reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Test 14x GeForce 7600GS: testy a srovnání

14.6.2006, Zdeněk Kabát, recenze
Test 14x GeForce 7600GS: testy a srovnání
V dnešní závěrečné části testu se již podíváme na vyhodnocení všech 14 testovaných karet. Nejdříve stručně ukáži výkon v porovnání s ostatním mainstreamem, poté výkon po přetaktování a ve stěžejní části srovnám karty v aspektech jako je chlazení, hluk, multimediální možnosti, přibalený software a hry. Kdo tedy vyvstane z testu jako vítěz?

Oceněné grafické karty


A když už jsme dospěli do šťastného konce, nebylo by od věci vyhlásit vítěze mezi 14 testovanými grafickými kartami. Hodnocení je to velmi těžké, částečně v něm vycházím ze získaných bodů, částečně z vlastního uvážení a zkušeností. Neříkám, že je to jediný správný závěr, ale pro jeho případnou modifikaci máte spoustu materiálů v této sérii článku. Tak tedy:
  • BEST OF TEST: Ohodnocení Best of Test jsem se rozhodl kvůli poměru cena/výkon udělit grafické kartě Leadtek WinFast PX7600GS TDH, ať už v aktivním nebo v pasivním provedení dle preferencí každého. Vysoké hodnocení si zajistila slušným přetaktováním, vynikajícím chlazením, dvojicí DVI výstupů a také kvalitními přiloženými hrami. A i cena pod 3 500 Kč je velmi dobrá.

  • TREFA: Druhé ocenění - Trefa - připadá v tomto testu kartě Gainward Bliss 7600GS PCX Golden Sample, což je jediná testovaná karta s paměťmi GDDR3 a to se v konečném důsledku velmi počítá. I přes hlučnější chlazení bych tuto kartu doporučil jako levnou náhradu GeForce 7600GT, proti níž ztrácí jen nějaké MHz na maximální frekvenci jádra. Jinak je to karta za své 4 000 Kč perfektní.


A ze zbylých grafických karet v testu určitě stojí za zmínku Club3D, což je karta s velmi slušným poměrem cena/výkon a také Gigabyte, který nabízí kvalitní pasivní chlazení a ani zbytek hodnocených aspektů pro něj nedopadl špatně. Vše tedy záleží jen na vás, zda se budete řídit závěrem testu, případně si z recenze vytvoříte vlastní názor. Snažili jsme se vám to co nejvíce zjednodušit.


Za zapůjčení grafických karet děkujeme následujícím firmám:
100MEGA distribution (grafická karta Prolink)
Abacus (grafická karta Biostar)
AGEM.cz (grafická karta Gainward)
BGS LEVI (grafické karty Asus, Inno3D, Leadtek, MSI)
Gigabyte (grafická karta Gigabyte)
IT Planet (grafická karta Club3D)
RIDEA distribution (grafická karta Forsa)
T.S.Bohemia (grafické karty Jetway, Point of View)
reklama