reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Roccat Nyth a Skeltr: myš pro MMO a klávesnice s telefonem

6.8.2014, Jan Vítek, aktualita
Roccat Nyth a Skeltr: myš pro MMO a klávesnice s telefonem
Pro náročnější zákazníky si společnost Roccat připravila dvě nové herní periferie. Jednak jde o myš Nyth, která je určena pro hráče MMO a pak tu je klávesnice Skeltr, která zase zaujme spoluprací s telefonem..
Roccat přitom dle vlastních slov chtěl vytvořit myš, která bude přizpůsobitelná. U klasických myší pro hry typu MMO máme obvykle mnoho tlačítek, jejichž funkce si můžeme změnit, ale ne tak pozici. Roccat Nyth je přitom označena za modulární myš, která umožní i výměnu tlačítek, aby co nejlépe vyhovovala požadavkům svého uživatele.





K dispozici tak bude více krytů, které nabídnou různé kombinace tlačítek a dle výrobce si majitelé 3D tiskáren budou dokonce moci vytisknout i své vlastní kryty. To zároveň znamená, že se z myši pro hry typu MMO může stát i myš pro hry FPS.





Nicméně to vypadá, že finální verze myši Nyth a ani klávesnice Skeltr ještě nejsou připraveny, a tak Roccat ani nezveřejnil žádné jejich specifikace. Až někdy později v tomto roce bychom se měli dozvědět, kdy tyto periferie přijdou na trh.





Co se týče klávesnice Roccat Skeltr, pak na ní nás nejdříve zaujme velký barevný displej, který je upevněn na otočném rameni nad její levou částí. Ve skutečnosti jde ale o jakýsi (nejspíše vymyšlený) chytrý mobilní telefon, takže jde v podstatě jen o držák, do nějž umístíte vlastní telefon. Ten se pak spojí s počítačem pomocí rozhraní Bluetooth a díky tomu bude moci být jeho dotykový displej využit pro potřeby klávesnice. Je tedy jasné, že držák telefonu bude muset být kvalitní a pevný, aby poskytl telefonu pevnou oporu.





Jak je vidět, displej bude moci ovládat funkce klávesnice, jako jsou přídavná tlačítka, podsvícení, nebo i zvuk. Dozvíme se také, jaký profil je aktuálně nastaven a záleží tedy jen na samotné mobilní aplikaci, co všechno umožní. Výhodou pak samozřejmě je, že takové řešení může být velmi levné, ale to samozřejmě závisí na cenové politice firmy Roccat. Od samotné klávesnice můžeme očekávat alespoň pět programovatelných tlačítek M, barevné LED podsvícení kláves a dle renderovaných obrázků to vypadá, že půjde o nízkoprofilovou klávesnici s membránou.

Zdroj: techPowerUp
reklama