reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Toshiba Satellite L350: levný 17" notebook

2.9.2008, Josef Brož, recenze
Toshiba Satellite L350: levný 17" notebook
Nová Toshiba Satellite L350 představuje zajímavou alternativu k běžnému domácímu počítači. Architektura notebooků je postavena na kombinaci procesoru Intel Pentium Dual-Core T2370 a levné čipové sady Intel Crestline-GML GL960. Multimediální využití umožňuje integrovaná grafika Intel GMA X3100 a širokoúhlý 17" displej.
Velké 17" notebooky jsou v podvědomí uživatelů spojeny s nadstandardním výkonem. Konkurence své 17" modelů vybavuje výkonnými procesory, samostatnými grafikami, 7200otáčkovými disky apod. Ve velkých noteboocích není problém výkonný hardware uchladit. Uživatelé 17" modelů příliš nehledí ani na spotřebu apod. Toshiba však v případě modelu Satellite L350 zvolila zcela opačný směr. Srdcem systému je vylepšené NetBurst Pentium, kterému sekunduje odlehčený čipset Crestline-GML GL960. Po stránce architektury přestavuje model Satellite L350 low-endové řešení s poněkud diskutabilním výkonem.


Toshiba Satellite L350

Přestože výrobce na popisovaném modelu šetřil, nijak tím neutrpělo dílenské zpracování notebooku. Veškeré plasty jsou kvalitní, provedení spojů bezproblémové, nikde nedochází k nežádoucím průhybům, vrzání apod. Design přístroje není příliš líbivý, robustní provedení však lze označit za relativně povedené a funkční. Snaha o nízké náklady se bohužel projevila v nedostatečné výbavě.

Většina uživatelů bude postrádat například Bluetooth, výstup na TV, ale i FireWire a další USB porty. Domácímu uživatele příliš nenadchne ani poněkud mdlý LCD panel. Mobilitu tohoto 17" notebooku nemá smysl rozebírat. Naopak pochválit musím především kvalitu zvukového výstupu. Velké integrované reproduktory bez problému ozvučí i menší místnost. Pro VoIP komunikaci využijete 1,3 Mpix kameru s rychlým snímáním obrazu.


Toshiba Satellite L350


Výkon testovaného modelu Toshiba Satellite L350 lze označit za průměrný až podprůměrný. V případě zájmu lze zvolit konfiguraci s lepším procesorem (Pentium Dual-Core T2390) nebo větší kapacitou operační paměti. Určité plus lze připsat díky bohaté softwarové výbavě a množstvím firemních aplikací. Závěrem lze notebook Toshiba Satellite L350 doporučit jako stabilní náhradu za domácí desktopový počítač.


Cena
Mobilita
Multimédia a zvuk
Málo portů a rozhraní
Tichý chod
Nevyrovnaný výkon
Ikona Odkaz na databázi
Chybí Bluetooth
Cena v době testování: 14 500 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Toshiba Satellite L350-10B poskytuje server Heureka.cz

reklama