reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Redfall: příběhový trailer na připravované FPS s upíry od Bethesdy

18.3.2023, Karel Polívka, aktualita
Redfall: příběhový trailer na připravované FPS s upíry od Bethesdy
V květnu bychom se měli dočkat nové hry s otevřeným světem od vývojářů Arkane Austin spadajících pod Bethesdu, jež bude představovat akční kooperativní FPS s upíry. Teď byl zveřejněn nový příběhový trailer, který nám více přiblíží herní svět.
Bethesda má už coby vydavatel pod sebou tolik úspěšných her nebo přímo herních sérií, že ať už by některé její studio pracovalo na čemkoli, bylo by to středem pozornosti. To samé se týká i připravované kooperativní FPS s upíry od Arkane Studios (konkrétně Arkane Austin), které je už dobře známé svými předchozími úspěchy v podobě Dishonored & Dishonored 2 nebo Prey.

Redfall bude možné hrát jako singleplayer nebo multiplayer v kooperaci až se 3 dalšími hráči (celkem tedy v týmu až ve 4 lidech) a půjde o otevřený svět (open world). Osobně mě zatím moc nezaujal kvůli způsobu zpracování upíří tématiky, na druhou stranu nelze upřít snahu o to se opět odlišit a přijít s něčím novým v rámci žánru, což je už pro hry od těchto vývojářů typické.
 
Hru pohání Unreal Engine 4. Technické zpracování vypadá na hodně vysoké úrovni, a to samozřejmě včetně využívání technologie raytracingu. Nvidia navíc před 2 dny oznámila, že tu bude hned po vydání podpora technologie DLSS 3. Technickou stránku bych ale hodnotil až po vydání, protože jedna věc je trailer nebo nějaké předpokládané HW požadavky a něco jiného to, jak to pak reálně poběží na existujícím hardwaru. Tak uvidíme a mezitím se můžeme podívat na ten nový trailer, který nám prozradí více informací o příběhu a obecně herním světě, aneb jak to všechno začalo:
 
 
Pokud Vás hra zaujala, nenechte si ujít tuto téměř 12minutovou gameplay prezentaci z minulého měsíce:
 
 
K vydání by mělo dojít 2. května 2023 na PC (Steam, Epic Games) a Xbox Seris X/S. Jelikož sám mám z této hry poněkud rozporuplné dojmy, docela by mě zajímal Váš názor, který můžete vyjádřit v anketě a diskuzi.
 
Hra je také součástí aktuálního bundlu od Nvidie s názvem "Redfall Bite Back Edition GeForce RTX 40 Series Bundle" (skončí 11. dubna 2023), v rámci kterého ji lze získat ve verzi "Redfall Bite Back Edition" společně s nákupem některého z vybraných modelů grafických karet z řady GeForce RTX 40.
 
Zdroj: Bethesda


Zaujala Vás hra Redfall?
V anketě šlo hlasovat od 18.3.2023 do 18.4.2023. Počet hlasujících: 6
Ano, chci si ji koupit ještě před vydáním, nebo jsem tak už udělal0 %
Ano, chci si ji koupit hned po vydání za plnou cenu0 %
Ano, chci si ji koupit později ve slevě za nižší cenu67 %
Ne, FPS hry nehraji0 %
Ne, hry s otevřeným světem nehraji0 %
Ne, hry s prvky multiplayeru nehraji0 %
Ne, tématika upírů se mi nelíbí33 %
Ne, přijde mi to celé příliš chaotické0 %
Ne, hry od Bethesdy u mě mají zákaz!0 %
Ne, hry mě nezajímají0 %
reklama