reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

RiME cracknut za pět dní, Denuvo jde ze hry pryč

2.6.2017, Jan Vítek, aktualita
RiME cracknut za pět dní, Denuvo jde ze hry pryč
DRM ochrana Denuvo už opravdu není tím, čím dříve, čili velkým strašákem pro crackery a piráty obecně. V nové hře RiME od Grey Box vydrželo odolávat jen pět dní a vývojáři v reakci na to tuto ochranu odstraní, a to i kvůli dopadu na výkon.
Něco podobného už ochranu Denuvo potkalo také v Doomu z minulého roku, kde sice vydrželo odolávat pokusům o prolomení mnohem déle než půl roku, ale nakonec bylo v rámci patche také odstraněno. Nicméně stále záleží na implementaci v dané hře a nelze říci, že se crackeři této ochrany zbavují ve všech případech stále snadněji. Pro RiME od Grey Box to ale platí.





Grey Box se rozhodli integrovat Denuvo poté, co nahlédli do statistiky o šíření pirátských verzí her podobných jejich RiME. Herní producent Cory Bradley z tohoto studia k tomu řekl, že jejich záměrem bylo Denuvo z RiME stejně odstranit po uplynutí dvou nebo tří týdnů od vydání hry, neboť předpokládat, že v té době už bude ochrana překonána. Skutečnost ale tyto předpoklady také překonala, ovšem to na plánech Grey Box odstranit Denuvo ze hry nic nemění a již v aktuálním patchi mu bylo dáno sbohem.





Hned při vypuštění hry RiME na trh vývojáři přiznávali, že Denuvo má mít menší negativní dopad na výkon, ale uživatelé si stěžovali na to, že o tak malý dopad zase nejde. Hru nakonec cracknula známá skupina Skidrow a samotný cracker Baldman k tomu řekl, že Denuvo v ní provádí neuvěřitelných 300.000 kontrol při spouštění či ukládání hry. K tomu položil řečnickou otázku: "Přemýšleli jste nad tím, proč trvá nahrávání hry tak dlouho?" Pak ještě prozradil, že při samotném běhu hry provede Denuvo asi 10 až 30 oveření za sekundu, takže hru jistě zpomaluje.

RiME je průzkumnická hra v animovaném stylu (grafika se trošku podobá nové The Legend of Zelda: Breath of the Wild), v níž objevujeme tajemství ostrova, na jehož pláži jsme se v roli malého kluka ocitli. Pomáhat nám při tom bude liška, s jejíž pomocí budeme řešit hádanky a puzzle i objevovat vlastní minulost. Hra si zatím získala velice kladné ohlasy.

A na konec můžeme zmínit, že Denuvo nevydrželo ani v nejnovějším hitu od Bethesdy, čili v titulu Prey, kde odolávalo 10 dní. Tam se přitom chová mnohem umírněněji a provádí cca 1000 kontrol při spuštění a pak při hře jen občas za pár minut.

Zdroj: Hexus.net
reklama