reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Seasonic připravil efektivní zdroje s přesnou regulací napětí

3.6.2016, Jan Vítek, aktualita
Seasonic připravil efektivní zdroje s přesnou regulací napětí
Společnost Seasonic specializující se na výrobu napájecích zdrojů představila novou řadu Prime Series. Ta se může pochlubit vysokou energetickou efektivitou a také velice přesnou regulací napájecího napětí.
Nová řada Seasonic Prime Series obsahuje kvalitní počítačové zdroje, mezi něž patří modely s certifikacemi 80 Plus Titanium, Platinum a Gold. Jde tak o zdroje s vysokou účinností, která se pohybuje až na úrovni 94 procent při 50procentní zátěži.





Záleží ale na tom, jaký model si vybereme, přičemž nejefektivnější jsou 650W až 850W modely s certifikací 80 PLUS Titanium a 850W až 1200W modely mají "jen" Platinum a Gold. I Gold ale budou pochopitelně vysoce efektivní, což slibuje nízkou spotřebu a také nízké zahřívání samotných zdrojů.





Seasonic se nás ale snaží nalákat i na další výhodu, tak jistou MTLR - Micro Tolerance Load Regulation. Dle specifikací Intelu je třeba, aby počítačový zdroj dodržoval na hlavních větvích napětí, které se bude lišit od ideálních hodnot 3,3 V, 5 V a 12 V pouze v rozmezí +/- 5 procent. Seasonic to již dříve srazil na +/- 1 procento na 3,3 a 5 V větvích a na plus 2 procenta na 12V. Nyní ale díky MTLR slibuje, že na všech to bude maximálně půl procenta. Toto vysoce stabilní napájení se má podepsat na celkové stabilitě počítače a především přetaktovaných sestav a vedle toho tu je také Super Low Ripple Noise snižující drobné kolísání pod 20 mV.





Všechny zdroje Seasonic Prime jsou chlazeny pomocí 135mm ventilátoru s fluidními dynamickými ložisky (FDB), která slibují tichý běh a dlouhou životnost. Samozřejmostí je jejich řízení dle zátěže a teploty pomocí Premium Hybrid Fan Control. Jde také o plně modulární zdroje s odpojitelnou veškerou kabeláží, která je plochá, přičemž samotné konektory ve zdroji jsou ke hlavnímu plošnému spoji připojeny ne pomocí kabelů, ale s využitím jistých plochých měděných vodičů, což má jednak eliminovat chyby ve výrobě při zapojování a také zajistit kvalitnější propojení s nižším přechodovým odporem.

Zákazník dostane na zdroje Prime desetiletou záruku, ale jinak zpráva neříká, kdy a za jaké ceny si je bude moci koupit.

Zdroj: Hexus.net
reklama