reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

UNIGINE Valley: povedený benchmark

20.2.2013, Pavel Kovač, recenze
UNIGINE Valley: povedený benchmark
Nedávno vyšel nový benchmark Valley od známé firmy UNIGINE. To, jestli se stane standardem pro testy, ukáže až čas. Jaký je však tento benchmark z pohledu grafického a designového? Vypadá rozhodně pěkně.
Kapitoly článku:
Celkový dojem z bechmarku je vesměs dobrý. Jeho designová podoba je sice hodně pohádková, ale to až tolik nevadí. Chápu, že se to nemusí líbit všem, ale rozhodně zde nejsou tak velké nesrovnalosti jako u konkurenčního 3DMarku. Jediné, co samotnému benchmarku chybí, jsou nějaké sofistikovanější barevné korekce. Ty se aplikují hlavně pokud se ocitnete ve tmě. Celá krajina se zahalí do modrého nádechu, ale není to stále dostatečné. Ve tmě ano, ale za dne je ona pohádkovost až moc výrazná.


Normal mapping

Reálná scéna, po přejetí myší se zobrazí upravená ve Photoshopu


Pokud by do hry vstoupily větší barevné úpravy a efekty, tak by jistě celkový dojem byl o poznání reálnější. Opět je docela škoda, že tyto drobnosti, které však tvoří výsledný dojem, nechávají vývojáři bez hlubšího promyšlení.

I přes některé výtky jde o vcelku povedený benchmark, který je navíc i adekvátně náročný k dnešnímu hardwaru. Ve vysokých rozlišeních dává grafické kartě zabrat a užít si 100% plynulý benchmark se poštěstí jen málokomu, což je naprosto správně. Benchmark je o tom, aby otestoval výkon za hranicí dnešních počítačů. O tom vždy také vždy byl.

V diskuzi se můžete pochlubit svými výsledky a pěkně si poklábosit nad grafickou podobou. A na úplný závěr pár screenshotů.















Jak se vám líbí benchmark Unigine Valley?
V anketě šlo hlasovat od 20.2.2013 do 15.2.2014. Počet hlasujících: 55
Moc pěkný.93 %
Na můj vkus moc pohádkový/snový.0 %
Je to benchmark, nezajímá mě vzhled.7 %
reklama