reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermalright HR-01 vs. AC Freezer 64 Pro

10.1.2006, Jan Vítek, recenze
Thermalright HR-01 vs. AC Freezer 64 Pro
Nedávno jsme testovali měděný chladič XP90-C od Thermalright. Nový HR-01 se však podstatně liší. Jde o vysoký hliníkový chladič navržený výhradně pro pasivní provoz. Uvidíme, jak si HR-01 povede, zvláště v porovnání s levnějším Arctic Cooling Freezer 64 Pro.
Thermalright HR-01

Thermalright HR-01 je sám o sobě výtečný chladič s několika dětskými nemocemi. Zaprvé je to nemožnost výběru orientace chladiče, což nám omezuje šíři jeho použití a zadruhé nekvalitní spona přidržující chladič na socketu. Dále tu máme jisté omezení na intelovské platformě. Kit pro připevnění na socket 478 si musíme dokoupit a pro socket 775 je nutno si pořídit rovnou jinou verzi. Celkově je to několik problému, ale všechny se vztahují pouze k uchycení – ať na socket, nebo DIY způsob montáže chladiče, ovšem to, ruku na srdce, není ani v nejmenším srovnatelně závažný problém.



Thermalright bych tak rád doporučil pro uživatele, kteří kvůli výkonu těžko hledajícímu konkurenci umí sáhnout hluboko do kapsy a jsou rozhodnuti Highriser používat aktivně na desce, jež má socket orientovaný stejně jako naše DFI LANParty-UT nF4 Ultra-D. Druhá možnost je využití v PC s kompletně celým pasivním chlazením, pro nějž je ale nutné naopak vybrat jinou základní desku s opačně orientovaným socketem, aby vzduch měl při stoupání kolem žeber co nejmenší odpor a procházel tak skrze co největší plochu.

Orientační cena: 2000,- Kč s DPH


Arctic Cooling Freezer 64 Pro

Freezer 64 Pro je důstojným následovníkem své non-Pro verze přinášející rozumný výkon za ještě rozumnější cenu. Arctic Cooling tak potvrzuje svoji pozici technologického inovátora a lidového výrobce kvalitních chladičů. Nejedná se tedy o high-end, ale spíše o rozumnou volbu pro ty, co se nespokojí s originálními chladiči pro AMD, či Intel (pro ty je tu verze Freezer7) a chtějí si dopřát ticho, dobré chlazení a ušetřit.

Orientační cena: 650,- Kč s DPH




Za zapůjčení chladiče Thermalright HR-01 a poskytnutí ventilátorů
Papst 3412 N/2GLE a 4412 F/2GL děkujeme firmě JSC-Computers.



Dále děkujeme firmě Ridea distribution za poskytnutí základní desky DFI LANParty-UT nF4 Ultra-D
reklama