reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Test pouzder pro Qtek 9000/HTC Universal

14.9.2006, Ondřej Nývlt, recenze
Test pouzder pro Qtek 9000/HTC Universal
Qtek 9000 je v současné době jedním z nejvybavenějších, ale také i nejdražších PDA na trhu, proto si ho každý majitel chrání jako oko v hlavě. K tomu slouží nejen kvalitní folie na displej, ale především i kvalitní pouzdro. V České republice máme na výběr z pěti druhů pouzder - jednoduché pouzdro, které je součástí balení Qtek 9000; kožené pouzdro Krussel; luxusní pouzdro Piel Frama Cowskin, jež je k dostání ve čtyřech různých barvách; klasické kožené pouzdro od SmartAx a nově i kovové pouzdro taktéž od SmartAx.
Představme si krátce i jiná pouzdra, která lze v Čechách pořídit, níže uvedené zboží jsme však neměli možnost recenzovat.


Piel Frama Cowskin Qtek 9000


Nejluxusnější a zároveň i nejnákladnější je kožené ručně šité pouzdro od známé firmy Piel Farma, které se u nás prodává například v PDA Planet za cenu 1 800 Kč bez DPH. To je v porovnání s ostatními pouzdry hodně. Výběr je ze čtyř barevných mutací (hnědá,červená,černá,černohnědá) - takže na rozdíl od většiny pouzder v nabídce můžete dosáhnout určité "personalizace" PDA. Toto pouzdro je velmi podobné výše popsanému obalu od Krusell - přístup k SD slotu, konektorům, otvor pro kameru... Nacházejí se zde zároveň i velké rozdíly - není zde průhledná část, místo ní je zde kapsička na 2 SD/MMC karty a platební karty či vizitky. To ale znamená, že nelze používat Qtek v Portrait módu uvnitř uzavřeného obalu jako u Krusell, což mi přijde jako podstatná nevýhoda. Pouzdro je to opravdu vizuálně pěkné (líbí se mi zvláště černohnědá kombinace), ale oproti jiným je přes veškerou exkluzivitu příliš drahé a nenabízí tolik velmi potřebné flexibility. Zajímavé je, že na webu PDA Planet sice inzerují klip na opasek, ale na obrázcích není nikde vidět.

Zde je pěkná animace ukazující možnosti tohoto pouzdra.




Kožené pouzdro SmartAx


Firma SmartAx kromě výše zmíněného kovového nabízí i klasické kožené pouzdro. De facto jde o levnou obdobu pouzdra od Piel Frama - také obsahuje slot pro vizitky a paměťové či platební karty a také tedy nelze PDA požívat v režimu Portrait a zároveň ho mít uzavřené v obalu. To považuji za podstatnou nevýhodu, kterou kapsička na paměťové karty nezachrání. Samozřejmě je zde otvor pro kameru na spodní části pouzdra, pod kterým se nachází odnímatelný klip pro uchycení na opasek ( je otázka, zda někdo tak těžké PDA bude nosit u pasu - proto se mi zdá výhodnější systém Multidapt od Krusell). Celé pouzdro se zapíná na patentku. SmartAx prodává svůj kožený obal za 614 Kč s DPH.
reklama