reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Seagate SSD pro Xbox One a rychlé spouštění her

25.11.2016, Jan Vítek, aktualita
Seagate SSD pro Xbox One a rychlé spouštění her
Od společnosti Seagate si majitelé konzole Xbox One budou moci koupit externí SSD, které sníží dobu načítání her. Jako jiná SSD má totiž především rychlé čtení, takže hráči nebudou muset tak dlouho čekat.
Jedná se o zařízení Game Drive for Xbox SSD od společnosti Seagate, které je vyvedeno v příhodné černo-zelené kombinaci barev. V podstatě jde o prostý externí SSD disk, který můžeme připojit ke konzoli Xbox One. Seagate Game Drive for Xbox SSD se začne prodávat od prosince, a to za doporučenou cenu 6990 Kč (259 eur na Slovensku) včetně DPH. To je sice cena, za kterou seženeme i samotnou konzoli Xbox One S s 512GB pevným diskem, ale toto SSD má také 512 GB. Stojí tak podobně jako výkonný Samsung SSD 850 Pro se stejnou kapacitou.





SSD je uzavřeno ve schránce z broušeného hliníku a připojuje se ke konzoli přes klasické rozhraní USB 3.0. Seagate uvádí jediný údaj o výkonu, a to rychlost čtení a zápisu až 440 MB/s. Jde také o jediné SSD, které získalo pro konzoli Xbox One certifikaci od Microsoftu, takže Seagate se chlubí tím, že je tomuto modelu jako jedinému "zaručena úplná kompatibilita všech herních titulů". Jenomže na to se moc nemusí hledět, však jde prostě o SSD připojené přes rozhraní USB 3.0, jakých je k dispozici na trhu víc, takže ve výsledku můžeme nakoupit levněji. Sice asi nebudou tak hezky designově sladěny a nebudou mít certifikaci, ale koho to bude zajímat, když ušetří a výsledná kombinace bude také fungovat?



ModelSeagate Game Drive for Xbox SSD
Kapacita 512 GB
Rozměry113,5 x 76 x 9,6 mm
Hmotnost0,1 kg
RozhraníUSB 3.0
Systémové požadavkyXbox One

Konektor SuperSpeed USB 3.0 (pro přenosové rychlosti USB 3.0; je zpětně kompatibilní s porty USB 2.0)

Přenosová rychlostAž 440 MB/s s USB 3.0
Obsah baleníExterní disk Seagate Drive for Xbox SSD

Kabel USB 3.0 o délce 46 cm

Stručný manuál

BarvaČerno-zelená


Zdroj: TZ Seagate
reklama