reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
31.1.2018, Milan Šurkala, aktualita
Do těžby kryptoměn se pustila už i společnost Samsung. Ta totiž začala vyrábět specializovaný ASIC pro jejich těžbu. Hlavním odběratelem budou čínské společnosti, které rozšiřují svoje těžařské farmy.
Grimstone (14) | 1.2.201810:37
V soucasne dobe jedine blazen bude BTC tezit farmou graf. karet ­-> zcela miziva efektivita

Nicmene z ciste myho osobniho nazoru, uprimne nerozumim, jak nekdo muze brat kryptomeny jako neco seriozniho. Pri vzestupu to mozna mohlo mit nejakej smysl, ale nyni se fakticky ukazuje ze to neni nezavisla mena­/platidlo­/aktivum, viz jizni korea, ktera chce kryptomeny regulovat, z cehoz plyne ze kryptomeny JSOU ovlivnitelne geopolitickymi udalostmi neboli dopada na ne fundamentalni vliv stejne jako na kazdy jiny aktivum.

Samozrejme ale at si kazdy dela co uzna za vhodne :)
Odpovědět3  0
jirk223 (30) | 31.1.201822:10
snad to bude dost konkurovat grafickzm kartam natolik ye ti pab....lbove uy nebudou brat normalni grafikz ale bude pro ne vzhodnejsi tzhle asic ptakovinz tudiy dve mouchz jednou ranoudva taboz budou zpokojeni
Odpovědět0  7
wrah666 (6205) | 1.2.20180:50
Přepni si klávesnici. PS: ne, bohužel, toto rozhodně nepomůže. BTC se na grafikách netěží již pár let! A o tom, že by někdo vyvíjel asic miner na ethereum ­(a ostatní­) se zatím ani v kuloárech nešeptá, natož aby byla blázko hromadná výroba. Dokonce se říká cosi o tom, že Ethereum je přímo navrženo, aby na něj asic miner nešel vyrobit.
Odpovědět1  0
Grimstone (14) | 1.2.201810:39
To co pises je fakt, ethereum je skutecne navrzeno jen pro graf. karty, asic na tezeni neexistuje a ani nebude.
Odpovědět1  0
jindramasa (3) | 1.2.201812:09
můžete mi to laikovi objasnit proč to nejde?

výhodou gpu jsou paralelní výpočty tak proč je nelze na etherum aplikovat?
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 1.2.201812:47
Pokud to dobře chápu tak: Těžba BTC nebyla navržena pro grafické karty. Pak někoho napadlo, že GK má podstatně vyšší výpočetní výkon než procesor a udělal ­"ovladač­" pro těžbu na grafice, ale algoritmus zůstal původní a ačkoliv na GK dá podstatně vyšší výkon než na procesoru, tak jí ani omylem nevyužije optimálně. Takže šlo ­"snadno­" navrhnout specializovaný čip, který má sice oproti výkonné grafické kartě nižší hrubou sílu, ale zato dokáže počítat BTC mnohem efektivněji. Kdežto ETH je přímo navržené s ohledem na grafické karty a že jich bude využíváno.. Tudíž specializovaný čip by musel být grafické kartě nesmírně podobný. Nemusel by mít grafický výstup, ale vše ostatní by muselo být stejné, nebo skoro stejné. A do výzkumu, jak tyto výpočty zvládat efektivněji a rychleji cpou výrobci grafik miliardy USD, takže šance, že něco zásadního přehlédli je velmi malá.
Odpovědět0  0
dom324 (118) | 2.2.20189:21
Ty algoritmy ­(BTC, ETH­) využívají gk naplno, to, proč jsou ASICy výhodnější je v tom, že ASICy nepotřebují a nemají rasterizéry, texturovací jednotky, geometrické procesory, asynchronní shadery a x dalších výpočetních jednotek. To na čipu ušetří tunu místa ­- tam kde v GPU jsou TMU­/ROP... mají ASICy všude stream procesory­/CUDA jádra­/shadery.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.