reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

TP-LINK TL-WR1043ND: připraven na gigabit

3.11.2010, Jakub Doležal, recenze
TP-LINK TL-WR1043ND: připraven na gigabit
Doby vytáčeného připojení jsou již nenávratně pryč a dnes není problém dovést do bytu či domu linku s rychlostí 100 mbit. Komplikace však nastávají u routeru, který často takový objem dat nezvládá. Proto se dnes podíváme na gigabitový model z dílny TP-LINK.
Z dnešního testu mám velmi smíšené pocity, neboť jsem během testování narazil na velmi nevyzpytatelné chování tohoto modelu. V jistých situacích se TP-LINK drží na špičce současných přenosových rychlostí, avšak záhy zcela propadne na nejspodnější příčky.



Musím pochválit dílenské zpracování, malé zahřívání a občas rychlé přenosy dat. Po lokální síti je gigabit rozhodně znát a zde bude TP-LINK jistě nemalým oživením. Bonusové body patří přehlednému menu a možnosti sdílení USB disků.

Naopak zklamání přichází z nestabilních přenosů (viz testy) a zjištění, že při přenosu dat se ze šasi line nepatrné pískání. Dalším nedostatkem je absence češtiny, která méně zkušeným uživatelům zbytečně ztrpčí nastavování. Menší mínus získává TP-LINK také za velikost šasi.

TP-LINK na mě působil od začátku velmi dobrým dojmem, který pokazily až nepřesvědčivé výkony. Je možné, že se jedná o nedoladěný firmware, nicméně pro nenáročný provoz sítě v režimu 802.11n by měl TP-LINK WR1043ND stačit.


Design, zpracování
Nepřesvědčivý výkon
USB pro sdílení dat
Nepatrné pískání
Odnímatelné antény
Chybí lokalizace
Cena v době testování: od 1070 Kč s DPH


Za zapůjčení routeru TL-WR1043ND děkujeme CZC.

reklama