reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ROG Swift PG329Q: rychlý 32" panel s 10bitovými barvami

28.7.2020, Jan Vítek, aktualita
ROG Swift PG329Q: rychlý 32" panel s 10bitovými barvami
Asus si připravil nový 32palcový herní monitor ROG Swift PG329Q, který se může pochlubit až 175Hz obnovovací frekvencí a rychlým panelem typu IPS. Vedle toho disponuje i slušným jasem a rychlou odezvou. 
A to není vše, ROG Swift PG329Q nabídne také velice slušné 10bitové barvy, ale začneme od základu a tím je 32palcový panel (neprohnutý) s rozlišením 2560 x 1440 označovaným také jako 2K nebo Quad HD. 
 
 
Použitý panel je označovaný za Fast IPS a rychlý rozhodně je, neboť dosahuje odezvy GtG pouze 1 ms a obnovovací frekvence až 175 Hz (v OC režimu). Krom toho nám PG329Q nabídne i velice slušné 10bitové barvy s pokrytím prostoru DCI-P3 z 98 procent (sRGB dalece přesahuje se 160 procenty) a vedle toho také maximální jas (s local dimming) 600 nitů, díky čemuž tento monitor dosáhl na certifikaci DisplayHDR 600. 
 
Asus také do výbavy přidal svou technologii ELMB pro redukci rozmazaného obrazu při pohybu (motion blur), kterou lze využít právě společně se synchronizací, konkrétně Adaptive-Sync. ELMB je založeno na stroboskopicky stmívaném podsvícení, které podsvícení monitoru vždy na kratinký čas vypne, abychom nemohli zaregistrovat nedokonalosti nově vykreslovaného snímku. Poté se podsvícení zase zapne a celé se to stále opakuje.
 
Jde tak primárně o panel pro AMD FreeSync (typ nebyl upřesněn), který se v případě NVIDIE dočká přinejlepším certifikace G-Sync Compatible, ale to se uvidí. 
 
 
Co se týče na obrázku zmíněné Aura Sync, pak ta už se týká RGB podsvícení, jež si můžeme zapnout na velkém logu RoG na zadní straně monitoru a synchronizovat si je s dalšími podporovanými produkty, třeba s grafickou kartou od Asusu. 
 
Více informací zatím není k dispozici, a tak se nedozvíme technické podrobnosti a zatím ani cenu.  
 


reklama