reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SilverStone Fortress FT05: elegán s otočenou deskou

10.10.2014, Jan Vítek, aktualita
SilverStone Fortress FT05: elegán s otočenou deskou
Společnost SilverStone představila další skříň, která má tray základní desky upravený tak, aby ta svými porty mířila směrem vzhůru. To má tato deska společné se známou řadou skříní SilverStone Raven.
SilverStone Fortress FT05 můžeme vidět jako stejně situovanou alternativu k modelu SilverStone Raven RV05, který byl představen letos v červnu. Tyto dvě skříně se od sebe navenek ale značně liší. Zatímco Raven je má ostré rysy, které jsou jeho řadě vlastní, plus boční okno a celkově dopředu naklopené tělo, nový Fortress je velmi nenápadný tower s minimalistickým designem, na němž je nejvíce patrným prvkem spodní světlý pruh. SilverStone se u skříně Raven RV05 rozhodl nenabídnout ani jednu mechanikovou pozici, ovšem zde ji máme, i když pouze pro tenké mechaniky. Kde se tedy nachází? Jestli vidíte v čele skříně širší vertikálně orientovanou štěrbinu, pak přesně do ní budeme vkládat optické disky. Musíme tedy pořídit štěrbinovou mechaniku, abychom si užili tento velmi elegantně provedený systém.





Dovnitř jeho těla s rozměry 221 x 483 x 427 mm (objem 46 litrů) se vejde základní deska formátu ATX s kartami o délce maximálně 312 mm a také až 162 mm vysoký procesorový chladič, což umožní nainstalovat většinu věžovitých modelů se 120mm ventilátorem. Vedle pozice pro tenkou mechaniku tu máme ještě dvě pozice pro 3,5" pevné disky a dvě další pro 2,5" SSD.





Co se týče chlazení, to odpovídá designu Ravenu R05, takže nám nový Fortress nabídne dva 180mm ventilátory Air Penetrator s otáčkami od 600 do 1200 RPM s průtokem vzduchu od 17 do 34 dBA. Nahoře pak je jeden jediný 120mm ventilátor, tedy pozice pro něj. Vzduch tedy bude nasáván spodními Air Penetratory a hnán vzhůru přes desku a vrchem skříně ven.

Nakonec můžeme zmínit I/O panel s klasickou výbavou dvou portů USB 3.0 a dvou audio konektorů. Cena za Fortress FT05 je 186,36 USD (cca 4050 Kč), což není zrovna málo, ovšem dle specifikací by vnější panely skříně měly být hliníkové. Dostupný bude od 20. října v bílé barvě s černým pruhem, nebo jako na fotografiích v černé barvě s bílým pruhem. Obě verze budou ještě k dostání s bočním oknem. Pokud chcete, pak můžete pokračovat na webovou prezentaci této skříně.

Zdroj: Tom's Hardware
reklama