reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Silent Base 800 Window: tichá skříň dvojitým s oknem od be quiet!

15.7.2015, Jan Vítek, aktualita
Silent Base 800 Window: tichá skříň dvojitým s oknem od be quiet!
Německá společnost be quiet!, která je u našeho západního souseda velice oblíbeným výrobcem počítačových zdrojů, si tentokrát připravila skříň Silent Base 800 Window. Ta patří mezi tzv. tiché skříně a vybavena je však bočním dvojitým plexisklem.
Tiché skříně totiž obvykle boční plexisklo nemají, protože využívají bočnice s nalepenými fóliemi, jejichž účelem je tlumit vibrace šířící se od rotujících částí, jako jsou chladiče nebo pevné disky. Silent Base 800 Window od be quiet! je již k dispozici na trhu a založena je na původním modelu Silent Base 800, který od minulého roku stihl posbírat několik ocenění. Šlo také o vůbec první počítačovou skříň této firmy.





Hlavní novinkou je tedy jednoduše tvarované okno, které zabírá podstatnou část levé bočnice, takže tuto skříň si vyberou především ti, kteří se rádi koukají na svůj hardware a mají barevně sladěné komponenty. Prosté jednoduché plexisklo by ale jistě hůře tlumilo zvuk než plná bočnice s fólií, a tak se v be quiet! rozhodli dát do bočnice rovnou dvojsklo. To má být také odolné proti poškrábání.





Výrobce tak říká, že tím bude bočnice schopna odhlučnit skříň podobně jako v případě klasické verze Silent Base 800. A aby se zajistilo, že vibrace šířící se skříní nebudou v bočnici rezonovat, je ta vybavena gumovými vložkami, které mají jakékoliv drnčivé zvuky vyloučit.





Nová skříň bude také k dispozici ve třech barevných verzích. Všechny tedy jsou černé, ale lišit se bude barva lišt v předním panelu a evidentně také podpůrných stojanů (černá/stříbrná/oranžová). V ostatních ohledech má nová verze skříně odpovídat té staré. Je tedy určena pro základní desky ATX, Micro ATX i Mini ITX, přičemž tyto nejmenší jsou ve výčtu takové skříně spíše jen do počtu. Vyrobena je převážně z 0,7mm oceli SECC a váží 9,31 kg.

Uvnitř jsou pozice pro tři 5,25" zařízení, sedm 3,5" disků a čtyři 2,5" především pro SSD. Přední panel nese po dvou portech USB 3.0 a 2.0 plus HD audio, dále tu jsou dva předinstalované 140mm ventilátory Pure Wings 2 s otáčkami 1000 RPM vepředu, jeden Pure Wings 2 120mm na 1500 RPM vzadu a samozřejmě i další pozice. Ty jsou připraveny nahoře, a to dvě pro 120mm nebo 140mm ventilátory (nebo radiátor) a dole pak pro jeden 120mm nebo 140mm ventilátor. Radiátor můžeme dát i dopředu. Co se týče omezení, pak procesorový chladič může být vysoký maximálně 170 mm, zdroj hluboký 290 mm, grafická karta dlouhá také 290 mm, ale pokud sundáme HDD klec, bude tu prostor pro až 400mm karty.

Silent Base 800 Window již je prodávána v provedeních černá/černá, černá/oranžová a černá/stříbrná za 150 euro bez daně. K dispozici bude i samotná bočnice, kterou si můžeme dokoupit k původnímu modelu, a to za 30 euro.

Zdroj: Hexus.net
reklama