reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
4.2.2020, Milan Šurkala, aktualita
Na akciovém trhu je možné dělat spoustu věcí. Nemusíte jen investovat a doufat v zisk, ale také "sázet" na pokles (tzv. shortování). Ti, kteří automobilce nevěřili, na tom prodělali už 22 miliard USD.
shasler (318) | 4.2.202015:30
Já to shorterům přeji. Když sází na to, že se někomu nebude dařit, tak ať platí těm co se daří.
Odpovědět15  0
RadecekH (810) | 4.2.202017:24
Jen aby se zase neprovalilo, že s tou cenou akcií manipuloval Musk. Bylo by mu to podobné. Nějak se mi tomu ocenění na 131 miliard dolarů nechce věřit, když GM má ocenění 50 miliard a Ford 40 miliard.
Jinak je mi celkem jedno, jak dopadnou shorteři. Je každého věc, jak investuje své peníze. Někdo sází na růst, někdo na pokles a někdo výkyvy akcií neřeší, protože je dlouhodobým investorem.
Odpovědět4  4
Deluxa (225) | 5.2.20208:33
Nemusis byt genius aby si pochopil ze ta cena akcii konkretne u Tesly nie je realna a je umelo nafuknuta prave z dovodu aby bolo mozne okradat ludi o peniaze. O tom vlastne cely akciovy trh je o kradnuti....
Odpovědět1  7
RadecekH (810) | 5.2.20209:35
S tím tedy nesouhlasím. Akciový trh slouží k tomu, aby se nechaly jednoduše kupovat podíly společností. To není žádné okrádání, to je naprosto legitimní investice. Že na akciovém trhu může někdo někoho okrást, je stejné, jako bychom říkali, že nože slouží k zabíjení. Může se to stát, ale většina použití je zcela legitimní a užitečná. A na tom akciovém trhu je to stejné.
S tím že akcie Tesly jsou uměle nafouknuté, ale souhlasím. Jen by mě zajímalo, kdo to dělá. A skoro bych řekl, že to pro vlastní firmu je hodně škodlivé, protože následný pokles se hodně negativně odrazí na veřejném mínění o Tesle.
Odpovědět6  2
ludek_jelinek (131) | 5.2.202013:18
Také myslím, že vlastní akciový trh špatný není. Byť takové věci, jako shorteři, ten trh v současné době mohou dost ovlivňovat. V době multimédií věřím tomu, že stačí rozpoutat ­"negativní kampaň­", která může vést k poklesu akcií určité firmy jen díky negativnímu mínění společnosti. Co se týče hodnoty akcií Tesly, těžko říct. Faktem je, že v současnosti je to lídr v technologii pro elektrovozy, kde má určitě náskok před konkurencí a asi je nyní více méně bez konkurence. Všechny ostatní automobilky jsou ale sami sobě konkurenty, takže cena akcií u nich opravdu nemusí být tak vysoká jako u Tesly ­(byť tam ta cena je opravdu hodně vysoká, řekněme až zarážející :­-­) ­).
Odpovědět2  0
Milan Šurkala (4501) | 5.2.202011:25
A kdo jako podle Vás tu cenu uměle nafoukl, aby lidi okradl o peníze? Tesla? A jak to dělá? Cena je dána tím, kolik lidí je ochotno tu akcii koupit. Takže pokud někdo neodhadne to, jak se bude společnost vyvíjet v budoucnu a kolik lidí to bude chtít koupit v budoucnu, je to jeho chyba, ale ne chyba akciového trhu. Nikdo ho přeci nenutí investovat a doufat, že to půjde nahoru.
Odpovědět4  0
1.6dynamic (32) | 5.2.202013:39
Obdivujem troch diskutérov nado mnou, že dokázali vecne a rozumne argumentovať. Pretože príspevok na ktorý reagujú nie je ani rozumný ani vecný. Je to len zakomplexovaný výlev autora, ktorý ničomu nerozumie, ale má pocit, že je tomu presne naopak. Ja už také príspevky iba ignorujem.
Odpovědět1  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.