reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
17.7.2022, Martin Veselý, aktualita
Kvůli situaci na Ukrajině se v Rusku obávají, že v rámci ukončování spolupráce firem ze Západu už nebudou moci používat populární enginy Unreal a Unity pro vývoj her, což by mělo negativní dopad na jejich firmy působící v tomto odvětví.
CooliPi (378) | 17.7.202216:00
Rusko zvazuje vyvoj technologii, o ktere prijde ­(aspon na papire­) a my zase zvazujeme jak budeme jezdit na baterky a palit vodik. Jaka je energeticka bilance techto pohonu se moc nerozebira. Treba bychom dospeli k pravde, ze zase palime fosilni paliva abychom to pak pomoci nejake ­"zelene­" technologie dotlacili ke kolum aut.

Holt kazdy se ted bude snazit dohnat co zanedbal ­- sobestacnost. Akorat Rusko se bez nejakeho 3D enginu obejde, ale my bohuzel bez fosilnich paliv zatim ne.

Pozitivni na tom je, ze se konecne hnou ledy a zacne se premyslet, jak z toho ven. Bez nejake krize by se nic nestalo.

Odpovědět7  8
M0RGAN (248) | 17.7.202217:56
To není jen ­"nějaký 3D engine­", to jsou kompletně západní technologie. Takže ten engine k ničemu potřebovat nebudou, na sčotu stejně nepojede.
Odpovědět4  1
Akuh (1089) | 17.7.202215:46
Existuje způsob jak to udělat lépe a jak to udělat hůře.
Lépe by bylo prostě a jednoduše podporovat­/forknout nějaký FOSS engine, třeba o3de. nebo godot, větší namočení ruských studií do těchto enginů by bylo dobré i celkově k podpoře konkurence mezi enginy...
a pak jsou ty hloupé způsoby jako vytunelovat rozpočet na vývoj enginu od nuly, když ani nikdo neví co přesně se chce...
Odpovědět6  0
Bison (804) | 17.7.202215:25
V Rusku z toho bude stranícky tunel, ruble sa rýchlo minú a game engine bude aspoň na nástenke , niekto si to odsedí v gulagu na Sibíri a všetko bude ako má byť.
Odpovědět8  2
DrQQ (301) | 17.7.202215:06
A tím zasadí smrtelnou ránu imperialistům z Vólstrýtu a jejich přisluhovačům.
Odpovědět6  2
Choakinek (1547) | 17.7.202214:32
Každá firma je hlavně sama proti sobě, když škrtne nějaké trhy, kam bude dodávat své zboží­/služby.

Krásně to potvrzuje moji teorii o obřím oligopolu ­- spojení korporací s vládami, kde firmy již dospěly k závěru, že je lepší podlézat vládám ­(a tiskárnám na peníze­) a škrtnout trhy ­(protože si to vlády přejí­), kam by jinak dodávaly své zboží­/služby. Čili v tomto případě vyhrálo socialistické podlézaní nad kapitalistickým výnosem.
Odpovědět4  9
M0RGAN (248) | 17.7.202214:47
Psal byste totéž o amerických firmách, které by dodávaly zboží a služby do Třetí říše v roce 1941?
Odpovědět9  2
wrah666 (6205) | 17.7.202215:00
Z nějakého důvodu se o tom dnes významně mlčí a když už to někdo zmíní, tak je brečeno, že ­"majitel neměl na firmu pod nucenou správou žádný vliv­", nebo dokonce, že ­"nevěděl, co ta jeho filiálka dělá­" a podobně. Takže je to ASI v pořádku. Nebo není, a pro změnu se nesmí mluvit o zlých činech, když je poácahjí vybraní jedinci? :)
Odpovědět4  4
Choakinek (1547) | 17.7.202215:40
Od 11. 12. 1941 byly USA ve válce s Německem. USA nejsou oficiálně ve válce s Ruskem.

Navíc tady jde o úplně něco jiného:

1­) Chcete srovnávat vojenské tažení nacistického Německa s ruskou invazí na Ukrajinu? Směšné!

2­) USA např. vedly mnohem větší vojenskou akci na Blízkém východě ­(Irák, Afghánistán atd.­). Vyvolalo to snad stažení výrobků­/služeb nějakých společností z amerického trhu? Samozřejmě, že ne! Divné, co? Právě že vůbec ne ­- nevyvolalo, protože vlády takovou vůli neprezentovaly ;­-­).
Odpovědět7  13
batmaster (699) | 17.7.202216:58
Nevím o tom, že by si tam Amíci zabrali nějaké území. A´t je to jak chce, tak kromě Iráku kam vtrhli bez, tak vždy byla k zásahu vydána rezoluce OSN. V ostatních konfliktech byli požádáni o pomoc.
Odpovědět10  4
Choakinek (1547) | 17.7.202218:12
1­) Vojenská přítomnost ­- 8 let ­(jen v rámci války­).

2­) Shození režimu, atentát na vůdce ­(Husajn­).

Ale Rusko je problém, USA jsou cajk.
Odpovědět6  11
unreall (480) | 18.7.202216:17
A čo rok 1979 a napadnutie a následná okupácia Afganistanu Ruskom, aby mali prístup k moru s hlbokým prístavom, ktorý počas roka nikdy nezamrza?

A čo trebárs prvý rok Putinovej vlády a napadnutie Čečenska? A čo hneď ten druhý, keď sa rozhodol napadnúť Gruzínsko?

A čo genocida na Armenoch, na ktorej sa dohodlo Rusko a Turecko spoločne?

Ja to stále tvrdím, ľuďom chýbajú vedomosti a potom si mylne idealizujú niektoré režimy. Navyše o každom prde USA sa okamžite vie, pretože demokracia! Zatiaľ, čo o Rusku sa veľa veci všeobecne nevie, pretože totalita! Ruské média ešte v druhý rok vojny v Afganistane tvrdili, že žiadna vojna nieje a ze ide o výmysel západu, zatiaľ čo sa Ruským mamičkám vracali domov synovia v cínových truhlach.

Odpovědět5  1
Budman (251) | 17.7.202218:22
To požádání o pomoc mi připomíná jistý rok 1968 a žádost o ruskou pomoc z nějakého ČSSR ;­-­)
A když říkáš, že krom Iráku ­- tak kde jsou prosím tresty pro USA a VB za neoprávněnou invazi do Iráku, které způsobilo rozvrat země a má na svědomí několik set tisíc životů?
Ne, Ruska se určitě nezastávám a jeho agresi vůči Ukrajině odsuzuji, ale je třeba odhodit to západní pokrytectví a na rovinu si přiznat, že západ dělá úplně to samé, když se mu to hodí
Odpovědět5  5
batmaster (699) | 17.7.202219:51
Jediný rozdíl je, že západ ­(když už­) svrhává alespoň totalitní režimy. Neříkám, že ­"vývoz­" demokracie za každou cenu je v pořádku, ale pořád lepší, než ­"vývoz­" toho, co nabízí­(el­) Husajn, Kadafí, Severokorejci, Rusové... . Rusáci podporovali například severní Koreu, Amíci tu jižní, jak to dopadlo a kde se lidé mají lépe, netřeba dlouze rozebírat. ;­)

To co dělá rusák, je napadení sousední suverénní země, která ho nijak neohrožovala. ;­)
(https:­/­/www.idnes.cz­/zpravy­/zahranicni­/medvedev­-rusko­-valka­-na­-ukrajine­-krym­-nato.A220717_183748_zahranicni_ihav)
Odpovědět8  2
Choakinek (1547) | 17.7.202220:28
Tohle jsou úplné nesmysly. Vy podléháte subjektům, kteří pronášejí hodnotící soudy o jednotlivých konfliktech ­(v současné době jde typicky o mediální mainstream­).

Vy nemůžete něco, co Vám připadá, že kolem Vás je v pořádku, přenášet někam jinam, protože ­"tam jinam­" je situace prostě odlišná! Vývoz demokracie je pochopitelně úplně špatný, protože je špatné se někam přesunout a chovat se tam jak slon v porcelánu!

Demokracie není univerzální krásno pro každý m2 na této planetě, to je úplný nesmysl!
Odpovědět4  9
batmaster (699) | 17.7.202221:01
Nepsal jsem že demokracie je všemocná a patří všude.
Jen jsem napsal, že když už nějaký ­"vývoz­", zdá se mi to jako nejmenší zlo.
Vývoz ruského smýšlení, severo­-korejského smýšlení ­(totalitních a autoritářských systémů vůbec­) a ­"vývoz­" výdobytků nábožesko­-fanatických systémů je ale dle mého názoru o hodně horší. ­"Přetlačování se­" a prosazování ­"toho svého­" tu bylo a bude pořád.
Svět není perfektní ale je lepší alespoň pocit demokracie a svobody, než to co nabízí autoritářská a totalitní zřízení omezující a zabíjející své vlastní občany.
Odpovědět6  1
Akuh (1089) | 17.7.202221:47
Říkejme tomu vývozu co to skutečně je. Násilím v podobě vraždění kde koho, včetně civilistů, jim tam vnucovat pro ně cizí způsob života. A je jedno jestli to dělá USA s demokracií, či Rusko s ... putinokracií. Reálně, to co tu máme je výdobytek nábožesko​­-fanatických systému, kde bůh se jmenuje demokracie. Zfanatizované davy jen plácají nesmysly o tom že demokracie = svoboda, což není pravda, protože s třeba osvíceným diktátorem můžou lidé žít v diktatuře svobodněji než v demokracii se zfanatizovanými zelenými šílenci kteří můžou regulovat kde co, od toho co smíme jíst, v čem jezdit, co pít, jaké léky brát a pak tomu nasadí korunu když nasadí začnou zakazovat ekologické zdroje energie jako je jádro a nebudou je chtít povolit ,...
Evropa a vlastně celej západ není výrazně morálně na výši nad ruskem, když leze do pozadí saudům tak hluboko že už vidí mandle, když saudové vraždí civilisty v Yemenu zbraněmi které jim západ prodává ve velkém ­(když zrovna nevraždí opoziční novináře­). Následné moralizování že se ruským civilistům kvůli vraždění civilistů odepře netflix a herní GPU pak působí směšně. Pokud chce západ moralizovat a tvářit se že někomu pomáhá vývozem své ­"demokracie­", pak nesmí jen rozhodovat čí civilisty je povoleno vraždit.
Odpovědět4  5
Choakinek (1547) | 18.7.202212:44
Skvěle napsáno!
Odpovědět1  4
unreall (480) | 18.7.202216:30
Prepacte pane, ale človek, ktorý toto napíše, demokraciu nepochopil ani za mak…
Niektorí ľudia si ju totiž predstavujú tak, že môžu všetko a nikto im nemôže nič a potom sa odvolávajú na podobne hlúposti, ako vy.
Demokracia bez jasne daných pravidiel vedie k anarchii.
Musíme sa riadiť nejakým súborom pravidiel, bez toho to proste nejde a ak ich niekto nerešpektuje, tak ma problém.

Vtip je v tom, že u nás môžete napísať, že nesúhlasíte s demokraciou a serete na EU a prezident je vám u riti a pod.
Skúste ale toto prosím predniesť v Rusku a potom pošlite peknú fotku z moderného gulagu.
To je špička ľadovca, prečo by som si na vašom mieste totalitných režim moc nezastával.
A čo sa tyka tých ľudí, existuje na to pomenovanie, ide o nejaký syndróm, ktorý sa dostaví, ak je niekto niekde dlhodobo “uväznený” s obmedzenými možnosťami. Ľudsky mozog nedokáže dlho znášať nátlak a skôr či neskôr sa prispôsobí a snaží sa ťažiť to pozitívne z udalosti. To ale neznamená, že si všetci spokojný, ak to aj tvrdia.
Čo nevidíte, to vám nemôže chýbať.
Odpovědět3  3
Akuh (1089) | 18.7.202217:28
Doslova a do písmene jsem napsal: ­"Zfanatizované davy jen plácají nesmysly o tom že demokracie = svoboda, což není pravda­"
Tedy doslova a do písmene tvrdím že demokracie není o svobodě. Mohu se zeptat, proč mi podsouváte postoj přesně opačný než jaký zastávám a prezentuji?
Odpovědět0  2
petrib (151) | 23.7.202214:29
Sám zfanatizovaně plácáte nesmysly o demokracii.
Odpovědět0  0
Budman (251) | 17.7.202221:28
Hmm, Kaddáfí, nebyl to náhodou ten pán, který Libyi vytáhl ze středověku na úroveň moderního státu a s kterým si ještě několik měsíců před invazí evropské špičky podávaly ruce a objímaly se? A pak, když se rozhodl změnit způsob prodeje ropy, tak se z něj stal najednou vyvrhel? Jo, tak to je opravdu příklad instalování demokracie jako víno :­-D ­(a vím, že taky podporoval terorismus, ale to do té doby nikomu nevadilo­)
S tím neohrožováním ze strany Ukrajiny je to takové všelijaké, samozřejmě, že Ukrajina nehrozila vojenským útokem, ale loni začal ten ukrajinskej komik otevřeně vyhrožovat, že Ukrajina obnoví svůj jaderný status a to je trochu silnější kávička a dalo se čekat, že na to rusák ostře zareaguje... zase ho tím neomlouvám, ale začít vyhrožovat jaderný velmoci tím, že jím kousek od hlavního města ty jaderný hlavice umístíš taky je takové...nemoudré, že? Co čekali že udělají, že budou sedět s rukama v klíně?
Ty právě ukazuješ krásně to pokrytectví západního myšlení, protože alibisticky omlouváš prohřešky svých, protože jednají ­"ve jménu dobra­", přičemž to dobro definuješ opět ty.
Takže znovu se ptám ­- kde jsou ti odsouzení odpovědní za invazi do Iráku, která ani nebyla schválena OSN ­(když už přistoupíme na tu hru, že OSN dává mandát k tomu někoho zničit­)? Proč nebyli americký prezident, britský premier a jejich velitelé postaveni před mezinárodní válečný soud? Proč nebyly zbytkem západního světa tyto země izolovány a sankcionovány podobně jako teď Rusko? Proč západ zabíjení iráckých civilistů oslavoval a nad ukrajinskými pláče? Exemplární dvojí metr...
Rusák je magor a hajzl, ale my nejsme bohužel o moc lepší
Odpovědět3  4
batmaster (699) | 17.7.202221:35
Zvláštní, že se zmiňuješ o jaderné síle Ukrajiny. Protože ta se jaderných zbraní vzdala za to, že ji Rusko nechá na pokoji a nepřidá se k NATO.
Ani jedno neporušila a přece v roce 2014 přišla o část svého území. Jenže s jídlem roste chuť a jelikož svět nezareagoval nijak máme dnes to co máme.

Jinak osobně nikoho neomlouvám. Všichni kopou za to své. Ale jak píšeš, že nebyl nikdo potrestán za Irák, tak stejně nebude nikdo potrestán za Ukrajinu a nikdo nebude potrestán za Thaj­-Wan, který si Čína vezme zpátky. Bohužel pravidla určují vítězové a ti silnější. Ať se nám to líbí nebo ne. :­(

Tolik k vyhrožování: :­)
https:­/­/www.idnes.cz­/zpravy­/zahranicni­/medvedev­-rusko­-valka­-na­-ukrajine­-krym­-nato.A220717_183748_zahranicni_ihav
Odpovědět5  2
Budman (251) | 17.7.202222:59
S tím Krymem jsme zase v takové šedé zóně na kterou se dá dívat z více úhlů ­- máme tady precedens jistého Kosova, kde se v rámci ­"práva národa na sebeurčení­" rozhodlo, že je v pořádku, když se nějaké území chce od svého mateřského státu trhnout, tak proč to najednou u Krymu nešlo? Protože se nám to nehodilo do krámu? Jasně, vím, že tam proběhla ohromná masírka a referendum bylo více či méně zmanipulované ­(spíš více­), ale na druhou stranu je také fakt ten, že Krym byla vždy velice proruská oblast, takže ono i bez té manipulace by to zřejmě dopadlo stejně. A co má pak taková oblast dělat? Jako nelze si přitom nevzpomenout na podobu s našimi Sudety před WW2, kde většinové obyvatelstvo bylo opravdu německé a i když zde dlouhodobě žili na stejném místě, tak díky umělému vzniku ČSR se z nich najednou stali vlastně cizinci v cizí zemi ­(stejně jako z Rusů žijících na Krymu po darování Krymu Krajině a rozpadu SSSR­), takže tam ta vůle k separaci a nespokojenost už byla a stačilo jí jen umět rozfoukat.
Nejhorší na současný situaci ale není nějakej Rusák, ten nemá na víc než tohle škádlení na Ukrajině, horší je, že ho to přinutí k levnému výprodeji surovin směrem na východ a tím posílí Čína ­- a to je sakra problém do budoucna. Rusák má zdroje, ale nemá tu asijskou dravost a píli, Čina má zdroje, technologie, píli, miliardu pracantů a zkušenost pár tisíc let nepřetržitého života říše...
Odpovědět4  3
laren (230) | 17.7.202223:23
Jako jak diky umelemu vzniku CSR se ze Sudetaku stali cizinci v cizi zemi? Nechapu. Hranice zustaly vesmes v te podobe, jake je melo Ceske kralovstvi. Naopak umele­/nerovnopravne bylo postaveni ceske majority v ramci R­-U. Pokud se Nemcum v ceskem state nelibilo ­(nebyli to zdaleka vsichni­) a chteli se sjednotit s Nemeckem, nikdo jim nebranil do toho Nemecka odejit. Historicky i pravne nicmene zili na uzemi Ceskeho kralovstvi a to uz od stredoveku, kdy se tehdy moc neresilo, zda jsi Nemec nebo Cech, zasadni bylo, na kterem uzemi zijes. Mne zase pripada, ze mate snahu Rusko omlouvat­/zduvodnovat jeho politiku, ktera odjakziva byla vybojna­/imperialni. Jak ospravedlnite napr. to, kdyz Cecensko odmitlo podepsat pridruzovaci smlouvu a RF je k tomu donutila nasilim ­(kompletni vybombardovani hlavniho mesta ­- vemte si, kdyby takto znicila treba nasi Prahu ­- nikdy bych jim to neodpustil a nenavidel bych je za to­) a nainstalovanim loutkove vlady? Ano, jak USA, tak SS­/RF s tim maji bohate zkusenosti, o tom neni sporu. My si stranu po prevratu jiz vybrali ­(dobrovolne, pred tim to byl donucenim­) a to tu zapadniho strihu, at se to nekomu libi nebo ne. Horsi zkusenost nicmene mame se Sovetskym Svazem, na ktery se Putin snazi navazat a nijak to ani neskryva. Nevim jak Vy, ale ja dam rozhodne prednost Zapadu ­(i pres jeho chyby­), nez Rusku, kde mi nevadi si udelat dovcu, ale zit bych tam fakt nechtel ­(byt tedy Petrohrad je nadherny­). Nedelejme si iluze, ze Putinovi zalezi na obycejnych Rusech, doma ci v zahranici. Vladcum Ruska na obcanech asi nikdy nezalezelo. Ma je jen jako sikovnou zaminku, jak uskutecnovat sve prani. Jednou je to Osetie, pak Abchazie, potom Krym, Donbas...co bude dal?
Odpovědět3  2
Budman (251) | 18.7.20224:40
Jenže to České království bylo už 300 let předtím Rakouskem Uherskem a nějaké hranice byly spíše imaginární, podle obsazení území obyvatelstvem Sudety byly mnohem víc německé než české, to je čistý historický fakt ­(sám v nich bydlím a tu historii znám i z vlastní rodiny­). Ale tím určitě neomlouvám tehdejší německou agresi ani současnou ruskou, jen tím ukazuji, že nic není zas tak úplně černobílé.
Trochu bych Vás opravil ­- my si tu stranu vybrali dobrovolně i tenkrát ve čtyřicátém osmém, komunisté měli tehdy širokou podporu obyvatelstva, generální stávky se zúčastnilo cca 2 miliony obyvatel ČSR, to nebyla nějaká malá ukřičená skupinka. To že ze slibovaného socialismu se nakonec vyklubala totalita, kterou už drželi komančové silou, je už věc jiná, ale ta původní změna směru byla s požehnáním výrazné části obyvatelstva.
Ale máte pravdu, že nyní stojíme na straně Západu a já tohle nezpochybňuji, stejně jako bych v Rusku žít určitě nechtěl a ani se nesnažím činy Ruska ospravedlňovat, jen upozorňuji na to, že západní mocnosti dělají to samé v bleděmodrém ­- Irák, Libye, Afganistán,... a co bude dál? A vy snad máte pocit, že západním politikům na obyčejných lidech záleží? Možná tak dva měsíce před volbami, jinak je to ta samá komedie.
Ale o tom by se dalo diskutovat donekonečna, já myslím, že nejsme v rozporu, jak jsem již zmínil, já jen upozorňuji na to, že situace není tak černobílá, jak jí vykreslují naše média, ale vina za konflikt na UA je samozřejmě stále bezpochyby na ruské straně
Odpovědět1  0
laren (230) | 18.7.202215:29
Ja jsem rodily sudetak, takze o tom neco take vim. Hranice urcite nebyly zdaleka imaginarni, hranice melo Ceske kralovstvi a nasledne Cesky stat po velmi dlouhou dobu stabilni. To Vam rekne ostatne kazdy historik. Prestoze jsme spadali do soustati RU, Ceske kralovstvi pochopitelne neprestalo existovat, ve Vidni melo i ceske zastoupeni znacny politicky vliv ­(po nemecky mluvicim obyvatelstvu jsme byli nejpocetnejsi a ekonomicky take zrejme nejvyznamnejsi­). Ano, Sudety byly osidlene prevazne nemeckym obyvatelstvem, ale to neznamena, ze slo o nemecke uzemi.
1948 ­- jistě dobře víte, proč a jak k tomu převratu došlo. A ne, určitě to, že to nakonec vyústilo k podrobení se Sovětskému svazu na dlouhé časy, to opravdu nebylo dobrovolné :­).
Jinak jsem rád, že se na tom podstatném shodneme a máte pravdu, že nic není černobílé a záleží také, z které ```` `strany` se člověk dívá­/hodnotí. Jistě, Západ není také žádný svatoušek, kdo ostatně je? Rozdíl mezi našimi představiteli a těmi sovětskými myslím v historii v rámci demokratického zřízení je docela patrný. Za druhé světové určitě u nás nikdo nehnal masy lidí na zteč­/jatka ­(viz bitva o Stalingrad apod.­) ve stylu nas mnogo, nenaplánoval hladomor atd. Dnešní politici jsou takoví, jací jsme my, je to defakto naše zrcadlo. Zatím ale pořád ještě nějakým způsobem ta demokracie funguje a nikdo zatím nevymyslel nic lepšího. Hezký den.
Odpovědět3  0
unreall (480) | 18.7.202216:46
Ďakujem vám za názor, ktorý ma hlavu aj pätu.
Odpovědět2  0
unreall (480) | 18.7.202216:41
Nie, pretože sa to nehodilo do kramu, ale preto, že tomu nerozumiete. Krym sa odtrhnúť nechcel, to len ta časť etnických Rusov na Kryme, u ktorej to vyprovokoval Putin. Pre vás je to možno novinka, ale toto je moderný spôsob boja v Rusku. Zopár rokov niekam posielať žiť svojich občanov a keď ich je tam dostatočne množstvo, tak sa takticky vyvolá referendum o nezávislosti a bla bla a keď s tým materská krajina nesúhlasí, tak bude napadnutá s tým, že Mame zámienku. Toho iste sa boja a pobaltské štáty. A to iste sa deje aj na Nórskych ostrovoch, kde sa každý rok presťahujú další a další Rusi, prečo asi? Snáď netreba dodávať, že severný oceán je plny ložísk zemného plynu a ropy. Čo je mimochodom zakázané ťažiť, ale Rusi si s tým problém robiť nebudú, pretože blbcov klíma netankuje vôbec.
Odpovědět4  2
wrah666 (6205) | 18.7.202216:57
Krm k odtržení donutili Kyjevští pučisté. Když na vás pošlou pacifikační armádu, též se zatraceně rychle trhnete, aby vás nepovraždili.
Odpovědět1  4
unreall (480) | 18.7.202217:17
Ešte raz, Ruska politika neúnavne štvala etnickú časť Rusov k tomu, aby hlasovali za oddelenie. Rusko totižto nemá prístav s hlbokým ponorom, ktorý by mohol fungovať počas celého roku. Krym ale taký prístav ma, pretože je v čiernom mori a navyše v dobrej strategickej pozícii.

Jedine, čo Ukrajina chcela, bola sloboda a suverenita. O tom ale Putin nechcel ani počuť a asi by sa vám tiež nepáčilo, keby niekto zámerne manipuloval voľby vo vašej krajine tak, aby dosadil svojho panáka do čela, ktorý bude vašu krajine ťahať stále na východ, čiže do chudoby. Ukrajina chcela ísť vlastnou cestou a mala nato plne právo, tak si povedali, že dosť a usli cestou na západ, tam, kam sami chceli a vidíte, ako to dopadlo.
Navyše, ak sa bavíme o Kryme, tak ten im predsa nakoniec “nechali” nie? Prešlo 7 rokov a Putin svoj vysnívaný Krym mal naspäť, bol pod Ruskou správou, tak aký mal problém so zvyškom Ukrajiny?
Alebo inak sa opýtam, aký ma problém Putin s tym, že Fínsko chce vstúpiť do NATO? Nikto ich tam neťahá, sami dobrovoľne požiadali o členstvo. Fínsko je suverénna krajina, ktorá rovnako, ako Ukrajina ma právo rozhodovať o svojom osude, tak prečo sa Rusko vyhráža Finsku napadnutím?

Putin nechce mat hranice s NATO, toho sa doslova desí, ale to je jeho hlúpa predstava. Žiadna krajina aliancie nemôže zaútočiť na nikoho bez súhlasu dalších členov, pretože ide o obrannú alianciu a každá krajina rozhoduje sama o sebe, takze v tomto ma smolu. Vojska Varšavskej zmluvy nech si obnovuje vo svojich mokrých snoch. My ostatní sme sa už cez studenú vojnu a sovietsky zväz preniesli a nikoho z nás, vrátane Ukrajiny, jeho vojenské uchylaciny nezaujímajú.
Odpovědět3  1
unreall (480) | 18.7.202216:52
Mimochodom, máte vy vôbec predstavu, čo sa nachádza v Kaliningrade, keď spomínate nezmysel o jadrovej zbrani Ukrajiny? Asi aní nemáte predstavu, ako dlho trvá obohatiť urán, ale to je vlastne fuk, vtip je v tom, že považujete za dôvod na vojnu to, čo snáď ani na papieri nebolo, zatiaľ, čo Putin nám všetkým pod nos doniesol jadrový arzenál na vyhubenie celej Európy a ešte aj pre Ameriku by niečo zostalo.
Vaša teória je tak blbá, že asi nedá brat vážne….
Odpovědět2  2
Choakinek (1547) | 17.7.202220:16
Výborně, konečně někdo, kdo přemýšlí!
Odpovědět0  5
CooliPi (378) | 17.7.202215:53
IBM and the holocaust.
Odpovědět1  1
Rafan (336) | 18.7.20220:19
Vždyť také dodávaly. Dnes už to není žádné tajemství.
Odpovědět0  1
Andir (747) | 18.7.202212:34
kdybys zapojit hlavu tak bys věděl že na nějaké vlady kašlou ale jde o lidi, a lidi se vykašlou na firmy které budou dále obchodovat s ruskem ;)
Odpovědět1  2
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.