reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Šestá Civilizace se blíží, co budeme potřebovat?

26.9.2016, Jan Vítek, aktualita
Šestá Civilizace se blíží, co budeme potřebovat?
Už za necelý měsíc si budeme moci zahrát šestý díl hry Civilization Sida Meiera. Vývojářské studio Firaxis společně s 2K Games nyní oznamuje, jaké jsou minimální a doporučené specifikace pro PC. Stačit bude i slabší sestava.
Ostatně hry jako Civilization nepatří mezi tituly, které nás nutí upgradovat naše počítačové sestavy. I tato série sice již dříve přesedlala na 3D engine, ale její nároky nebývají velké, a to bude platit i pro titul Civilization VI. Ten bude vypuštěn 21. října ve verzích pro Microsoft Windows, Apple OS X a také Linux.





Co se týče minimálních nároků v případě platformy Windows, budeme potřebovat 64bitový systém Windows 7 či novější, dále procesor Intel Core i3 na 2,5 GHz / AMD Phenom II na 2,6 GHz či ekvivalentní, 1GB grafickou kartu kompatibilní s DirectX 11 (AMD Radeon 5570/GeForce GTX 450) 4 GB operační paměti 12 GB na disku. Doporučená sestava zahrnuje Core i5 4. generace na 2,5 GHz, AMD FX-8350 či ekvivalentní, grafiku úrovně Radeon HD 7970 a GeForce GTX 770 se 2 GB paměti a 8 GB RAM. Hra přijde i v krabicové verzi, takže v takovém případě bude zapotřebí DVD mechanika.

Sami vývojáři sdělují, že hra bude optimalizovaná tak, jak jen to půjde, což uvedené požadavky na hardware vcelku potvrzují. Dle uvedených minimálních nároku by měla bohatě stačit i moderní integrovaná GPU.





Civilization VI si mohou zájemci koupit už nyní v předprodeji, ale hra bude odemčena až 21. října, takže není třeba spěchat. V prodeji bude základní verze za 60 eur a pak také verze Digital Deluxe za 80 eur, která bude zahrnovat digitální obsah navíc. Krom toho je v nabídce také Civilization VI společně s ovladačem Steam Controller (aktuálně se slevou za 93 či 113 eur - základní a Deluxe).

K verzi Digital Deluxe nabídne ke stažení soundtrack spojený s 25letým výročím celé série a také přístup ke všem čtyřem plánovaným DLC. I k základní verzi dostaneme v předprodeji zdarma DLC Aztec Civilisation. Ten ale bude stejně po 90 dnech od vypuštění plné verze zdarma pro všechny.

No a pak tu máme ještě něco, a sice Civilization VI ve verzi 25th Anniversary Edition. Jak můžete vidět na obrázku, nejde o digitální produkt, ale o krabicovou verzi, která má limitovanou dvacetitisícovou edici. Obsahuje jednak Deluxe verzi samotné hry včetně Aztec Civilization, dále výroční sadu mincí a stostránkovou knihu Civilization Through the Years se sebranými grafickými návrhy.

Zdroj: Hexus.net
reklama