reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

RIM BlackBerry 6230 a 7230 - Barevná triband ostružina

3.6.2003, Petr Hájek, článek
RIM BlackBerry 6230 a 7230 - Barevná triband ostružina
Společnost Research In Motion včera uvedla na evropský trh dvě nová bezdrátová PDA ze série BlackBerry. Modely BlackBerry 6230 a BlackBerry 7230 podporují sítě GSM/GPRS a podobně jako jejich předchůdci nabízejí email, mobilní telefon, SMS, internetový prohlížeč a organizér v jednom zařízení. Identické funkce již zvládaly i některé starší přístroje RIM, a proto je tu pro uživatele nachystáno i něco navíc - barevný displej a triband GSM.
RIM BlackBerry 7230 je prvním pokusem Research In Motion přijít na trh také s barevným displejem, při zachování designu série BlackBerry 6200, ze které jsme již v Evropě dva modely viděli. RIM BlackBerry 6230 má stejný monochromatický displej jako předchozí modely 6210 a 6220.

Oba handheldy také nově představují u firmy RIM dosud nevídanou věc - triband GSM, což znamená, že uživatel (za předpokladu, že jeho operátor má roamingové smlouvy) může používat této sítě na vícero světadílech.

Přístroje disponují 16 MB Flash ROM, 2 MB SRAM a dodávají se s vyměnitelným LIon akumulátorem, dobíjení obstará USB kabel. Klávesnička i displej jsou podsvíceny a podobně jako u předchozích modelů, i BlackBerry 6230 a 7230 používají interní antény.

Podobně jako další handheldy RIM, také BlackBerry 6230 i 7230 se připojí pouze k serverovému softu od RIM a obslouží až 10 účtů - Microsoft Exchange, IBM Lotus Domino, ... Vestavěný emailový klient si poradí se čtením i přeposíláním příloh z programů Microsoft Word, Excel a PowerPoint. Zváldne i formát PDF od Adobe a samozřejmě SMS.

Nová, na Javě založená PDA BlackBerry 6230 a 7230 jsou nyní k dispozici v Rakousku a Německu. Obrázky níže jsou náhledy, klikněte si pro zvětšení.






Těžko říct, proč se u RIM zhlédli zrovna v této lesní zelenině (Blackberry = Ostružina), každopádně uvidíme, jak si povedou v konkurenci na trhu již zaběhlých PDA - osobně jsem toho názoru, že vměstnant se mezi operační systémy Palm OS, Pocket PC, Symbian a Smartphone 2002 nebude jen tak...
Zdroj: infoSync
reklama