reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Umax VisionBook 3500 WXN - notebook ze supermarketu?

26.7.2007, Josef Brož, recenze
Umax VisionBook 3500 WXN - notebook ze supermarketu?
Dalším modelem, který útočí na naše peněženky nízkou cenou, je Umax VisionBook 3500 WXN. Tento model se vyznačuje dvoujádrovým procesorem Intel Core 2 Duo T5500, samostatnou grafickou kartou GeForce 7300, čipovou sadou VIA a především kvalitním širokoúhlým displejem.
Design notebooků řady Umax VisionBook se vyznačuje množstvím oblých hran a kombinací tmavých a světlých plastů. Po stránce designu je Umax VisionBook 3500 mírně inovovanou verzí předchozího modelu s označením VisionBook 2500. Základnu notebooku tvoří světle šedivý plast, který kontrastuje s černou klávesnicí a "chromovanými" funkčními klávesami po stranách základny. Notebook neoplývá žádnými speciálními designovými finesami. Jeho uspořádání je poměrně ergonomické a po stránce vzhledu rozhodně neurazí.


Umax VisionBook 3500 WXN

Notebook působí poměrně pevným a robustním dojmem. Plastové části jsou dokonale slícovány, dílenské zpracování notebooku lze označit za velmi slušné. Rovněž povrchová úprava vnější strany panelu je kvalitní. Notebook proto bude dobře odolávat i méně šetrnému zacházení. Na čele přístroje překvapivě nenajdete žádnou pojistku, která by spojovala panel se základnou přístroje. Kontrolky signalizující stav notebooku jsou umístěny na přední hraně základny.


Umax VisionBook 3500 WXN


Klávesnice a Touchpad


Klávesnice maximálně využívá plochu základny a je lemována stříbrným plastem. V horní části je ohraničena reproduktory a po bocích se nachází řada funkčních kláves spolu s modře podsvíceným tlačítkem Power. Rozložení kláves bylo vyřešeno poměrně standardně. Klávesy Insert, Delete, Home, PrintScr apod. tvoří jednu řadu s funkčními klávesami F1-F12. Poněkud nepraktická je jednořádková klávesa Enter.


Klávesnice Umax VisionBook 3500

Velmi dobře je vyřešen touchpad notebooku. Jeho aktivní plocha se nachází mírně pod úrovní povrchu základny. Pochválit musím i svislé rolovací „tlačítko“, které tvoří s touchpadem jeden celek. Tlačítka "myši" jsou kovová a jejich stisk nevyžaduje zvláštní sílu. Rozměry touchpadu jsou dostatečné a ovládání notebooku velmi přesné a pohodlné.


Funkční klávesy Umax VisionBook 3500
reklama