reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Toshiba Satellite A200 - originalita do 30.000,-

9.7.2007, Josef Brož, recenze
Toshiba Satellite A200 - originalita do 30.000,-
Toshiba Satellite A200 náleží do střední kategorie notebooků. Nabízí multimediálně orientovaný systém s dvoujádrovou architekturou, samostatným grafickým jádrem NVIDIA a dostatkem diskového prostoru. Zajímavostí je v této kategorii netradiční design, dual mode touchpad a podpora Wi-Fi Draft-N.
Ve své kategorii je Toshiba Satellite bezesporu zajímavým produktem. Dílenské zpracování notebooku je kvalitní, design přes určitou robustnost lze označit za povedený a funkční. Nezvyklá barevná kombinace je především otázkou vkusu. Bohužel se světlá šedobílá klávesnice poměrně rychle špiní, stejně jako nepraktický lakovaný povrch na vnější straně displeje. Osobně proto dávám přednost běžným a především tradičním tmavým materiálům.


Toshiba Satellite A200

Pochválit musím především kvalitu reprodukce, kterou zajišťují rozměrné reproduktory. Notebook proto bez problému ozvučí i menší místnost, což potvrzuje domácí použití přístroje. Pro VoIP komunikaci využijete 1,3 Mpix kameru s rychlým snímáním obrazu. Nesmím zapomenout ani na nezvyklé provedení touchpadu, který nabízí zajímavé funkce. Naopak poněkud slabší jsou naopak parametry širokoúhlého displeje s poněkud mdlejším obrazem. Mobilitu přístroje bohužel snižuje vyšší spotřeba a nízká kapacita baterie (cca na 2 hodiny práce).

Toshiba Satellite A200


Výkon testovaného modelu Satellite A200-14E lze označit za poněkud průměrný. V případě zájmu lze zvolit konfiguraci s lepším procesorem (C2D T7200) nebo větší kapacitou operační paměti. Toshiba Satellite A200 dále zaujme i bohatou softwarovou výbavou a množstvím firemních aplikací. Notebooky řady Toshiba Satellite najdou své uplatnění především mezi domácími uživateli, kde dobře poslouží jako náhrada za klasický desktop.


Slušný výkon
Leštěné plasty
Multifunkční touchpad
Slabší parametry LCD
Multimédia a zvuk
Mobilita a výdrž na bateriích
Tichý chod
Ikona Odkaz na databázi
Doporučená koncová cena: 29 000,- Kč (včetně DPH)

Za zapůjčení notebooku Toshiba Satellite A200 děkujeme českému zatoupení společnosti Toshiba
reklama