reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Rockstar reaguje na stížnosti a slibuje vylepšit výkon a stabilitu RDR2

14.11.2019, Jan Vítek, aktualita
Rockstar reaguje na stížnosti a slibuje vylepšit výkon a stabilitu RDR2
Rockstar Games tentokrát nepředvedli bezproblémové vypuštění přeportovaného titulu z konzolí na PC. K tomu má nová hra Red Dead Redemption 2 pro osobní počítače daleko. Slíbena byla ale náprava. 
Studio Rockstar Games už na množící se stížnosti uživatelů reagovalo dříve, ale tehdy jim v podstatě doporučilo jen to, aby si aktualizovali svůj systém, ovladače i samotný herní launcher, s jehož novou verzí ostatně brzy přišlo. Tím se ale všechny problémy nevyřešily a není divu, že tato hra má velice vysoké hodnocení recenzentů, ale v případě hodnocení uživatelů to nemá daleko k "review bombingu". 
 
 
Lidé si dále stěžují na nestabilitu a chabou optimalizaci, kvůli níž je ostatně tato hra jedním z nejnáročnějších titulů, který kdy na PC přišel. Je tu také jedna ošklivá kaňka v podobě doporučené hardwarové konfigurace, která opravdu sotva stačí na hraní ve Full HD při slušné kvalitě. A že je tato konfigurace doporučená samotnými vývojáři naprosto mimo, to ostatně potvrdila i NVIDIA, když sama doporučila namísto GTX 1060 alespoň RTX 2060, o cca 40 % výkonnější kartu.
 
Rockstar byli od své původní reakce dosud potichu, ale jistě sledovali zpětnou vazbu a nyní už tu máme vyjádření, které se týká především problémů z občasným zasekáváním hry a poklesy snímkovací frekvence. Právě na to se prý programátoři zaměřili v průběhu uplynulého týdne, stejně jako na některé bugy a problémy s Rockstar Games Launcher.
 
Co se týče zasekáváním, jde prý především o téma pro majitele karet GeForce, které má být spojeno s ovladači NVIDIE. Problémy ale mají mít i uživatelé s Radeony. Nicméně Rockstar připravil novou aktualizaci, která by měla plynulost vylepšit. Tato aktualizace by měla být později doplněna o nové ovladače pro GeForce, které jsou aktuálně už testovány a dorazit by měly za několik dní. O AMD vývojáři nemluví. 
 
Vývojáři si také připravují jako omluvu jistý balíček pro Red Dead Online, který dostanou všichni, kteří si hru koupí a zahrají do konce tohoto roku. Půjde o virtuální zásoby v podobě proviantu a munice plus jisté Prieto Poncho, limitovaná edice oblečení v ceně šesti zlatých cihliček (samozřejmě také virtuálních). 
 
Zdroj: KitGuru 


reklama