reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Tváří v tvář: 144Hz Asus vs. AOC

29.7.2013, Pavel Kovač, recenze
Tváří v tvář: 144Hz Asus vs. AOC
Pokud se chystáte koupit nový monitor pro hry, tak jistě hledáte hlavně takový, co má dobrou odezvu, nízký inputlag a třeba něco navíc. A právě to navíc je často 144 Hz. Dnes se podíváme na dva herní monitory a postavíme si je pěkně proti sobě.

Velké finále






Na konci každého akčního filmu je závěrečný souboj s hlavním "záporákem". Tentokrát se však utkají dva kladní hrdinové proti sobě. A kdo vyhraje? No, to už možná pozornější čtenář tuší. Ale shrňme si to. Ve výbavě a ergonomii vyhrál Rambo. V technických parametrech jsou oba monitory stejné.

Ve hrách, což je nejdůležitější disciplína, naopak doslova převálcoval Terminátor Ramba. Asus v tomto ohledu prostě má navrch a doslova ukazuje záda svému soupeři AOC. Pokud je tedy pro vás zcela stěžejní pouze odezva, tak je Asus VG248QE prostě jasná výhra. Inputlag mají prakticky stejný a velmi nízký.

Neméně důležitější je i barevné podání, kde lehce, ale opravdu jen lehce vede AOC. Problémem obou monitorů je použitá technologie TN, která v barvách nikdy nijak nevynikala. Nezmění to ani poslední trend, kdy se TN používá výhradně pro herní monitory.

V dalších disciplínách obvykle vedlo AOC nebo to bylo nerozhodně. Výsledek je tedy jasný. Pokud chcete herní monitor a současně jej chcete sem tam využít i k něčemu jinému než jen zběsilému běhání po bojišti, tak je výherce AOC G2460PQU. Pokud vyžadujete pouze dokonalou odezvu, tak je to Asus VG248QE.

Možná se někomu zdá, že jsme zapomněli na to nejdůležitější, na cenu. Nebojte, zde je to totiž také nerozhodně. Oba monitory stojí lehce pod 8 000 Kč, konkrétně 7 800 Kč. Samozřejmě záleží, kde daný kus seženete, ale rozdíl jedné dvou stovek není rozdíl. To je pouze válka internetových obchodů.




Monitor AOC G2460PQU vyhrál v duelu proti monitoru Asus VG248QE


Samostatné recenze obou monitorů si můžete přečíst na našich stránkách.

Asus VG248QE: hráči, zbystřete!
AOC G2460PQU: 144 Hz pro hráče!
Který monitor je pro vás výherce?
V anketě šlo hlasovat od 29.7.2013 do 12.7.2014. Počet hlasujících: 19
Asus VG2448QE47 %
AOC G2460PQU53 %
reklama