reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sharkoon oznámil dvě nová datová úložiště

15.7.2012, Štepán Veselý, aktualita
Sharkoon oznámil dvě nová datová úložiště
Sharkoon rozšířil svou nabídku externí datových úložišť pro pevné disky o dva nové modely. Rozdíl mezi nimi spočívá v tom, že první z nich je určen pro pět disků, zatímco druhý pro osm. Obě tato úložiště nicméně podporují 2,5palcové a 3,5palcové...
Sharkoon rozšířil svou nabídku externí datových úložišť pro pevné disky o dva nové modely. Rozdíl mezi nimi spočívá v tom, že první z nich je určen pro pět disků, zatímco druhý pro osm. Obě tato úložiště nicméně podporují 2,5palcové a 3,5palcové disky.




Určeny jsou především pro prostředí SOHO, tedy domácí kancelář nebo malou firemní kancelář. Disky se vkládají do prostoru za čelními perforovanými plastovými dvířky. Jednotlivé pozice, do kterých se umísťují, je možné uzamknout. Chlazení je zajištěno pomoci 120mm tichého ventilátoru umístěného na zadním panelu.




V případě úložiště pro pět disků je možné použít následující režimy: obyčejné ukládání na jednotlivé disky, mód sdružující všechny fyzické disky do jednoho virtuálního za účelem zvýšení kapacity a klonovací mód. Dále pak RAID 0, 1, 3, 5 a 10. Poslední čtyři jmenované umožňují automatickou obnovu funkce po náhradě jednoho disku. Rozměry tohoto úložiště jsou 282 x 150 x 215 mm a hmotnost je 4 kg. Elektrickou energii dodává 250W zdroj.




Model pro osm disků podporuje ukládání na jednotlivé disky, sdružení do jednoho virtuálního disku a RAID 00, 30 a 50. Opět s podporou pro zachování funkce při výměně jednoho disku. Jeho rozměry jsou 340 x 150 x 340 mm a hmotnost je 6,5 kg. Použitý zdroj je 300W.

Konfigurace módu RAID u obou probíhá prostřednictvím přepínačů DIP na zadní straně. Na čelní straně se nachází LED indikující provoz úložiště. Připojení k počítači je realizováno pomocí rozhraní USB 3.0 nebo eSATA (kabel je přibalen). Ceny byly stanoveny na €199 pro model určený pro pět disků a €329 pro úložiště pro osm disků.

Zdroj: TechPowerUp
reklama