reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

WD Black SN750: výkonné SSD pro slot M.2

27.4.2021, Jan Vítek, recenze
WD Black SN750: výkonné SSD pro slot M.2
Dnes si vyzkoušíme v testech SSD od společnosti WD, a to model WD Black SN750 ve verzi s kapacitou 2 TB. Ten tak nabízí nejvyšší kapacitu své řady, ovšem o výkonu to až tak neplatí, i když v něm pokulhává dle specifikací za 1TB verzí jen minimálně. 

Crystal Disk Mark


Benchmark Crystal Disk Mark se neustále vyvíjí, ovšem verzi 7 už tu přeci jen máme delší dobu a ta se zaměřila na dva sekvenční testy využívající 1MB data s frontou QD8 a bez fronty. Pak tu máme dva 4k testy bez fronty a pak s QD32 a 16 vlákny. Dá se tak říci, že Crystal Disk Mark se snaží testovat v nejlepších i nejhorších podmínkách pro SSD. 
 
My jsme si pro tento test připravili půdu i v rámci ATTO, kde bylo rovněž vyzkoušeno nastavení s frontou (QD4 i QD32) a bez, takže najdeme zde shodu? 
 
 
 
 
 
 
Crystal testovanému SN750 velice chutná, neboť právě v tomto testu si sáhl na své maximum, a to 3500 MB/s při čtení a 3000 MB/s při zápisu, což by odpovídalo spíše papírově rychlejší 1TB verzi než testované 2TB. 
 
V testech s QD1 se pak potvrzují právě výsledky z ATTO, dle nichž výkon SN750 bez fronty trpí především při čtení, zatímco při zápisu není rozdíl téměř znát. 
 
 
 
 
 
A co operace se 4k soubory? ATTO ukázalo, že Kingston KC2000 umí být většinou rychlejší ve 4k čtení, ovšem s malou či žádnou frontou. Právě to ukázal i Crystal, kde je WD SN750 při 4k čtení bez fronty pozoruhodně pomalý, ale pokud si může svou práci uspořádat, dokáže být naopak mnohem rychlejší než Kingston KC2000. 

reklama