reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
4.12.2022, Milan Šurkala, aktualita
Z policie v San Franciscu se pomalu stává víc a víc armáda. Při svých zásazích už nějakou dobu využívá různé roboty, přičemž policisté nyní mohou roboty použít i při takových zásazích, kdy pomocí něj zabijí podezřelého.
honza1616 (3625) | 5.12.202212:18
No pokud to někdo ovlada a není to autonomní robot, tak proč ne???
Je přece jedno jestli zbraň drží policista v ruce nebo jeho zbraní je robot vzdálený 100m od hranice zapaskované oblasti.

Mimochodem, Izraelci přece teď mají ty malé drony do vnitřních prostor budov, operovat můžou v rojích a každý nese výbušninu. Nebylo by takové řešení rychlejší, mobilnější a celkově lepší??
Odpovědět1  0
Jirka-77 (1118) | 4.12.20226:21
Dálkově řízený robot se bude postupně měnit, budou i létající drony a plazící se. Kvalifikaci k řízení bude dostávat víc policajtů. Zbraně na něm se budou zlepšovat a bude dostávat zatím hodně omezené prvky umělé inteligence. V budoucnosti možná vylepšenou funkci než mám na foťáku, že foťák vyfotí když se člověk usměje. U robota si jde představit, že je situace kdy policajt už rozhodl o zabití člověka a pak může robot koukat kdy toho člověka uvidí, rozpozná, namíří a zastřelí. Tím myslím pravidla v budoucnosti.
Odpovědět0  0
Blaazen (241) | 4.12.20222:02
Tohle není autonomní robot­-zabiják, ale spíš přístroj na dálkové ovládání. Je vlastně mnohem víc pod kontrolou, než raketa vzduch­-země vystřelená z letadla.

Pro představu: https:­/­/www.youtube.com­/watch?v=csa2terQwoU

Já být policajt, tak bych toho robota v San Franciscu řídil dálkově nejlépe z úplně jiného města.
Odpovědět2  0
Danny723 (36) | 4.12.20221:21
Problémem americké policie není přílišná brutalita, ani to jestli bude moct dálkově ovládaný robot zabít zločince. Jejich problémem je NRA a laxní přístup ke zbraním, které jde koupit v kdejakém obchoďáku.
Odpovědět2  2
wrah666 (6205) | 4.12.20222:04
A k čemu je odzbrojit zákonadbalé občany? Lump má kontakty a je ozbrojený vždy, když má dojem, že se mu to hodí. Nějaký zákaz je mu naprosto fuk. A co se týká policie a jejích zásahů: Nevzpomínám si na jediný nesprávný. Máš trestní rejstřík přes několim stránek. Při kontrole saháš někam pro něco, co policista nevidí a neví co je. Zařve, ať toho necháš. Pokračuješ. Inu tak koupíš 7 kulí jako v Sarajevu a je klid. A stejně jsi byl na svobodě jen na vypůjčený čas, za pár týdnů bys šel zase do lapáku. Inu, jak jsi žil, tak jsi skončil, jako mizerný grázlík a VŠEM je lépe. Ostatně, teď mediálně známý Floyd je krásně zadokumentovaný případ. Podobný grázlíček, zfetovaný, s dojmem, že si může vše dovolit, popral se s policisty.. A inu, nikomu chybět nebude a to, že z politických důvodů prohlásili, že šlo o vraždu nehraje roli. Ostatně tvrzení, že se dusí zcela popírá samotné video, kde ŘVE, že se dusí. Lze si otestovat na vlastní kůži. Eučím za to, že jakmile se dusíte, můžete leda sípat. Zakřičíte možná jednou, ne pomalu 10 minut řevu. Za předávkování, které nevydrželo srdce policie opravdu nemůže.
Odpovědět7  0
Danny723 (36) | 4.12.20227:51
Problémem USA je jen a jen laxní přístup ke zbraním. Stačí se podívat na statistiky. V USA umírá zbraní hrozně moc lidí. Země s horšími statistikami jsou pouze Země ve válečném konfliktu nebo v podstatě ovládané drogovými kartely. To je ta ­'root cause­', nic jiného. Pokud nezpřísní zákony o zbraních, nikdy se to nezlepší. A ano, vzhledem k tomu, kde jsou teď je to práce na desetiletí až století. Ale na Evropě je krásně vidět, že to funguje.
Odpovědět1  2
wrah666 (6205) | 4.12.202210:12
Však také amerika je země v nekolika válkách a JE oivládaná zločineckými kartely. Stav, že někomu definitivně hrábne, tak vzeme zbrań a jde střílet do lidí je za takových okolností naprosto přirozený. Ale ­"odzbrojení­" to nezmění, magor pak bude do lidí bodat nožem, nebo je projezdí autem. Dokud mají společnost nastavenou tak, že magor nedostane léčbu, ale nechají ho dál šílet, tak odzbrojení nepomůže. ­(a dokud budou naypříklad americké války produkovat veteány, kteří pak skončí jako bezdomovci. Jejich společnost je prohnilá shora dolů. tohle se fakt nedá řešit odzbrojením. Právě naopak, předhodili byste slušné občany zrůdám.
Odpovědět5  0
SatanS (209) | 4.12.202222:05
lidi je na svete jako sracek, nechapu co je za problem, ze par z nich skona strelnou zbrani
Odpovědět0  0
Cemada (1210) | 5.12.20228:22
Šmejd si zbraň vždycky najde, ten se zákony neřídí. Odzbrojování zákonadbalých občanů není cestou. Naopak se jim sebere možnost se řádně bránit.
Odpovědět1  0
Jardadoma (1504) | 4.12.20220:19
Po tom, co jsem viděl pár live akcí, kde stavěli auto a z auta na ně hned někdo začal střílet, se americkým policistům nedivím, že je nebaví umírat. Ve finále je jedno, jestli kriminálníka sejme policista zbraní nebo robotem.
Odpovědět2  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.