reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
17.11.2004, Eagle , článek
Minulý týden probleskla Internetem zpráva, že AMD hodlá licensovat výrobu některých procesorů firmě Chartered Semiconductor do nové továrny v Singapuru. Toto je moderní továrna vybavená pro výrobu 90nm transistorů a pracující s 300mm wafery. Později se předpokládá přechod na 65nm. Zeptali jsme se na detaily...
Petr Sýkora | 20.2.20060:44
Chtěl bych se zeptat, jestli se výroba AMD procesorů přesunula ­(rozšířila­) do Singapuru, nebo jestli zůstala v Drážďanech a vyrábí se jen ve FAB30 a FAB36???
Odpovědět0  0
robob | 18.11.200413:57
No, ja som v práci nasadil 15ks počítačov s najnovšími BOX Prescotmi. Ľudia s nimi vydržali pracovať asi 2 dni potom pre neznesiteľný hluk odmietali s počítačmi pracovať. Použité boli veľké skrine TOWER s prídavnými 8cm chladičmi na nútený odvod vzduchu. Najsk;r je Prescott ticho, ale po chvíli sa zahreje a chladič sa roztočí na plné obrátky, ako vŕtačka. Použité sú originál mainboardy Intel.
Bolo sme nútení vymeniť na všetkých Prescotoch originál BOX chladiče za Arctic Cooling. Tie sú už tiché, lebo as točia pomalšie, avšak jadro procesora sa pri bežnej kancelárske práci prehrieva až na 75 stupňov. Naozaj zlatý Athlon64, ten má pri zapnutom Cool & Qutite primernú teplotu 38 stupňov.
Odpovědět0  0
AViP | 19.11.200418:43
Musím souhlasit. Měl jsem několik dní možnost testovat vedle sebe dva systémy s Prskoty a jeden s A64. Všechny měly OEM chladiče od výrobce. Zatímco o A64 jsem nevěděl, jestli běží, tak byl zticha i na plný load, tak o Prskotech jsem věděl od prvního okamžiku zapnutí PC. Lituju každého, kdo s tímhle bude nucen pracovat. A zajímavé bylo, že každý ten chladič na Prskot vibroval jiným tónem ... :­-­) Každopádně. podobné zvuky z chladiče obvykle lezou těsně předtím, než definitivně zdechne. Jo a ještě jedna věc. Nebyl po téhle ukázce problém přesvědčit okolí, že A64 je way­-to­-go.
Odpovědět0  0
clu@seznam.cz | 18.11.20049:28
Beru ze to s teplotou neni zadna slava, ale pokud se vezme certifikovany Case pro Intel thermal design, tak uplne staci zakladni box chladic a neni ani hlucnej. Bohuzel tyhle skrine stoji o ­"neco­" vic. Neverim ze by intel vydal CPU s nedostatecnym chladicem.
Odpovědět0  0
JoHnY2 | 20.11.200410:59
problem, je prave v tom ze OEM vyrobci pouzivaj vlastni casy ktery jsou uzpusobeny dosti extremne. Napriklad dell ma casy pro PC do firemni site ktery jsou vevnitr tak nahnacany, ze by se tam ten chladic od presscota sotva vesel. Nemuve o tom, ze by nechladil protoze by nemel vzduch. Daksi problem je velikost zdroje. Casto se nepouziva ani standardni zdroj, ale nejaka specialne vytvarovana potvora u ktery muze bejt 300 nebo nedejboze 350W docela problem postavit a hlavne uchladit.

PS: slysel nekdo z vas U1 rack server s 2 radama vetraku kdyz se pri startu vsechno rozjede na plny otacky? Vysavace jsou este docela tichonky stroje a fouka z nich malo vzduchu. Tohle byla nejaka 2xXenon IBMka. Kompletne HotSwap ­(vyjma CPU, RAM a PCI­-X:)
Odpovědět0  0
Tired (112) | 18.11.20048:01
poznamky ohladne chladicov na Prsktoy tusim na toms hardware robili testy a stacilo iba vymenit na box verzi teplovodivu pastu za inu a dostacoval dodavany chladic.len tusim to bolo na socket LGA ..
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.