reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Test tří velikánů, aneb který je lepší? 17", 18" nebo 19" LCD?

19.12.2003, Martin Štěpánek, recenze
Test tří velikánů, aneb který je lepší? 17", 18" nebo 19" LCD?
Dnešní recenze se snaží porovnat 17", 18" a 19" LCD monitory, které jsou vybaveny stejným rozlišením a ukazuje na jejich výhody a nevýhody. V testu se nám sešli Neovo E-17, LG L1800P a Neovo F-419.
Prvním a nejmenším testovaným monitorem byl mnohým známý model E-174 od firmy Neovo. Jeho základní charakteristikou je především použité sklo.



Krabice modelu Neovo E-17
(Klikněte pro zvětšení)

Monitor s nejmenší zobrazovací plochou nám docela paradoxně dorazil v největší krabici.



Přední strana 17" monitoru Neovo
(Klikněte pro zvětšení)

Model E-17 je zajímavý především svým designem, který jej odlišuje od ostatních testovaným (i netestovaných) monitorů. I když z tohoto pohledu to není příliš patrné, před zobrazovací plochou je již zmiňované sklo, které dává odrazu zajímavý barevný nádech.

Integrované jsou i 5W reproduktory, které sice pro 3D hry nestačí, ale pro běžnou práci s počítačem plně dostačují.



Sklo před monitorem
(Klikněte pro zvětšení)

Zde je již dobře patrné použité sklo. Výhodou je jiný barevný nádech v porovnání s ostatními monitory, ale nevýhodou pak jsou odlesky a odrazy, které díky sklu vznikají. Sklo také brání pohledu z větších úhlů, jelikož jediné co je z úhlu většího než 120° vidět je okolí (stejně jako v zrcadle).



Rozsah naklonění
(Klikněte pro zvětšení)

Díky integrovanému stojanu jsou mírně omezené možnosti náklonu. To je také dobře patrné z fotek, kdy obě jsou zachyceny v maximálním náklonu. Osobně mi zde mírně vadila malá možnost naklonění směrem dopředu. Naopak možnost zaklonění byla velmi dobrá.



Ovládací tlačítka

Tlačítka jsou velmi dobře designově vyřešena, ale chvíli trvá než si na jejich ovládání zvyknete. Zmáčkutí tlačítka jde lehce a problém nebudou mít ani lidé s většími prsty.



Konektory
(Klikněte pro zvětšení)

Všechny kabely se připojují na zadní stranu monitoru a díky koncepci monitoru není žádny kabel vidět ani při pohledu z větších úhlů. K napájení monitoru se používá externí trafo a teprve následně je pomocí menšího kabelu přivedeno do monitoru. Signály k monitoru putují přes tradiční kabely s VGA konektorem. Je trochu škoda, že monitor neobsahuje DVI vstup, přesto, že většina konkurence v této cenové hladině jej již má.
reklama