reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Veřejná bezpečnost: Norton 360 verze 5.0

13.5.2011, René Pfeifer, recenze
Veřejná bezpečnost: Norton 360 verze 5.0
Od společnosti Symantec se k nám dostal klíč k poslední, 5. verzi bezpečnostního balíku Norton 360 – ještě více komplexní ochraně pro náš počítač, identitu a soubory. Podívejme se blíže na jeho vlastnosti z pozice uživatele.
Kapitoly článku:

Instalace a systémové prostředky


Instalační soubor „N360-esd-18-5-0-125-CZ“ o velikosti 106 MB lze stáhnout např. ze stránek výrobce. Po asi minutové instalaci následuje spouštění služeb, které zabere něco málo přes 2 minuty. Výsledkem je 189MB složka bezpečnostní aplikace na našem disku.



V konzumaci systémových prostředků výrobce udává snížené nároky a naše zkušenost to jen potvrzuje. Zvýšenou potřebu operační paměti zaznamenáme pouze u jednorázových kontrol.


Uživatelské prostředí


Běžná činnost zabezpečení počítače, sítě či webu včetně optimalizace nebo i zálohování probíhá automaticky na pozadí, v některých případech v době nečinnosti systému. Proto hlavní nabídku N360 využijeme zejména u prvotního nastavení nebo pro zvláštní kontrolu funkcí. Aktivaci hlavního menu lze provést zástupcem na ploše, přes nabídku programů Start nebo konkrétní funkci N360 aktivovat z kontextové nabídky prověřovaného souboru. Nástroje webové ochrany jsou také zavedeny do nabídky prohlížeče.



Úvodním menu N360 je rozděleno do 4 sekcí dle základních funkcí balíku, přičemž každá z nich odkazuje na konkrétní přehledy a nastavení. V horní části nalezneme i odkaz do sekce Výkon nebo přímý přístup k podrobnému Nastavení všech komponent.



Ovládání N360 je jednoduché a přehledné, většina funkcí je nastavena automaticky, což uvítají méně zkušení uživatelé. Naproti tomu mnoho funkcí lze nastavovat také individuálně dle požadavků náročnějšího administrátora. Porovnáme-li ovládání s produktem NIS 2011, je forma ovládání N360 více intuitivní, obsah funkcí byl navýšen a jejich možnosti nastavení zůstaly na stejné úrovni.

Ikona Odkaz na databázi
reklama