reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sapphire stvořil grafickou kartu se dvěma GPU Radeon X1950 Pro: The Godfather

22.12.2006, Jan Vítek, aktualita
Sapphire stvořil grafickou kartu se dvěma GPU Radeon X1950 Pro: The Godfather
Grafická karta se dvěma jádry dnes znamená především možnost využití dvou takových karet v kooperačním režimu, což by se dalo u čipů ATi označit jako Quad CrossFire. Sapphire před několika hodinami demonstroval svůj nový výrobek, jenž využívá...
Grafická karta se dvěma jádry dnes znamená především možnost využití dvou takových karet v kooperačním režimu, což by se dalo u čipů ATi označit jako Quad CrossFire. Sapphire před několika hodinami demonstroval svůj nový výrobek, jenž využívá dvou šestipinových PCI-Express napájecích konektorů, ale stále se vejde do standardních rozměrů grafických karet, pokud se ovšem dnešní monstra mohou nazývat standardem.



Dle firmy se jedna taková karta výkonem rovná dvojici normálních Radeonů X1950 Pro v režimu CrossFire. Normálně se tyto čipy taktují na 575MHz a paměti mají 700MHz, avšak Sapphire takty u 'kmotra' zatím nezveřejnil. Je však potvrzeno, že karta je schopna kooperovat s další stejnou kartou, takže si je uživatel může zapojit v režimu CrossFire, a tím získat čtyři spolupracující GPU X1950 Pro. Předvedení karty a také benchmarky proběhnou na nadcházející akci CES 2007 a produkt samotný má být k dispozici ještě v průběhu prvního čtvrtetí následujícího roku. Otázkou je, zda bude karta schopna cenou, výkonem a spotřebou konkurovat čipům nVidia G80, nebo se Sapphire jen spoléhá na unikátnost svého řešení.

Zdroj: DailyTech
reklama