reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Roccat Leadr útočí na Logitech G900

16.5.2017, Jan Vítek, aktualita
Roccat Leadr útočí na Logitech G900
Logitech G900 Chaos Spectrum je kvalitní bezdrátová herní myš, která je na trhu už od minulého roku a nabízí velice pohotové rozhraní, což jsme donedávna rozhodně neměli spojeno s bezdrátovými technologiemi. Roccat Leadr se bude snažit nabídnout něco podobného
Máme tu tak myš Logitech G900 Chaos Spectrum, ale i levnější a jednodušší G403 Prodigy Wireless jako zástupce herních myší této firmy, které mají bezdrátové rozhraní nabízející dotazovací frekvenci 1000 Hz. Roccat chce ale s novou myší Leadr zaútočit především na model G900 Chaos Spectrum, a to s využitím celkem 14 tlačítek a dlouhou výdrží baterie.





Zásadní rozdíl mezi Leadr a G900 je už jen ten, že nová Roccat je určena pouze pro pravou ruku, zatímco Logitech přišel s univerzální myší pro obě ruce. Dnes je také už samozřejmostí barevné podsvícení, které v tomto případě bude ještě decentní. RGB LED byly použity pouze pro kolečko a také logo na hřbetu myši a my doufejme, že bude také užitečné pro rozlišení nastavených profilů či rozlišení.





Tlačítek je tu opravdu dost a krom obvyklé dvojice hlavních, kolečka a postranních pro palec tu máme ještě celkem čtyři u hlavních tlačítek, jedno na vrchu sloužící obvykle jako přepínač rozlišení senzoru a pak tu je ještě kolébkové pro palec a poslední vespod v opěrce palce. I hráči MMO si tak přijdou na své.





Roccat dále mluví o jistém optickém senzoru Owl-Eye, čili o sovím oku, které má maximální rozlišení 12.000 dpi. Energii dodá lithium-kadmiová baterie se slušnou kapacitou 1000 mAh, kterou pak bude nabíjet dodávaný 1,8metrový kabel. Využít budeme moci ale jakýkoliv jiný s konektorem micro USB, ale u toho dodávaného je zřejmé, že bude lépe zajištěn proti vytrhnutí a případnému poškození konektoru. Výrobce uvádí, že nám baterie vydrží přes 20 hodin nepřetržitého používání myši, ale neuvádí, zda se zapnutým či vypnutým podsvícením.


Jak ale ukazuje video, vespod myši jsou také dva obnažené kontakty, díky nimž a dodávanému stojanu budeme moci myš snadno dobíjet i bez připojování kabelu, což bude přeci jen pohodlnější. Na druhou stranu je ale kabel nutný, protože pak bychom nemohli myš v průběhu dobíjení používat.

Výrobce už začal na tuto "myš bez kompromisů" přijímat objednávky a cení si ji na 140 dolarů, což je cena, která také snese plné srovnání s Logitech G900.

Zdroj: wccftech

reklama