reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung dostal povolení testovat v Jižní Koreji autonomní auta

5.5.2017, Kateřina Hoferková, aktualita
Samsung dostal povolení testovat v Jižní Koreji autonomní auta
Samsung se už dříve zajímal o technologie související s odvětvím autonomních automobilů. Aby mohla společnost konkurovat jiným firmám, zajistila si od vlády v Jižní Koreji povolení na testování autonomních technologií.
Není nic nového, že Samsung chce být hráčem v odvětví autonomních automobilů. Do této oblasti se vrhlo už mnoho společností, známá jsou autonomní vozidla od Googlu, která trénují své dovednosti třeba při rozpoznávání signálů, které dává rukou cyklista. Je zřejmé, že při vývoji je třeba samořiditelná auta někde testovat a úplně nejlepší je zkoušet spolehlivost systémů na skutečných silnicích, aby byly vystaveny reálným výzvám. Mnoho společností testuje svá vozidla na kalifornských cestách, protože jim tamní vláda udělila povolení. Tak je na tom například japonská firma Subaru.

I Samsung nyní dostal povolení na testování autonomních automobilů, a to v Jižní Koreji. Společnost by tak v zemi, ze které pochází, mohla v budoucnu testovat vozidla a jejich autonomní systém nejenom na speciálních testovacích hřištích, ale i na skutečných cestách.





Korejská společnost nehodlá stavět sama automobily, namísto toho pracuje na vývoji různých senzorů a počítačových součástek, které jsou potřeba pro umělou inteligenci a strojové učení.

Vozidlo, které se s vybavením od Samsungu na silnice v Jižní Koreji dostane, je Hyundai. Automobil je speciálně uzpůsobený pro zařízení od korejské společnosti. O autonomní technologii od Samsungu se toho zatím ale mnoho neví. Samsung se nejspíš i do budoucna bude snažit o partnerství s výrobci automobilů, kterým bude nabízet svůj autonomní systém pro samořiditelná vozidla.

Samsung není první společností, která dostala v Jižní Koreji povolení od vlády v oblasti testování autonomních automobilů. Za zhruba rok bylo v Jižní Koreji uděleno téměř dvacet testovacích povolení, první společností, která byla schválena, byl Hyundai.

Brzy by Samsung mohl odhalit o své činnosti v oblasti autonomních automobilů ještě více, protože toto odvětví je v současné době v růstu. Štěstí zkouší v tomto prostoru mnoho společností, budoucnost ukáže, jestli jim Samsung bude se svými systémy konkurovat. Nyní Samsung vykonal důležitý krok vpřed se získáním povolení k testování ve své domovině.

Zdroj: engadget.com
reklama