reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sapphire uvádí vlastní profi grafiky GPRO E-Series

24.5.2017, Jan Vítek, aktualita
Sapphire uvádí vlastní profi grafiky GPRO E-Series
Společnost Sapphire Technology přináší na trh svou vlastní řadu profesionálních grafických karet GPRO E-Series, které jsou určeny také do průmysllového nasazení. V nabídce jsou různě výkonné modely s dostupností od příštího kvartálu.
Společnost Sapphire Technology si pochopitelně nezačala vyrábět vlastní grafické čipy. Jako asi nejznámější partner firem ATI/AMD využívá příslušná GPU, která nyní budou použita na několika kartách určených pro různé nasazení. Sapphire mluví o hraní, kasinech, průmyslových automatizovaných systémech, zdravotnických zařízeních, letectví a kosmonautice nebo i obraně.





Série Sapphire GPRO E vstoupí na trh během příštích měsíců v podobě čtyřmodelů s různým výkonem i konektorovou výbavou. Jako první to bude model Sapphire GPRO E9260 (na fotografiích), nejrychlejší z nových karet, který nabídne výkon 2,5 TFLOPS v single precision díky grafickému čipu z generace Polaris, což odpovídá plně vybavenému čipu Polaris 11. Dále tu bude 8 GB paměti GDDR5 a celkem čtyři obrazové výstupy DisplayPort 1.3. Karta tak zvládne obsloužit 2 displeje s rozlišením 5K na 60 Hz nebo 4 displeje na 4K a 60 Hz. Je tak zřejmé, že výrobci nešlo ani tak moc o výkon, neboť pak by si vybral alespoň GPU úrovně Polaris 10.





Sapphire GPRO E8870 je další model, a to s výkonem 1,5 TFLOPS, který už je založený na AMD Embedded Radeon E8870 GPU, 4 GB paměti GDDR5 a šesti výstupech Mini DisplayPort 1.2. Zvládne tak nakrmit šest displejů na 4K při 60 Hz a využít může kabely se šroubky, které je zajistí proti nechtěnému vypojení. Ani jeden z těchto dvou modelů nemá překročit spotřebu 80 W, takže na jejich chlazení dle výrobce postačí nízký chladič s jedním malým ventilátorem. Oba také podporují DirectGMA pro zápis přímo do paměti GPU a 30bitovou display pipeline.





Dále tu máme Radeon E8860 a GPRO E6465, oběv HHHL podobě (poloviční výška a délka). První z nich dosáhne výkonu 768 GFLOPS a má ve výbavě 4x Mini DisplayPort 1.2, přičemž spotřeba této karty je maximálně 40 W a chlazení stále aktivní. Sapphire GPRO E6465 je už slabounká karta s výkonem 192 GFLOPS a podporou také 4 displejů. Ta už spotřebuje maximálně 30 W a vystačí si s pasivním chlazením.

Zdroj: techPowerUp
reklama