reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Schneider Electric nabízí herní záložní zdroj energie

29.9.2020, Jan Vítek, aktualita
Schneider Electric nabízí herní záložní zdroj energie
UPS, čili Uninterruptable Power Supply, obvykle slouží jako záložní zdroj energie pro případ, že vypadne proud a další hlavní funkcí je zajištění stabilního napájení pro případ častých přepětí či podpětí v síti. Herní UPS jsme tu však ještě neměli. 
Dnes už ale může být herní v podstatě veškerý hardware pro PC, takže proč by to nemohly být i záložní zdroje? Ostatně i takový hardware, který ani nemůže nabídnout žádnou vlastnost, díky níž by jej bylo možné označit za herní, můžeme ozvláštnit designem, barevnými LED, vyfotit ho vedle gamepadu a bude herní natotata. Jak je tomu ale v případě Schneider Electric APC Back-UPS Pro Gaming UPS? 
 
 
Právě v případě UPS bychom mohli říci, že jich se rozdělení na herní a neherní hardware vůbec nemůže týkat, když jejich účelem je prostě poskytnout kvalitní napájení a případnou zálohu. Jeho hlavní částí je baterie, která má za úkol poskytnout energii, a to v tomto případě i pro velice žravé PC. Běžným úkolem UPS je pak poskytnout dostatek času na to, abychom mohli rychle dodělat svou práci, nebo ji alespoň uložit a pak vypnout počítač. Ovšem zde máme herní UPS, takže jde o dokončení úrovně, dosažení nejbližšího save pointu. 
 
 
V době internetových her, nebo i takových, jejichž DRM vyžaduje neustálé připojení k Internetu, bude ale nutné na UPS napojit také router, modem či prostě síťové zařízení, a to i včetně datového kabelu. To nám samozřejmě nezachrání krk vždy, zvláště když je výpadek proudu rozsáhlejší a také bude třeba mít možnost síťové zařízení napájet ze stejného místa jako počítač. Nové UPS to pochopitelně umožňuje, stejně jako jiné modely a není důvod k tomu, aby to nešlo. 
 
 
A co činí nový APC Back-UPS Pro Gaming UPS herním hardwarem? Ano, dalo se to odhadnout, je to právě design s kruhovým displejem obklopeným prstencem podsvíceným dvanácti RGB LED. Ten ukazuje úroveň dobití baterie a v případě výpadku pak i zbývající čas, po který při stávajícím odběru vydrží.  K dispozici je pak celkově tmavší nebo světlejší provedení - modely Arctic (BGM1500) a Midnight (BGM1500B).
 
UPS má celkem deset zásuvek chráněných proti výkyvům v napětí, z nichž je šest napojeno na baterii a pak tu je ještě trojice předních USB portů pro napájení či dobíjení dalších zařízení. Kupodivu se ale z tiskovky nedozvíme nic o kapacitě baterie, ovšem dle vlastností jde nejspíše o jiné provedení modelu BR1500MS, který dokáže dodat maximálně 900 W (či 1500 VA), a to po dobu 4 minut či 500 W po 12 minut. Na plnou úroveň se pak toto UPS dobije během 16 hodin. 
 
Zdroj: TZ Schneider Electric via TechPowerUp


reklama