reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
8.3.2006, Jan Vítek, recenze
Recenzí VGA chladiče Arctic Cooling Accelero X1, NV Silencer 5 a Zalman VF700-Cu jsme načali téma, na které teď navážeme testem chladiče z horní hranice cenového pole, modelu Thermalright V1 Ultra. Uvidíme, jak se popere s třikrát levnější konkurencí.
Jencek pan trencek | 9.3.200613:36
Ehm pokud dobre ctu, jak tady tak kdekoliv jinde, tak vysoke dosazene teploty byly zpusobeny tim, ze chladic nedolehal. Vodnik je na prd jelikoz tim utrpi prenosnost PC. mimochodem pokud vas to zajima, tak ja sve PC chladim zcela pasivne bez jedineho vetraku. Ano kondenzatory na desce jsem vymenil aby se ­"nevzduly­" chlazeni mosfetu na to je pouzit taky docela slusny pasiv. Pasiv procesoru a GPU jsem si delal sam... + pasiv zdroj a skrin je dole i nahore perforovana, aby teply vzduch mohl ven bez problemu a stejne tak dovnitr.

Ja jen psal, ze tento chladic je mozna odsouzen ­(podle jinych webu jiste­) spatne a ze je mozne zduvodnit jak jeho cenu, tak schopnost chladit.
Odpovědět0  0
mrsocka | 9.3.200614:42
Dobre, omlouvam se a uznavam chybu. Ted jsem se koukal na zahranicni weby a zde dopadl o poznani lepe, ale i tak bych od chladice za 2000,­- ocekaval vic. Za tu cenu se da sehnat mnohem lepsi kus a bez dodatecnych uprav... Osobne vlastnim AC Silencer 5 a take jsem se potykal s problemem pri instalaci, ale po nainstalovani je tichy a chladi daleko lepe nez puvodni chladic. Podle me je tento kus odsouzen opravnene, protoze od chladice ocekavam hlavne ucine chlazeni a tichost a ani jedno z toho moc nesplnuje...
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3363) | 9.3.200615:51
Co se tyce tohoto chladice, nevidim na nem nic tak zvlastniho, aby se musel prodavat za takovou cenu. Ostatne jiz fakt, ze cena po pridani pouhe treti heatpipe vzrostla z nejakych 1200 na 1950, tedy o vice nez polovinu, mluvi za vse.

A potom, to, ze tak vysoke teploty jsou zpusobeny nedolehanim chladice jsou jen spekulace. Pokud ovsem nemate link na web, kde jej testovali pred a po uprave. Vsak foto v clanku ukazuje, ze cip sedel na stycne plose celou plochou ­- otazka je, jaky byl pritlak. Navic, jak jsem jiz rekl, ze vyrobce evidentne ani po vice nez ctvrtletnim casovem odstupu nezajima, ze chladic nejde bez uprav neslucujicich se se zarukou spravne nainstalovat, jej bohuzel srazi dolu. Takze za to nemuze nikdo jiny nez sam TR a nevidim jediny duvod, proc to nezohlednit pri zaverecnem hodnoceni.
Odpovědět0  0
brundas | 4.9.200617:05
tak to bych takovy PC bez vetraku chtel videt, bez proudeni vzduchu se upece vsechno
Odpovědět0  0
Jencek pan trencek | 8.3.200619:06
Vsadim se, ze po spravne montazi ­(vrtacka­) + poradnej 80mm vetron, bych dosahl vetsi ticho a nizsi teploty nez s jakymkoliv articem. Pro me je to velmi dobry produkt, ktery jen neni dotazen a tak nezbyva, nez jej dotahnout. Je to jen o tom, co je clovek ochoten zaplatit a dodelat, ano AC je dobre reseni, ale tohle za nekterych podminek muze byt i vyrazne lepsi. Existuje skupina lidi, ktere jaksi 2000,­- nerozhazou a alespon budou mit v case neco ­"originalniho­" ­(cti ne tak casteho jako AC)
Odpovědět0  0
mastermind (217) | 8.3.200623:55
no tady jde hlavne o to že:
-je parametrově na úrovni základu
-je to nedodělek
-je předražený
-....

a rozhodně bych neřekl že TR je něco originálního. Akorát nedělá tak dobré chladiče GPU aby se o něm mluvilo jako AC ­(ps: nevlastním žádný dokupovaný chladič GPU, vystačím si s pasivem a 120mm ventilátorem na 800ot­/min, aby jste neřekl, že jsem zaujatý)
Odpovědět0  0
1maxis2 (5) | 9.3.20061:08
vskutku originalni tuning PC :o­)­)­)­)­))
Odpovědět0  0
snajprik | 9.3.20066:42
Azda to čo si napisal nemysliš važne! jedna vec su testy ktore tento chladič vychvaluju do neba, podla toho je aj cena a druha vec je ak si ho naozaj kupis ­(to je jedno kolko stoji 2000kč nikoho nezabije­) ale keď zistiš že sa to nezhoduje z parametrami tak to vie naštvať, však priklad, kupiš si FX60 za neakych 30000kč a doma zistiš že je to X4400 za 13000kš však to stači potaktovať a maš taky isty výkon ako je FX60! Ale prečo by teras mal niekto straťiť zaruku plus riskovať že niečo môže pokaziť a ešte vyhodiť zbyročne tolko penazi???
Odpovědět0  0
mrsocka | 9.3.200610:55
To si delas srandu, ne? Cetl sis vubec ten test, nez si tady zacal placat kraviny?:­) Pokud sis vsimnul, tak ten vetracek na to fouka 25CFM, a ty si opravdu myslis, ze kdyz na to das lepsi a tichy vetracek, ze nebude mit konkurenci?:D No nic, tak si ho kup, prevrtej, kup si k nemu kvalitni ventilator za 500 ­(nebo neoriginalni AC za 150:­)­) a tes se ze sveho ­"originalniho­" chladice a smazici se grafiky;­)
Pokud tak oplyvas zrucnosti, proc si za ty prachy nepostavis originalniho vodnika, ktery alespon bude splnovat svuj ucel?;)
Odpovědět0  0
j.puchatek | 8.3.200618:28
Nejak se me nezdaji ty vysletky namerenych teplot, na legionhardware dopadnul test trosku jinak http:­/­/www.legionhardware.com­/document.php?id=496.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3363) | 8.3.200619:15
Me se take nezdaji, ovsem co jsem nameril, to jsem nameril. A jak pisu, je mozne, ze to bylo zpusobeno spatnym dosednutim chladice na jadro, ale za to si muze ThermalRight sam, ze misto chladice dodava polotovar.
Odpovědět0  0
Jencek pan trencek | 8.3.200618:03
Trochu kutilskeho umu, ci vybrat grafiku, na kterou tento chladic sedne a vybrat si komponenty, tak aby k sobe sedeli ­(prostorove­) a mame tady vyborny chladic, ktery pri osazeni dobrym 80mm nebude mit konkurenci. Secteno a podtrzeno nic pro socialni antikutily, nic mene pokud cloveka nezabije 2kKc ma doma vrtacku a zakladni predstavu jak ji pouzit ... tak se muze jednat o perfektni reseni
Odpovědět0  0
Zumik (63) | 8.3.200618:56
To je zajimavej přístup ale já mám doma artica za 1­/3 ceny thermalrightu a mám tu zaručenej výkon a ticho bez vrtačky
Odpovědět0  0
1maxis2 (5) | 9.3.20061:05
takoveto pasivy s zebry prilis blizko sebe uz prestala vetsina
inteligentnich vyrobcu vyrabet protoze pochopili ze zhorsuji prutok
vzduchu a velmi dobre se zanasi prachem. investice do takoveho chladice je i za 100Kc draha, vykon mizerny ­- budiz pran lamam ktere si ho koupi!!!
Odpovědět0  0
mastermind (217) | 8.3.200611:25
Kam ten svět spěje? Přijde mi, že výrobci čím dál míň přemýšlí nad tím co dělají. Vydat takovou, s prominutím, ­"kravinu­", navíc za cenu lowendové grafiky. Použití pro mainstream je vzhledem k ceně hloupost, to už si radši ty 2000,­- připlatím za lepší kartu. Prostě TR nechápu, ani pokud by neexistovala konkurence, tak člověk nevyhodí 2000 za něco, co má prakticky stejné parametry jako základ.
Odpovědět0  0
petrobi (5) | 8.3.20068:47
No tak to se teda thermalright moc nepředvedl s takovým chladičem a ještě tak vysokou cenou ! Zlaté artic coolingy :)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.