reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Samsung představuje chytrý monitor M8 a profesionální S8

5.1.2022, Milan Šurkala, aktualita
Samsung představuje chytrý monitor M8 a profesionální S8
V nabídce monitorů společnosti Samsung se objevily také další dvě novinky. Máme zde chytrý monitor M8, který přebírá některé funkce chytrých televizí, profesionálnější uživatelé zase ocení řadu S8.
Samsung představil několik nových monitorů, přičemž o herním 4K monitoru Odyssey Neo G8 s 240Hz frekvencí jsme už mluvili. Nyní se podíváme na další dva. Máme zde chytrý monitor Samsung Smart Monitor M8 (M80B), který má 32" úhlopříčku a tloušťku pouhých 11,4 mm. Jeho rozlišení je UHD 4K (3840×2160 pixelů), poradí si s 10bitovými barvami a nabídne jas 400 nitů. To na něm ale není to nejzajímavější. Přebírá některé funkce chytrých TV, takže např. sám o sobě zvládne fungovat se streamovacími službami bez připojení k PC, podobně tak bez počítače může fungovat IoT hub SmartThings, díky čemuž může ovládat nejrůznější chytrá zařízení. K dispozici je také polohovatelná magnetická webkamera SlimFit. Game Home pak z M8 udělá herní cloudový streamovací monitor, Workspace pak pracovní nástroj.
 
Samsung Smart Monitor M8
 
Dále tu máme Samsung High Resolution Monitor S8 (S80PB), který míří více na grafické nasazení. K dispozici bude ve 27" a 32" úhlopříčkách, nabídnout má 98% pokrytí barevného gamutu DCI-P3, podporuje Display HDR 600 a má i certifikaci Underwriter Laboratories Glare Free, panel má matnou úpravu proti odleskům. Obě verze podporují USB-C s 90W PD, zatímco M8 zvládne 65 W.
 
Samsung High Resolution Monitor S8
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama