reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Y-Cam Black S: noční hlídač

10.1.2012, Jan Vítek, recenze
Y-Cam Black S: noční hlídač
IP kamery jsou dnes již dostupným příslušenstvím do domácností, kde mohou sloužit pro prostý dohled nad jejich stavem, nebo i pro bezpečnostní účely. Nyní si můžete zakoupit i model Y-Cam Black S pracující dobře i v noci, na nějž se podíváme.

Kamera a její zpracování


Y-Cam Black S se skládá ze dvou částí - hlavního čtvercového modulu s koukající Wi-Fi anténkou a těžkého kovového podstavce, díky němuž můžeme kameru přimontovat kamkoliv potřebujeme. Design je tedy velmi jednoduchý, což rozhodně není na škodu.





Hlavní modul je vyroben ze dvou pevných plastových dílů, kde ten přední má v sobě samozřejmě objektiv, kolem nějž je za akrylovým krytem osázeno velké množství infračervených diod. Jejich práci bude řídit malé čidlo vlevo dole a když to sepne, aktivuje se noční režim a obraz se přepne do černobílého režimu. Ten tedy můžeme deaktivovat, ale pak je obraz nepříjemně narůžovělý a barvy se z něj stejně v podstatě vytratí. Nakonec je na přední straně také zelená LED kontrolka Power (tu můžeme vypnout, aby na sebe kamera zbytečně neupozorňovala), nahoře je dírka s mikrofonem a v boku tlačítko reset, jež by tedy nemuselo být až tak na očích.





Na zadní straně máme pouze štítek s poznamenanou MAC adresou, další štítek zabraňující uživateli, aby se bez ztráty záruky vrtal uvnitř a nakonec dva konektory - napájecí a RJ-45 pro Ethernet.





Stojan se závitem je jinak prostý ohnutý plech s jedním stavitelným ramenem, které lze snadno přišroubovat ke kameře.
reklama