reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Wind Top AE2220: moderní All-in-One

21.7.2010, Jan Vítek, recenze
Wind Top AE2220: moderní All-in-One
Dnes si představíme novou generaci tzv. All-in-One PC, tedy počítačů v jednom kusu. Konkrétně to bude Wind Top AE2220 od společnosti MSI. Není to již klasický nevýkonný nettop, ale slušně vybavené multimediální PC.
Od prvních nesmělých krůčků se nettopy stále zdokonalují, jak ostatně dokazuje dnešní recenze počítače MSI Wind Top AE2220. Původní modely vybavené procesory Atom a zastaralými čipovými sadami Intel jsou již dávno překonány, což je jedině dobře, protože pro stolní počítač, i přesto, že jde o nettop, jsou Atomy dle mého názoru výkonově nedostatečné, natož pak jim určená grafická jádra.



Moderní nettopy bychom už měli označovat spíše jako All-in-One PC, protože nettop evokuje z příbuznosti k názvu netbook nevýkonný počítač s nízkou spotřebou. To však modely s procesory Intel Core 2 Duo, nebo i moderními Core i5 a podobnými v žádném případě nejsou. Jejich výbava se přibližuje spíše normálním notebookům, od nichž si vypůjčují i mobilní HW výbavu - procesory, grafické karty i paměti. Pouze pevný disk je v našem případě stolní, čili 3,5", což rozhodně není na škodu.

Zpracování počítače a jeho design se od starých nettopů nijak výrazně neposunul. Stále jde o velkou obrazovku opřenou o masivní nohu a zde máme i průhledný okolní rám budící dojem, že počítač plave v prostoru.

Kvůli tomuto provedení však není možné nastavit záporný sklon obrazovky, abychom se mohli dívat na filmy třeba z postele. To řada samostatných monitorů dovoluje a zvlášť užitečné je to pro sledování filmů na TN obrazovkách, u nichž zaznamenáme tmavnutí obrazu při pohledu zespoda, což je i tento případ. I proto zamrzí, že tu nejsou otvory pro přimontování VESA držáku, který by naše problémy vyřešil. Znovu ale připomenu, že k dokoupení je od firmy MSI kit k přimontování Wind Topu na zeď.



Pokud se ale na displej budeme dívat z ideálního úhlu, můžeme si vychutnat filmy v rozlišení 1920 x 1080 na 21,5" obrazovce, která má výrazné barvy. Počítač k tomu poskytne více než dostatečný výkon a ve svém příslušenství i dálkový ovladač (popřípadě lze využít i bezdrátovou klávesnici a myš).

Dotyková obrazovka dokáže reagovat na dotyk více prstů, jimiž se jí v podstatě ani nemusíme přímo dotknout. Aby zareagovala, stačí se jen velmi blízko přiblížit, což může být někdy matoucí. Bohužel se dočkáme i mírného zpoždění, což je otravné především při pokusech o rychlé psaní na virtuální klávesnici.

MSI Wind Top AE2220 je tedy kompaktní počítač, jenž by si měl v ideálním případě v domácnosti najít své stálé místo, kde může sloužit jako multimediální centrum včetně náhrady televizoru a brána pro vstup na Internet.


Slušný výkon
Možnosti nastavení polohy + TN displej
Multidotyková HD obrazovka
Chybí otvory pro VESA držák
Silný zvuk + technologie SRS
Mírně zpožděná reakce dotykové obrazovky
Široká výbava
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 20 000 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu MSI Wind Top AE2220, Intel T6600 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení nettopu Wind Top AE2220 děkujeme společnosti MSI




Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama