsou výsledky již horší, přeci jen se jedná o novější 3D, takže jeho nároky jsou poněkud vyšší. Přesto jsou výsledky ve srovnání s konkurencí slušné a Radeony X1600 zůstávají lehce pozadu.



Ještě o něco nižších čísel dosahuje GeForce 7600GS v Need For Speed Most Wanted, kde jsem měřil jednu náročnou pasáž přes Fraps. Zde je taktéž náskok na ATi velmi slušný a po přetaktování se 7600GS přibližuje i dalším kartám z dražší části spektra.



Quake 4 je stejně jako většina ostatních her pro OpenGL tradiční doménou nVidie, čemuž odpovídají i skvělé výsledky 7600GS. Měřeno je bez FSAA, takže výsledky jsou poměrně vysoko a hra je plynulá i v rozlišení 1600x1200.

Dále se již podíváme na testy našich 14 grafických karet.
reklama